Παρασκευή 31 Ιουλίου 2015

Κάθε πότε πρέπει να πετάτε οδοντόβουρτσες, στρώματα και κουρτίνες μπάνιου ;

Κάθε πότε πρέπει να πετάτε οδοντόβουρτσες, στρώματα και κουρτίνες μπάνιου ;
Είναι γνωστό ότι τα οικιακά είδη καθημερινής χρήσεως δεν χρειάζεται να τα αλλάζουμε συχνά, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να τα κρατάμε αιωνίως...
Η μειωμένη αποτελεσματικότητα εξαιτίας της καθημερινής χρήσης, η βρωμιά και τα μικρόβια που συγκεντρώνουν είναι από μόνοι τους λόγοι για να τα αντικαταστήσετε άμεσα κιόλας.
• Οδοντόβουρτσα
Το ιδανικό για τη συντήρησή της είναι το πλύσιμο στο πλυντήριο των πιάτων με κάποιο κλασικό απορρυπαντικό, σύμφωνα με μελέτη από το Ινστιτούτο Οδοντιατρικής.

Σε κάθε περίπτωση όμως θα πρέπει να την αντικαθιστάτε:
  • Κάθε 3 με 4 μήνες
  • Όταν παρατηρήσετε αλλαγής στο σχήμα των ινών
  • Μετά από γρίπη ή στοματίτιδα
  • Αν χρησιμοποιηθεί από άλλο άτομο
• Βούρτσες για τα μαλλιά
Για να διαπιστώσετε αν πρέπει να αντικαταστήσετε τη βούρτσα σας, χρησιμοποιήστε μία χτένα για να αφαιρέσετε τις τρίχες, που έχουν συγκεντρωθεί. Στη συνέχεια ξεπλύνετέ τη με άφθονο νερό και στεγνώστε τη. Αν παρατηρήσετε φθορά στις τρίχες τη, τότε είναι πλέον ακατάλληλη προς χρήση, καθώς μπορεί να καταστρέψει τα μαλλιά σας.

• Κουρτίνα μπάνιου
Αν η κουρτίνα σας είναι από μπάνιο ή βινύλιο τότε αντικαταστήστε τη άμεσα. Τα υλικά αυτά σε συνδυασμό με το ζεστό νερό απελευθερώνουν χημικά που μπορεί να προκαλέσουν ενδοκρινικής διαταραχής.

• Σφουγγάρια
Τα σφουγγάρια συγκεντρώνουν πάνω τους κάθε είδους βρωμιά. Από νεκρά κύτταρα του δέρματος μέχρι σαλμονέλα και Ε. coli. Καλό θα είναι να τα αντικαθιστάτε κάθε μήνα και σε αυτό το διάστημα να τα μουλιάζετε σε λευκό ξίδι τουλάχιστον για πέντε λεπτά. Η μέθοδος αυτή σκοτώνει μέχρι και το 99,6% των βακτηριδίων.

• Στρώμα κρεβατιού
Ειδικά αν πάσχετε από αλλεργίες, θα πρέπει να φροντίζετε να το αντικαθιστάτε ανά τακτά χρονικά διαστήματα, καθώς αποτελεί ιδανικό περιβάλλον για τα ακάρεα. Παράλληλα, η υπερβολική χρήση μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα να χάσει την ικανότητα επαρκούς στήριξης του σώματός σας, προκαλώντας ορθοπεδικά προβλήματα.

• Μαξιλάρια
Ένα καλό μαξιλάρι σε ιδανικές περιπτώσεις μπορεί να αντέξει έως και επτά χρόνια συνεχούς χρήσης. Καλό θα είναι να το αλλάζετε τακτικά, όπως και το στρώμα, όταν παρατηρήσετε ότι πλέον είναι επίπεδο και δεν κρατά το «χνούδι» του. Για την καλύτερη διατήρησή του πάντως καλό θα είναι να το τινάζετε κάθε πρωί και να χρησιμοποιείτε μαξιλαροθήκη.

Εκτυπώστε αυτή την σελίδα

Σας άρεσε η ανάρτηση ;



1 σχόλιο:

  1. Γεια σας. Για τα μαξιλάρια τι ισχύει; Εγώ έχω αγοράσει αυτό https://www.bedandbath.gr/leuka-eidi/maxilaria/maxilari-anatomiko-aigaion-3d-001607/?ColorID=92
    που είναι ανατομικό. Πόσο καιρο διαρκεί η αντομική του ιδιοτητα; Ευχαριστώ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

previoustbutton nextbutton homebutton

Πηγή: Google news

Infos

Χατζόπουλου 39, Χαλκίδα
22210 29139
an.elp.po@gmail.com

Subscribe

facebook twitter goggle-plus YouTube