Τρίτη 30 Ιουνίου 2015

Άμεση έκδοση ΚΥΑ του άρθρου 15 του Ν. 4325/15 για τη χρηματοδότηση της παράτασης του προγράμματος των ΚΔΗΦ ΑμεΑ

Άμεση έκδοση ΚΥΑ του άρθρου 15 του Ν. 4325/15 για τη χρηματοδότηση της παράτασης του προγράμματος των ΚΔΗΦ ΑμεΑ
Κύριε Υπουργέ,

Οι γονεϊκοί φορείς-μέλη της ΠΟΣΓΚΑμεΑ, που παρέχουν αναντικατάστατες και κρίσιμες υπηρεσίες σε παιδιά και ενηλίκους με αναπηρίες δια των πιστοποιημένων Κέντρων Διημέρευσης Ημερήσιας Φροντίδας (ΚΔΗΦ ΑμεΑ) που λειτουργούν –οι περισσότεροι από αυτούς- υλοποιούν το Πρόγραμμα: «Ενέργειες Στήριξης Ηλικιωμένων και Λοιπών Ατόμων που χρήζουν βοήθειας για την ενίσχυση της απασχολησιμότητας των εμμέσως ωφελούμενων ατόμων», (άρθρο 14, παρ. 3 του Ν. 4312/2014, όπως αυτό τροποποιήθηκε με το άρθρο 15 του Ν. 4325/15).


Στα πλαίσια αυτά, οι φορείς μας προχώρησαν στη συνέχιση της υλοποίησης των εν λόγω Προγραμμάτων, αναμένοντας την έκδοση της σχετικής ΚΥΑ, καθώς και της Προγραμματικής Σύμβασης (όπως αναφέρεται στο Ν. 4312/2014) προκειμένου να προχωρήσει η χρηματοδότησή τους.
Στη σημερινή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΠΟΣΓΚΑμεΑ, στην οποία συμμετείχαν 19 φορείς-μέλη μας από όλη την Ελλάδα, που υλοποιούν τα εν λόγω Προγράμματα και συμμετέχουν σε αυτά περί το 70% των ωφελούμενων, συζήτησαν και αποφάσισαν ότι:

  • Λόγω μη έκδοσης της ως άνω προβλεπόμενης ΚΥΑ με τους προβλεπόμενους όρους προγραμματικής συμφωνίας, έχουν δημιουργηθεί δυσεπίλυτα προβλήματα σχετικά με τη χρηματοδότησή τους, που καθυστερεί επί εξαμήνου.
  • Προκειμένου να δοθεί έντιμη, ξεκάθαρη και οριστική λύση στην παρατεταμένη ομηρεία, όχι μόνο των φορέων-μελών μας, αλλά κυρίως των άμεσα ωφελουμένων-1414 παιδιών μας-ατόμων με αναπηρίες, απαιτείται η ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΒΛΕΠΟΜΕΝΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡ. δ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 35 ΤΟΥ Ν. 4325/15 ΚΥΑ για τη χρηματοδότηση των φορέων αυτών και σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις, μέχρι αύριο Τρίτη, 30/6/2015. 

Τέλος, σας ενημερώνουμε ότι την Τετάρτη, 1/7/2015, στις 10.00, αντιπροσωπεία της ΠΟΣΓΚΑμεΑ, θα σας επισκεφθεί στο γραφείο σας, προκειμένου να μας ενημερώσετε επί των ενεργειών σας αυτών.

Κύριε Υπουργέ,

Δεδομένης και της μη επιχορήγησης των φορέων αυτών από το Υπουργείο Εργασίας, μέσω των Περιφερειών, είναι βέβαιη η κατάρρευση όλων αυτών των γονεϊκών δομών ΝΠΙΔ μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που παρέχουν υπηρεσίες στα άτομα με βαριές και πολλαπλές αναπηρίες και οι οποίες καλύπτουν αφενός το τεράστιο κενό που έχει στο χώρο αυτό ο τομέας της Πρόνοιας και «…συμβάλλουν τα μέγιστα στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ΑμεΑ, των οικογενειών τους και των τοπικών κοινωνιών ειδικότερα στην παρούσα δυσμενή συγκυρία (αποτελεί αυτολεξεί απόσπασμα της ξεκάθαρης δήλωσης της Αναπληρώτριας Υπουργού κας Φωτίου στη σχετική συνάντηση της 27/5/2015)».

Αναμένουμε εναγωνίως τις άμεσες ενέργειές σας και την ενημέρωσή μας επ΄αυτών. 


Εκτυπώστε αυτή την σελίδα

Σας άρεσε η ανάρτηση ;



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

previoustbutton nextbutton homebutton

Πηγή: Google news

Infos

Χατζόπουλου 39, Χαλκίδα
22210 29139
an.elp.po@gmail.com

Subscribe

facebook twitter goggle-plus YouTube