Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2015

Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης του Καιρού

Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης του Καιρού
Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ προβλέπονται βροχές και καταιγίδες για αύριο στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.
Με βάση τα στοιχεία των μετεωρολόγων οι καταιγίδες σε κάποια σημεία θα είναι ιδιαίτερα έντονες. Τα φαινόμενα θα πλήξουν αρχικά τη Δυτική Ελλάδα και αργότερα θα επεκταθούν σε ολόκληρη τη χώρα.

Εκτός από την έντονη βροχή θα υπάρξει σε πολλά σημεία και χαλαζόπτωση. Ενώ οι άνεμοι θα πνέουν από 7 ως και 9 μποφόρ. Το ίδιο σκηνικό του καιρού θα επικρατήσει και την Πέμπτη αλλά και την Παρασκευή, ενώ το Σάββατο οι άνεμοι θα φτάνουν ακόμη και τα 10 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα πέσει ακόμη και 8 με 10 βαθμούς Κελσίου σε σχέση με σήμερα. Το Σάββατο πάντως οι βροχές και οι καταιγίδες θα περιοριστούν στα ανατολικά και τα νησιά του νοτίου Αιγαίου.

Μέτρα Προστασίας 
Λόγω της επιδείνωσης του καιρού, με ισχυρές βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις άνεμους, που αναμένεται από αύριο, σύμφωνα με την πρόβλεψη της ΕΜΥ, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας.

Ειδικότερα, σε περιοχές όπου προβλέπεται η εκδήλωση έντονων βροχοπτώσεων καταιγίδων, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συστήνει στους πολίτες:
  • Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.
  • Να βεβαιωθούν ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.
  • Να αποφεύγουν να διασχίζουν χείμαρρους και ρέματα πεζοί ή με το αυτοκίνητο κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, καθώς επίσης και για αρκετές ώρες μετά το τέλος εκδήλωσής τους.
  • Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων.
  • Να προφυλαχτούν αμέσως κατά τη διάρκεια μιας χαλαζόπτωσης. Να καταφύγουν σε κτίριο ή σε αυτοκίνητο και να μην εγκαταλείπουν τον ασφαλή χώρο, παρά μόνο όταν βεβαιωθούν ότι η καταιγίδα πέρασε. Η χαλαζόπτωση μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνη και για τα ζώα.
  • Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων.

Εκτυπώστε αυτή την σελίδα

Σας άρεσε η ανάρτηση ;



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

previoustbutton nextbutton homebutton

Πηγή: Google news

Infos

Χατζόπουλου 39, Χαλκίδα
22210 29139
an.elp.po@gmail.com

Subscribe

facebook twitter goggle-plus YouTube