Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2014

Η εκδήλωση της Ημέρας Μνήμης Eunice Kennedy-Shriver.

Special Olympics Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας
Τα Special Olympics  Περιφερειακής  Ενότητας  Εύβοιας τίμησαν το Σάββατο το απόγευμα 27 Σεπτεμβρίου 2014 , στην αίθουσα της «Εστίας Γνώσης – Κόκκινο Σπίτι» Χαλκίδας, σε μια σεμνή εκδήλωση την Ημέρα Μνήμης  Eunice [Ευνίκη]  Kennedy-Shriver «EKS DAY», οραματίστριας που πίστευε στις μεγάλες δυνατότητες των ατόμων με διανοητική αναπηρία και  το πιστεύω της το έκανε σκοπό ζωής. Απέδειξε με τον αγώνα της ότι   τα άτομα με διανοητική αναπηρία μέσω του αθλητισμού και των ερεθισμάτων  που προσλαμβάνουν έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν αυτοπεποίθηση, αυτοεκτίμηση, βελτίωση των  πνευματικών ικανοτήτων τους , κοινωνική καταξίωση και οι οικογένειές τους να γίνονται υπερήφανες μέσω των  επιτευγμάτων τους.  



Η  Eunice Kennedy Shriver στο χώρο του σταδίου προπονήθηκε μαζί με τα παιδιά  κατά τη διάρκεια προθέρμανσης.
Παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με παραδειγματικό τρόπο και πλαισιώθηκε από εκπροσώπους φορέων, πολλούς προσκεκλημένους , εθελοντές  των  Special Olympics που είναι πάντα παρόντες στο κάλεσμά μας  καθώς και  παιδιά με τους γονείς  από  «τ’ Αλωνάκι» Σύλλογο  Ελληνικής και Πολιτιστικής Παράδοσης .
Η εκδήλωση μνήμης άρχισε με ξενάγηση  από την Καθηγήτρια  Κα Μαρία Τίρλα στην αναδρομική έκθεση ζωγραφικής  των παιδιών του «Εργαστηριού Τέχνης– Πολιτιστικό Κέντρο Χαλκίδας».  Ακολούθως τα παιδιά ζωγράφισαν τις εντυπώσεις τους στον αύλειο χώρο στο «Κόκκινο Σπίτι» . Η εκδήλωση συνεχίστηκε όπου και ολοκληρώθηκε στις αίθουσες του ισογείου της «Εστίας Γνώσης» με προβολή Video και εικόνων από τη ζωή και τη δράσης της τιμωμένης. 
Αναγνώστηκε μήνυμα του κκ. Χρυσοστόμου Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος – Ιστιαίας και Β. Σποράδων . Για την Eunice Kennedy Shriver μίλησε ως εκπρόσωπος των 
Εθελοντών  Special Olympics  η  Κυριακή Τρίκκα-Αισώπου και εκ μέρους του Συλλόγου «Άνθρωπος – Ελπίδα – Πολιτισμός» η Αντιπρόεδρός του  Σταυρούλα Σκιά-Νικολάκη
Στη συνέχεια χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς παιδιά από το  Σύλλογο «τ’ Αλωνάκι» ,
τα οποία καταχειροκροτήθηκαν από τους παριστάμενους για την αρτιότητα  των χορευτικών  τους ικανοτήτων , συμμετείχαν και αθλητές S.O  με την δασκάλα τους Αποστολίνα Χαλίλη. 
Η εκδήλωση έληξε με την απονομή αναμνηστικών διπλωμάτων σε όσους παρέστησαν .
Η τοπική Επιτροπή Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας  Special Olympics ευχαριστεί θερμά  για την συμμετοχή στις εκδηλώσεις  της 27ης Σεπτεμβρίου  την Πρόεδρο , το Διοικητικό Συμβούλιο και τους άξιους  Συνεργάτες του «Εργαστηριού Τέχνης  Χαλκίδας» , Τον Πρόεδρο , το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου«τ’ Αλωνάκι»  και τους εξαίρετους Συνεργάτες τους  για την άμεση ανταπόκρισή του στο κάλεσμά μας  .
Τον Δρ. Αστροφυσικής  ΕΚΠΑ  Κο Αντώνιο Αντωνίου  υπεύθυνο της «Εστίας Γνώσης Χαλκίδας» για την σημαντική βοήθεια που μας προσέφερε – παραχώρηση χώρου-  . Τον Δήμο Χαλκιδέων  και τον ΔΟΑΠΠΕΧ-Πολιτισμού για την στήριξή τους  και όλους όσοι συνέβαλαν με την παρουσία τους  ή  τη βοήθειά τους  για την επιτυχία της εκδήλωσης .
Σκοπός της εκδήλωσης ήταν να γίνει γνωστό το έργο της ιδρύτριας και να λάβουμε όλοι το μήνυμα  ότι « Καμιά σωματική ή διανοητική αναπηρία αναπηρία δεν μπορεί να κάμψει τη δύναμη του ανθρώπινου πνεύματος».

Η εκδήλωση της Ημέρας Μνήμης  Eunice Kennedy-Shriver.


Η εκδήλωση της Ημέρας Μνήμης  Eunice Kennedy-Shriver.

Η εκδήλωση της Ημέρας Μνήμης  Eunice Kennedy-Shriver.

Η εκδήλωση της Ημέρας Μνήμης  Eunice Kennedy-Shriver.

Η εκδήλωση της Ημέρας Μνήμης  Eunice Kennedy-Shriver.

Η εκδήλωση της Ημέρας Μνήμης  Eunice Kennedy-Shriver.

Η εκδήλωση της Ημέρας Μνήμης  Eunice Kennedy-Shriver.

Η εκδήλωση της Ημέρας Μνήμης  Eunice Kennedy-Shriver.

Εκτυπώστε αυτή την σελίδα

Σας άρεσε η ανάρτηση ;



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

previoustbutton nextbutton homebutton

Πηγή: Google news

Infos

Χατζόπουλου 39, Χαλκίδα
22210 29139
an.elp.po@gmail.com

Subscribe

facebook twitter goggle-plus YouTube