Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2015

20 λόγοι για να πίνετε νερό με λεμόνι το πρωί

20 λόγοι για να πίνετε νερό με λεμόνι το πρωί
Το χλιαρό νερό με το λεμόνι μετά ακριβώς από τον ύπνο και πριν το πρωϊνό γεύμα δεν ι επιβαρύνει την υγεία, αντιθέτως είναι ιδιαίτερα ωφέλιμο. Είναι πολύ σημαντικό γιατί βοηθάει τόσο στην απομάκρυνση των τοξινών και στην αποτοξίνωση του συκωτιού.
Μετά από τις ώρες της νηστείας, κατά τον βραδινό ύπνο (που δεν έχουμε φάει τουλάχιστον από το βράδυ), το νερό με το λεμόνι βρίσκει τον οργανισμό μας καθαρό και κενό και για το λόγο αυτό βοηθάει πολύ στην αποτοξίνωση του. Το συκώτι είναι ένα βασικό όργανο για τον μεταβολισμό του λίπους και για όλη τη διαδικασία του οργανισμού, έτσι το νερό με το λεμόνι συνεισφέρει σε ένα καλύτερο μεταβολισμό, αλλά και στην υγεία του παχέος εντέρου.


  1. Το λεμονόνερο παρέχει αρκετούς ηλεκτρολύτες και ενυδατώνει  σώμα μας. Τα λεμόνια είναι πλούσια σε ηλεκτρολύτες όπως κάλιο, ασβέστιο και μαγνήσιο.
  2.  Το λεμονόνερο είναι σπουδαίο για τις αρθρώσεις μας Ελαττώνει τον πόνο των αρθρώσεων και των μυών.
  3. Το χλιαρό νερό με λεμόνι βοηθάει στην πέψη.Τα λεμόνια είναι γεμάτα με κιτρικό οξύ το οποίο αλληλεπιδρά με τα ένζυμα και τα οξέα που διεγείρουν την έκκριση των γαστρικών υγρών και την πέψη των τροφίμων.
  4. Τονώνει το συκώτι να παράγει περισσότερα ένζυμα από οποιαδήποτε άλλη τροφή ή ποτό.
  5. Το λεμονόνερο καθαρίζει το συκώτι μας. Ο χυμός λεμονιού συμβάλλει στην αποβολή των τοξινών από το ήπαρ.
  6. Τα λεμόνια έχουν ισχυρές αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, και ως εκ τούτου το λεμονόνερο βοηθά στη θεραπεία των αναπνευστικών λοιμώξεων, τον πονόλαιμο και στην αμυγδαλίτιδα.
  7. Το χλιαρό νερό λεμόνι ρυθμίζει την κινητικότητα του εντέρου.
  8. Το λεμονόνερο ρυθμίζει τον μεταβολισμό. Τα λεμόνια είναι ισχυρά αντιοξειδωτικά - αποτρέπουν ζημιές που προκαλούνται από τις ελεύθερες ρίζες και  βοηθούν στην ενίσχυση της ανοσίας.
  9. Παρέχει φυσιολογική λειτουργία του νευρικού συστήματος, χάρη στην υψηλή περιεκτικότητα του σε κάλιο. Η έλλειψη καλίου προκαλεί κατάθλιψη και    άγχος. Ένα υγιές νευρικό σύστημα απαιτεί αρκετό κάλιο για να στείλει τα βιώσιμα σήματα στην καρδιά.
  10. Το λεμονόνερο καθαρίζει το αίμα, τα αιμοφόρα αγγεία και τις αρτηρίες.
  11. Βοηθάει στη θεραπεία της υπέρτασης. Ένα ολόκληρο λεμόνι την ημέρα μπορεί να μειώσει την αρτηριακή πίεση κατά 10%.
  12. Το λεμονόνερο δημιουργεί αλκαλικό περιβάλλον στο σώμα. Ακόμα και όταν καταναλωθεί αμέσως πριν από τα γεύματα, εξακολουθεί να βοηθά το σώμα σας να διατηρήσει υψηλότερες τιμές pH, κάνοντας το σώμα σας ανθεκτικό στις ασθένειες.
  13. Βελτιώνει την χροιά του δέρματος. Τα λεμόνια είναι φορτωμένα με βιταμίνη C, η οποία αναζωογονεί το σώμα σας και ως εκ τούτου βελτιώνει την χροιά του δέρματος σας. Πίνετε νερό με λεμόνι κάθε πρωί για να βελτιώσετε την κατάσταση του δέρματός σας.
  14. Το λεμονόνερο αραιώνει την σταδιακή συσσώρευση ουρικού οξέος που προκαλεί πόνο στις αρθρώσεις και ουρική αρθρίτιδα.
  15. Είναι σπουδαίο για τις έγκυες γυναίκες. Τα λεμόνια είναι πλούσια σε βιταμίνη C. Είναι ένα μετασχηματιστής και βοηθά τον οργανισμό να καταπολεμά τις ιώσεις και τα κρυολογήματα. Επιπλέον, η βιταμίνη C διεγείρει το σχηματισμό του οστικού ιστού στα μωρά. Η υψηλή περιεκτικότητα σε κάλιο διεγείρει επίσης το σχηματισμό του νευρικού συστήματος του μωρού.
  16. Ανακουφίζει από την καούρα. Ανακατέψτε ένα κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού σε μισό ποτήρι νερό.
  17. Το λεμονόνερο διαλύει τις πέτρες στη χολή, τις πέτρες στα νεφρά, τις πέτρες στο πάγκρεας, και τις καταθέσεις ασβεστίου.
  18. Σας βοηθά να χάσετε βάρος, φυσικά. Η πηκτίνη στα λεμόνια μειώνει την επιθυμία. Μελέτες έχουν δείξει ότι η αλκαλική δίαιτα βελτιώνει τη διαδικασία καύσης του λίπους.
  19. Ανακουφίζει από τον πονόδοντο και την ουλίτιδα.
  20. Το λεμονόνερο προλαμβάνει τον καρκίνο, καθώς τα λεμόνια είναι πολύ αλκαλικά. Οι επιστήμονες έχουν διαπιστώσει ότι τα καρκινικά κύτταρα δεν μπορούν να αναπτυχθούν σε ένα αλκαλικό περιβάλλον.

 Προσοχή: Όσοι έχουν ευαίσθητο στομάχι και αντιμετωπίζουν συχνές καούρες θα πρέπει να αποφεύγουν το λεμόνι και άλλα εσπεριδοειδή σε μεγάλες ποσότητες.
Το μόνο αρνητικό που θα μπορούσαμε να αναφέρουμε, είναι ότι σε ορισμένους ανθρώπους που έχουν την προδιάθεση μπορεί να τους ρίξει την πίεση.

Εκτυπώστε αυτή την σελίδα

Σας άρεσε η ανάρτηση ;



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

previoustbutton nextbutton homebutton

Πηγή: Google news

Infos

Χατζόπουλου 39, Χαλκίδα
22210 29139
an.elp.po@gmail.com

Subscribe

facebook twitter goggle-plus YouTube