Κυριακή 3 Μαΐου 2015

2οι Παγκόσμιοι Σχολικοί Αγώνες Αθλητικής Παιδείας 2-7 Μαΐου 2015

2οι Παγκόσμιοι Σχολικοί Αγώνες Αθλητικής Παιδείας 2-7 Μαΐου 2015
Στο πλαίσιο της συνεργασίας των Special Olympics Ελλάς  με το Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων  έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν στους 2ους Παγκόσμιους Σχολικούς Αγώνες Αθλητικής Παιδείας που θα πραγματοποιηθούν στην Αρχαία Ολυμπία , Μαραθώνα και  Αθήνα από 2 έως 7 Μαΐου  και αθλητές  Special Olympics από τη Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας .

Η αποστολή με τους αθλητές μας αναχώρησε στις 2 Μαΐου  στην οποία συμμετέχουν  :
Αθλητές   S.O.

  1. Βασίλειο Γραμματικός
  2. Κονοβέση Παναγιώτα 
  3. Κόντου Αικατερίνη
  4. Στάμου Αθανάσιος
Την αποστολή  συνοδεύει :  η  προπονήτρια  Κωνσταντίνα Μελετιάδου.

Με πρωταγωνιστές τις αποστολές μαθητών και μαθητριών Λυκείων από:
την Ελλάδα, την Κύπρο, την Κίνα, του Βελγίου, της Βουλγαρίας, της Αγγλίας,  της  Γαλλίας, της Σλοβακίας,  της Ουγγαρίας καθώς  και των  Special Olympics Hellas  πραγματοποιούνται από  τις 2 έως τις 7 Μαΐου  οι 2οι Παγκόσμιοι Σχολικοί Αγώνες Αθλητικής Παιδείας της Διεθνούς Ομοσπονδίας Σχολικού Αθλητισμού

Η αθλητική και πολιτιστική αυτή γιορτή με κεντρικό σύνθημα
“Παιδεία μέσω του Αθλητισμού”
 διοργανώνεται  από τη Διεθνή Ομοσπονδία Σχολικού Αθλητισμού σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Φυσικής Αγωγής του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, την Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας, τον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας καθώς και  το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης (Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ.) και τον Οργανισμό Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων.
Κατά τη διάρκεια των αγώνων, οι αποστολές θα  έχουν  την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ειδικές εκπαιδευτικές ξεναγήσεις στην Ακρόπολη, στο Μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας, στο Μουσείο Ακρόπολης, το Παναθηναϊκό Στάδιο, τον Μαραθώνα, προσεγγίζοντας βιωματικά τόσο την ιστορία των αρχαιολογικών χώρων, όσο και τη μακραίωνη ιστορία του αθλητισμού και του Ολυμπισμού στη γενέτειρά τους. 
Επιπλέον θα συμμετέχουν  σε εξειδικευμένα αθλητικά δρώμενα στο Παναθηναϊκό Στάδιο και στο Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθηνών «Σπύρος Λούης» (Ο.Α.Κ.Α.) καθώς και στις εγκαταστάσεις της Δ.Ο.Α στην Αρχαία Ολυμπία.
Οι αποστολές των χωρών έφθασαν  στην Αρχαία Ολυμπία το Σάββατο και θα παραμείνουν έως τη Δευτέρα οπότε και θα ταξιδέψουν για την Αθήνα. 
Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους θα συμμετάσχουν, σε αθλητικά και πολιτιστικά δρώμενα στις εγκαταστάσεις της Δ.Ο.Α, σε ξεναγήσεις στα μουσεία και τον αρχαιολογικό χώρο.

Εκτυπώστε αυτή την σελίδα

Σας άρεσε η ανάρτηση ;



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

previoustbutton nextbutton homebutton

Πηγή: Google news

Infos

Χατζόπουλου 39, Χαλκίδα
22210 29139
an.elp.po@gmail.com

Subscribe

facebook twitter goggle-plus YouTube