Τετάρτη 29 Ιουλίου 2015

ΕΕΤΑΑ: Τα δικαιολογητικά για τους παιδικούς σταθμούς ΕΣΠΑ

ΕΕΤΑΑ: Τα δικαιολογητικά για τους παιδικούς σταθμούς ΕΣΠΑ
Δημοσιεύτηκε η επίσημη προκήρυξη του προγράμματος «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής 2015-2016» για την εισαγωγή βρεφών και νηπίων στους παιδικούς σταθμούς μέσω ΕΣΠΑ. Η υποβολή αιτήσεων ξεκινά την Τετάρτη 5 Αυγούστου 2015 και η καταληκτική ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων είναι η Τρίτη 18 Αυγούστου 2015 και ώρα 14.00.


Η αίτηση συμμετοχής θα διατίθεται προς το παρόν ΜΟΝΟ ηλεκτρονικά, στην ιστοσελίδα της ΕΕΤΑΑ από την Τρίτη 4 Αυγούστου 2015 και θα αποστέλλεται μόνο ταχυδρομικά ή με υπηρεσίες ταχυμεταφοράς (courier).

Στην αίτηση συμμετοχής οι μητέρες έχουν δικαίωμα δήλωσης έως και πέντε εναλλακτικών επιλογών Δομών με σειρά προτεραιότητας. Η επιλογή των δομών θα γίνει από τους Οριστικούς Πίνακες των υπαγχθεισών Δομών ανά Νομό που έχουν αναρτηθεί από τις 4 Αυγούστου 2015 σε ηλεκτρονική μορφή στην ιστοσελίδα της ΕΕΤΑΑ.

Οι προσωρινοί πίνακες κατάταξης των δυνητικά ωφελούμενων και οι πίνακες των απορριφθεισών μητέρων ανά Νομό θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα της ΕΕΤΑΑ την Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2015.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Η αίτηση που θα αποστείλετε πρέπει να είναι επικυρωμένη από ΚΕΠ ή Α.Τ. για το γνήσιο της υπογραφής, ενώ τα δικαιολογητικά πρέπει να είναι μόνο πρωτότυπα ή επικυρωμένα αντίγραφα.

Δείτε αναλυτικά την τελική προκήρυξη εδώ.

Τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την εγγραφή παιδιών στους παιδικούς σταθμούς ΕΣΠΑ της ΕΕΤΑΑ αναφέρονται παρακάτω . 

Να σημειωθεί ότι ΟΛΑ τα δικαιολογητικά θα πρέπει να είναι πρωτότυπα ή επικυρωμένα αντίγραφα (εκτός από το εκκαθαριστικό της εφορίας που δεν επικυρώνεται).
Επίσης θα πρέπει να έχουν ημερομηνία μεταγενέστερη από την ημερομηνία δημοσίευσης της προκήρυξης (δηλαδή μετά την 16η Ιουλίου 2015) με εξαίρεση:

  • τη κάρτα ανεργίας που θα πρέπει να υφίσταται και να είναι σε ισχύ πριν τη 16η Ιουλίου εκτός αν απολυθήκατε το τελευταίο δίμηνο και δεν έχετε εκδώσει κάρτα (δείτε παρακάτω).
  • το πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης που θα πρέπει να έχει εκδοθεί εντός του τελευταίου 4μήνου και όχι απαραίτητα μετά την 16η Ιουλίου 2015.

ΠΡΟΣΟΧΗ! Στα ΚΕΠ θα πρέπει να αναφέρετε ότι η αίτηση και επικυρώσεις των δικαιολογητικών που χρειάζεστε είναι προς την Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε. (και όχι φορέα του δημοσίου όπου δεν απαιτούνται επικυρώσεις).

Ι / Κοινά Δικαιολογητικά

Όταν λέμε «Κοινά» εννοούμε δικαιολογητικά που πρέπει να υποβάλλουν όλοι οι ενδιαφερόμενοι γονείς, ανεξαρτήτως εισοδήματος, οικογενειακής κατάστασης ή εργασιακής σχέσης.
Αντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου σε ισχύ.

Εάν η ενδιαφερόμενη είναι αλλοδαπή από τρίτες χώρες, απαιτείται και Άδεια Διαμονής σε ισχύ. Σε περίπτωση που έχει λήξει η άδεια διαμονής, απαιτείται η τελευταία άδεια διαμονής, καθώς και αίτηση ανανέωσής της συνοδευόμενη από βεβαίωση του αρμόδιου φορέα, ότι έχει κατατεθεί η σχετική αίτηση.
  • Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης, που να έχει εκδοθεί εντός του τελευταίου 4μήνου.Σε περίπτωση που η μητέρα είναι αλλοδαπή και η χώρα καταγωγής της δεν εκδίδει πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης, τότε θα πρέπει να προσκομίσει οποιοδήποτε άλλο αντίστοιχο επίσημο έγγραφο, το οποίο να πιστοποιεί την ανωτέρω κατάσταση, συνοδευόμενο από επίσημη μετάφραση.
  • Εκκαθαριστικό εφορίας για το οικονομικό έτος 2015.Πράξη Διοικητικού Προσδιορισμού Φόρου (Εκκαθαριστικό Σημείωμα) για το οικονομικό έτος 2015 (δηλαδή για εισοδήματα που αποκτήθηκαν από 1/1/2014 έως 31/12/2014).
Προσοχή: Αν είσαι έγγαμη και κάνεις ατομική φορολογική δήλωση θα πρέπει, εκτός από το δικό σου εκκαθαριστικό, να προσκομίσεις και του συζύγου όπως επίσης και το αντίστοιχο δικαιολογητικό που αποδεικνύει το λόγο που υποβάλλεις δήλωση χωριστά (αν ένας από τους δύο βρίσκεται σε πτώχευση ή σε δικαστική συμπαράσταση ή λόγω διακοπώς του έγγαμου βίου κλπ.).
Εκκαθαριστικό σημείωμα οποιουδήποτε άλλου έτους δεν είναι αποδεκτό και συνιστά λόγο απόρριψης της αίτησης. Το εκκαθαριστικό σημείωμα ΔΕΝ επικυρώνεται.

Επιπλέον δικαιολογητικά σε σχέση με το συνολικό δηλωθέν εισόδημα

Για τον υπολογισμό του δηλωθέντος εισοδήματος λαμβάνεται υπόψη το συνολικό ετήσιο εισόδημα, όπως αναγράφεται στην Πράξη Διοικητικού Προσδιορισμού Φόρου (εκκαθαριστικό σημείωμα). Στο εισόδημα περιλαμβάνεται το οικογενειακό δηλωθέν εισόδημα, καθώς και το σύνολο των αυτοτελώς φορολογηθέντων εισοδημάτων.

Από το συνολικό ετήσιο εισόδημα ΔΕΝ λαμβάνεται υπόψη το εξωιδρυματικό επίδομα (τυφλών), το επίδομα μητρότητας από τον ΟΑΕΔ και η αποζημίωση απόλυσης. Για τα ανωτέρω και προκειμένου να μην υπολογιστούν θα πρέπει ο/η ωφελούμενος/η, να προσκομίσει τις αντίστοιχες επίσημες βεβαιώσεις των αρμοδίων φορέων. Επίσης δεν λαμβάνεται υπόψη το Επίδομα Ανεργίας, για το οποίο δεν απαιτείται αντίστοιχη βεβαίωση, καθώς εγγράφεται σε ξεχωριστό πεδίο στην Πράξη Διοικητικού Προσδιορισμού Φόρου.

Προσοχή: Αν κατά το προηγούμενο έτος λάβατε αποζημίωση απόλυσης, προκειμένου να την αποδείξετε και να μην την συμπεριλάβετε στο συνολικό οικογενειακό εισόδημα, θα πρέπει ή να προσκομίσετε τη καταγγελία σύμβασης που σας έδωσε ο εργοδότης σας όπου αναγράφεται το ποσό αποζημίωσης (φέρει σφραγίδα και υπογραφή επιχείρησης) ή να ζητήσετε από τον λογιστή σας, να σας κατεβάσει από το Taxis, τη βεβαίωση αποδοχών σας όπου φαίνεται το ποσό της αποζημίωσης, καθώς πλέον όλοι οι εργοδότες υποχρεούνται να «ανεβάζουν» το συγκεκριμένο ποσό στο Taxis.

II /Δικαιολογητικά σύμφωνα με την Oικογενειακή Kατάσταση
  • Σε περίπτωση ύπαρξης συμφώνου συμβίωσης απαιτείται και η προσκόμισή του, καθώς και τα εκκαθαριστικά σημειώματα οικονομικού έτους 2015 (δηλαδή για τα εισοδήματα του 2014) και των δύο μερών.
  • Σε περίπτωση που η μητέρα είναι διαζευγμένη, απαιτείται και αντίγραφο διαζευκτηρίου (από Μητρόπολη σε περίπτωση θρησκευτικού γάμου ή από το Δήμο σε περίπτωση πολιτικού γάμου), εάν αυτό δεν αναφέρεται στο πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης
  • Σε περίπτωση που η ενδιαφερόμενη τελεί σε διάσταση, απαιτείται και αίτηση διαζυγίου, καθώς επίσης και η βεβαίωση μεταβολής ατομικών στοιχείων της Δ.Ο.Υ., που να αποδεικνύεται η διάσταση.
Τα ανωτέρω έγγραφα θα πρέπει να φέρουν ημερομηνία προ της δημοσίευσης της παρούσα Πρόσκλησης.
Σε περίπτωση που η ενδιαφερόμενη είναι άγαμη μητέρα, απαιτείται και ληξιαρχική πράξη γέννησης του παιδιού, εάν αυτό δεν προκύπτει από το πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης,
  • Σε περίπτωση που η ενδιαφερόμενη είναι ανάδοχη μητέρα, απαιτείται και αντίγραφο δικαστικής απόφασης ή οποιοδήποτε αποδεικτικό έγγραφο της Επιτροπείας ανηλίκου τέκνου.
  • Σε περίπτωση που η ενδιαφερόμενη είναι χήρα, απαιτείται και ληξιαρχική πράξη θανάτου του συζύγου, εάν αυτό δεν αναφέρεται στο πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης
  • Στην περίπτωση που ο ενδιαφερόμενος άνδρας έχει την επιμέλεια των παιδιών του, απαιτείται και δικαστική απόφαση παραχώρησης της επιμέλειας
III/ Δικαιολογητικά απασχόλησης
Εάν η/ο ενδιαφερόμενη/ος είναι μισθωτή, απαιτείται:
  • Βεβαίωση εργοδότη, η οποία θα έχει υποχρεωτικά ημερομηνία μεταγενέστερη της δημοσίευσης της παρούσας πρόσκλησης και από την οποία θα προκύπτει ότι συνεχίζεται η απασχόληση έως και σήμερα (δηλαδή ημερομηνία υπογραφής της βεβαίωσης), καθώς και το είδος απασχόλησης (πλήρης ή μερική απασχόληση, αορίστου ή ορισμένου χρόνου) στη θέση εξαρτημένης εργασίας που η ενδιαφερόμενη κατέχει 
  • αντίγραφο της αναγγελίας πρόσληψης ή αντίγραφο προσωπικού Μ4 ή αντίγραφο ισχύουσας σύμβασης εργόσημο όπου θα αναφέρεται ευκρινώς το είδος και η διάρκεια της σύμβασης
Προσοχή: Στο προσχέδιο της προκήρυξης της 9 Ιουλίου 2015, αναγράφεται ότι στη βεβαίωσή του, ο εργοδότης θα πρέπει να αναφέρει ότι η επιχείρηση στην οποία απασχολείστε, δεν σας επιδοτεί για φιλοξενία του παιδιού σας σε παιδικό σταθμό. Όταν όμως στις 16/07/2015 βγήκε η επίσημη προκήρυξη, αυτό δεν αναφέρεται. Εμείς για παν ενδεχόμενο θα ζητήσουμε από τον εργοδότη να το αναφέρει στη βεβαίωση, αλλά ο κάθε ωφελούμενος στη προκειμένη μπορεί να πράξει κατά τη κρίση του.

Εάν η/ο ενδιαφερόμενη/ος εργάζεται με εργόσημο απαιτείται:
  • Βεβαίωση εργοδότη, η οποία θα έχει υποχρεωτικά ημερομηνία μεταγενέστερη της δημοσίευσης της παρούσας πρόσκλησης και από την οποία θα προκύπτει ότι συνεχίζεται η απασχόληση έως και σήμερα (δηλαδή ημερομηνία υπογραφής της βεβαίωσης), καθώς και το είδος απασχόλησης 
  • Εργόσημο (αντίγραφο εργοσήμου και απόδειξη κατάθεσης σε τράπεζα τελευταίου έτους προ της υποβολής της αίτησης, που να αποδεικνύει εργασία τουλάχιστον 5 μηνών.
Προσοχή: Στη βεβαίωσή του ο εργοδότης θα πρέπει να αναγράφει ότι η επιχείρηση στην οποία απασχολείστε, δεν σας επιδοτεί για φιλοξενία του παιδιού σας σε παιδικό σταθμό

Εάν η ενδιαφερόμενη είναι αυτοαπασχολούμενη εκτός πρωτογενή τομέα, απαιτούνται:
  • Αντίγραφο της Δήλωσης Ενάρξεως Επιτηδεύματος στην Δ.Ο.Υ.
  • Βεβαίωση ασφαλιστικού φορέα ότι είναι ασφαλισμένη.
  • Υπεύθυνη Δήλωση περί μη διακοπής της υπαγωγής στον Ασφαλιστικό της Φορέα.
Σε περιπτώσεις εταίρων σε Ο.Ε. ή Ε.Ε.. I.K.E ή ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΕΠΕ ή ΕΠΕ απαιτούνται τα παρακάτω δικαιολογητικά:
  • Το καταστατικό και τυχόν μεταβολές του
  • Πιστοποιητικό περί μη λύσης από το ΓΕΜΗ
  • Βεβαίωση ασφαλιστικού φορέα ότι είναι ασφαλισμένη
  • Υπεύθυνη Δήλωση περί μη διακοπής της υπαγωγής στον Ασφαλιστικό της Φορέα
Εάν η ενδιαφερόμενη είναι αυτοαπασχολούμενη στον πρωτογενή τομέα, απαιτείται:
  • Βεβαίωση ασφαλίσεως από τον Ο.Γ.Α., ότι είναι άμεσα ασφαλισμένη κατά το τελευταίο έτος.
  • Δικαιολογητικά συμμετοχής σε Ενεργητικές Πολιτικές Απασχόλησης (Ε.Π.Α.) Βεβαίωση του αρμόδιου φορέα για ένταξη στο Πρόγραμμα, όπου θα αναγράφεται και η χρονική περίοδος συμμετοχής σε αυτό.
Δικαιολογητικά Ανεργίας
Εάν ο/η ενδιαφερόμενος/η είναι άνεργος/η, απαιτούνται:
  • αντίγραφο Δελτίου Ανεργίας σε ισχύ, που να έχει όμως εκδοθεί πριν την ημερομηνία δημοσίευσης της παρούσας
  • αντίγραφο Βεβαίωσης εξατομικευμένης προσέγγισης από τις Υπηρεσίες του Ο.Α.Ε.Δ.
  • αν είσαι επιδοτούμενος/η άνεργος/η ή έχεις επιδοτηθεί τους τελευταίους 24 μήνες, αντίγραφο εγκριτικής απόφασης της επιδότησης από τον ΟΑΕΔ (δεν τη ζητάνε μέσα στη προκήρυξη αλλά σε τηλεφωνική επικοινωνία ωφελούμενων με υπαλλήλους της ΕΕΤΑΑ έχει ζητηθεί).
Προσοχή: Σε περίπτωση που ο/η αιτών/ούσα, χάσει την εργασία της κατά τη διάρκεια της πρόσκλησης ή έχει χάσει την εργασία της το τελευταίο δίμηνο πρίν την ημερομηνία της πρόσκλησης (δηλαδή πρίν τις 16/07/2015) και δεν έχει εκδώσει κάρτα ανεργίας μέχρι την ημερομηνία δημοσίευσης της πρόσκλησης (δηλαδή μέχρι τις 16/07/2015) τότε θα πρέπει επιπλέον να προσκομίσει, μαζί με τη δελτίο ανεργίας, και τα απαραίτητα έγγραφα που αποδεικνύουν τη διακοπή της εργασίας, όπως ενδεικτικά, καταγγελίας σύμβασης, σύμβαση ορισμένου χρόνου κλπ.

IV/ Δικαιολογητικά αναπηρίας
  • με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω για το σύζυγό της, απαιτείται Βεβαίωση Υγειονομικής Επιτροπής ή Βεβαίωση από Δημόσιο Νοσοκομείο (με τη χρονική διάρκεια ισχύος και το ποσοστό αναπηρίας).
Εάν η ενδιαφερόμενη μητέρα (καθώς και η ανάδοχη μητέρα) ανήκει στην ομάδα των ΑμεΑ ή/και ένα από τα τέκνα της ή/και ο σύζυγος,
  • με ποσοστό αναπηρίας 35% και άνω για τη μητέρα ή/και για ένα από τα τέκνα της, απαιτείται Βεβαίωση Υγειονομικής Επιτροπής ή Βεβαίωση από Δημόσιο Νοσοκομείο
Τα προσωρινά αποτελέσματα θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα της ΕΕΤΑΑ στις 07/09/2015 ενώ οι ενστάσεις θα πραγματοποιηθούν από 08/09/2015 μέχρι και 10/09/2015 και ώρα 14.00 μ.μ.

Η ανάρτηση τω τελικών αποτελεσμάτων θα πραγματοποιηθεί στις 13/09/2015 ενώ οι δικαιούχες/οι θα έχουν δικαίωμα εγγραφής στη δομή που πέρασαν, από τις 14/09 μέχρι και τις 18/09/2015.

Από φέτος για να δείτε τα αποτελέσματα, η εφαρμογή θα απαιτεί την εισαγωγή ΑΦΜ και ΑΜΚΑ. Ο κάθε ενδιαφερόμενος, θα μπορεί να βλέπει μόνο το δικό του αποτέλεσμα με το ΑΦΜ και το ΑΜΚΑ του.

Εκτυπώστε αυτή την σελίδα

Σας άρεσε η ανάρτηση ;



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

previoustbutton nextbutton homebutton

Πηγή: Google news

Infos

Χατζόπουλου 39, Χαλκίδα
22210 29139
an.elp.po@gmail.com

Subscribe

facebook twitter goggle-plus YouTube