Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014

Πρόκειται να αποφοιτήσετε σύντομα και θα αναζητήσετε εργασία; - Ένα εργαλείο που θα σας βοηθήσει!

Πρόκειται να αποφοιτήσετε σύντομα και θα αναζητήσετε εργασία;
«…Η εργασία θα γεμίσει ένα μεγάλο μέρος της ζωής σας και ο μόνος τρόπος για να είστε πραγματικά ικανοποιημένοι είναι να κάνετε αυτό που εσείς πιστεύετε ότι είναι μια σπουδαία δουλειά. Και ο μόνος τρόπος για να κάνει κάποιος μια σπουδαία δουλειά είναι να την αγαπήσει. Εάν δεν την έχετε ανακαλύψει ακόμα, μην απογοητευθείτε. Συνεχίστε να ψάχνετε. Μην επαναπαυτείτε. Μην συμβιβαστείτε!…»  (Steve Jobs, εφευρέτης-επιχειρηματίας)


Εάν είστε απόφοιτος/απόφοιτη ή σύντομα πρόκειται να αποφοιτήσετε, ίσως να σκέφτεστε: "μετά το πτυχίο, τι;".  Πολλές φορές συμβαίνει οι νέοι απόφοιτοι, που δεν έχουν ακόμη κατασταλάξει σε κάποια μακροπρόθεσμα σχέδια καριέρας, να δυσκολεύονται να κάνουν το επόμενο βήμα αμέσως μετά τις σπουδές.  Αν σας συμβαίνει πράγματι αυτό, μην ανησυχείτε!
Πολλοί απόφοιτοι χρειάζονται χρόνο για να βρουν την επαγγελματική τους πορεία και μερικές φορές είναι δύσκολο ν’ ανακαλύψουν τι είδους εργασία ή ποια σταδιοδρομία είναι η σωστή για εκείνους, μέχρι να δοκιμάσουν διαφορετικά πράγματα, (π.χ. κάνοντας ένα μεταπτυχιακό πρόγραμμα ειδίκευσης, ή μέσω της επαγγελματικής εμπειρίας από εθελοντική εργασία ή πρακτική άσκηση).
Έτσι, μερικές φορές βοηθάει να ξεκινήσουμε κάνοντας μικρά βήματα και ένα βραχυπρόθεσμο σχέδιο δράσης  για το πώς θα δραστηριοποιηθούμε άμεσα.
Δεν χρειάζεται να αφήσετε την αβεβαιότητα για το τι πορεία θα πάρετε  στην καριέρα σας, να σας αποτρέψει από την ανάληψη δράσης τώρα. Ξεκινήστε σήμερα!

  • Φτιάξτε το βιογραφικό σας και επικοινωνήστε τις δυνατότητές σας.
  • Δημιουργήστε και διαχειριστείτε την επαγγελματική σας εικόνα (personal brand).
  • Δικτυωθείτε, καλλιεργείστε το επαγγελματικό σας δίκτυο, αξιοποιήστε  συστάσεις.
  • Ξεκινήστε την παρουσία σας στο Facebook, Linkedin & άλλα κοινωνικά δίκτυα.
Τα πιο δημοφιλή «επόμενα βήματα» για νέους πτυχιούχους είναι τα εξής:
  • Προσπαθήστε να αποκτήσετε (ακόμη) περισσότερη εργασιακή εμπειρία μέσα από προγράμματα ή άλλες ευκαιρίες πρακτικής άσκησης.
  • Ψάξτε για ένα αμειβόμενο πρόγραμμα  Internship που θεσμοθετούν μεγάλες εταιρίες (διάρκειας 6μηνών έως 2 χρόνια).  
  • Κάντε εθελοντική εργασία στην Ελλάδα ή το εξωτερικό.
  • Συνεχίστε τις σπουδές σας, π.χ. ξεκινήστε ένα μεταπτυχιακό πρόγραμμα.
  • Κάνετε ένα διάλειμμα, ταξιδέψτε, ανακαλύψτε πράγματα και αποφασίστε τι σας αρέσει  να κάνετε.

Ποια διαδρομή ή ποιος συνδυασμός διαδρομών είναι ο καλύτερος πριν το μεγάλο άλμα στην αγορά εργασίας, εξαρτάται από πολλούς παράγοντες αλλά και από εσάς αποκλειστικά.
Οι παρακάτω σύνδεσμοι (links) αποτελούν προτεινόμενες πηγές για αποφοίτους και φοιτητές που αναζητούν ανοιχτές θέσεις εργασίας ή θέσεις πρακτικής άσκησης και εθελοντισμού στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Ο κατάλογος αυτός δεν είναι εξαντλητικός, θ’ ανανεώνεται και θα εμπλουτίζεται κατά το δυνατό. Το Γραφείο Διασύνδεσης ΑΠΘ προτείνει  τη συχνή επίσκεψή σας στους συνδέσμους αυτούς.


Εκτυπώστε αυτή την σελίδα

Σας άρεσε η ανάρτηση ;Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

previoustbutton nextbutton homebutton

Πηγή: Google news

Infos

Χατζόπουλου 39, Χαλκίδα
22210 29139
an.elp.po@gmail.com

Subscribe

facebook twitter goggle-plus YouTube