Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2015

Πανελλαδική απεργία 12 Νοεμβρίου 2015

Πανελλαδική απεργία 12 Νοεμβρίου 2015
Την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου απεργούν σχεδόν από όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις της χώρας συμμετέχοντας στην γενική 24ωρη απεργία που έχουν κυρήξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ ενώ και οι εργαζόμενοι στα ΜΜΜ ανακοινώνουν την συμμετοχή τους είτε με στάσεις εργασίας είτε με την κανονική συμμετοχή τους στην κινητοποιήση.

«Για τη ΓΣΕΕ η 24ωρη Γενική Απεργία και τα συλλαλητήρια στις 12 Νοέμβρη αποτελούν τη "μητέρα των μαχών" απέναντι στη νέα λαίλαπα μέτρων υποβάθμισης του επιπέδου διαβίωσης της Ελληνικής κοινωνίας. Όλοι μαζί μπορούμε να αποτρέψουμε τα χειρότερα και να ανατρέψουμε τα προηγούμενα. Όλοι και όλες μαζί αρκεί να το πιστέψουμε. Αρκεί ο καθένας και η καθεμία από εμάς να επιλέξουμε τι είδους ασφάλεια θέλουμε. Κοινωνική ασφάλεια ή ασφάλεια του καναπέ;» υπογραμμίζει η ΓΣΕΕ.

Στην απεργία καλεί τους εργαζόμενους στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα και η ΑΔΕΔΥ
«Η υπερψήφιση του 3ου Μνημονίου, με μεγάλη μάλιστα κοινοβουλευτική πλειοψηφία, ήρθε να επιβεβαιώσει τα εφιαλτικότερα σενάρια για το μέλλον των εργαζόμενων και των ανέργων, των συνταξιούχων και των νέων. [...] Οι Κυβερνήσεις αλλάζουν – Οι ίδιες πολιτικές συνεχίζονται» αναφέρει, μεταξύ άλλων η ΑΔΕΔΥ.

Το ΠΑΜΕ θα συγκεντρωθεί στις 10:30 στην Ομόνοια, στη Θεσσαλονίκη στις 10.30 στο Άγαλμα Βενιζέλου, στην Πάτρα στις 10.30 στην πλατεία Γεωργίου, ενώ συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν σε δεκάδες πόλεις σε όλη τη χώρα.

Απεργία και από τα ΜΜΕ την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 
«Έναυσμα κινητοποιήσεων η πανελλαδική συμμετοχή των δημοσιογράφων στην 24ωρη απεργία της 12ης Νοεμβρίου», σημειώνει σε ανακοίνωσή της η πανελλήνια ομοσπονδία ενώσεων συντακτών (ΠΟΕΣΥ) και κάνει γνωστό ότι με απόφαση του διοικητικού της συμβουλίου,  αποφάσισε τη συμμετοχή των δημοσιογράφων της χώρας στην πανελλαδική απεργία της Πέμπτης 12 Νοεμβρίου 2015. Στην ανακοίνωσή της η ομοσπονδία αναφέρει ότι: «Η απεργία, από τις 06.00 της Πέμπτης 12/11 έως τις 06.00 της Παρασκευής 13/11, κηρύσσεται σε όλα τα έντυπα (εφημερίδες και περιοδικά), την ΕΡΤ και τα άλλα ραδιοτηλεοπτικά και διαδικτυακά ΜΜΕ της χώρας, καθώς και στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης & Επικοινωνίας και τα γραφεία Τύπου. Από την απεργία εξαιρούνται οι συνάδελφοι που θα καλύψουν το ρεπορτάζ των κινητοποιήσεων, ενώ στα ραδιοτηλεοπτικά ΜΜΕ επιτρέπεται η μετάδοση δύο δεκάλεπτων απεργιακών δελτίων ειδήσεων, σε ώρες που θα καθορίσουν τα ίδια τα Μέσα.

ΕΣΕΕ: Απεργία και για τους εμπόρους την Πέμπτη 
Συμμετοχή του εμπορικού κόσμου στις κινητοποιήσεις και συγκεντρώσεις που προγραμματίζονται για την ερχόμενη Πέμπτη, αποφάσισε το ΔΣ της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ), έπειτα όμως από σχετικές αποφάσεις των τοπικών συλλόγων και Ομοσπονδιών. «Πάγια θέση της ΕΣΕΕ, σημειώνεται, είναι να διαφυλάσσεται ως τελευταίος προμαχώνας το κλείσιμο των καταστημάτων μας και να μην θεωρείται ως η πλέον δραστική συνδικαλιστική αντίδραση, αφενός επειδή συνεπάγεται μεγάλο τίμημα μόνο για τους μικρομεσαίους εμπόρους, και αφετέρου επειδή δεν τηρείται από όλους τους άλλους κλάδους της αγοράς».

Απεργία και από την ΠΝΟ την Πέμπτη
 Χωρίς δρομολόγια πλοίων θα παραμείνουν την Πέμπτη όλα τα λιμάνια της χώρας, καθώς η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ) και η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών (ΟΜΥΛΕ) συμμετέχουν στην 24ωρη πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ. Η απεργία ξεκινά από τα μεσάνυχτα της Τετάρτης ώς και τα μεσάνυχτα της Πέμπτης. Ήδη η ΠΝΟ έχει διαμηνύσει ότι εάν μέχρι την ημέρα εκείνη δεν έχουν δοθεί ουσιαστικές λύσεις στα βασικά αιτήματα του κλάδου, οι ναυτεργάτες θα προχωρήσουν σε νέες απεργιακές κοινητοποιήσεις. Με τη σειρά τους και οι εργαζόμενοι στα λιμάνια κατέρχονται στις 12 Νοεμβρίου στην απεργία. «Βιώνουμε εδώ και χρόνια τον εφιάλτη του ξεπουλήματος και της διάλυσης των λιμανιών. Παρά την αντίθεση αυτοδιοικητικών, κοινωνικών και παραγωγικών φορέων, η κυβέρνηση προχωράει στην πώληση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών των ΟΛΠ-ΟΛΘ, ενώ ταυτόχρονα συνεχίζει την πολιτική της απαξίωσης όλων των λιμανιών με άπνοια επενδύσεων, δραματική συρρίκνωση του προσωπικού και εργολαβοποίηση των εργασιακών σχέσεων» αναφέρει, μεταξύ, άλλων, η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδος (ΟΜΥΛΕ). Καλεί τους εργαζομένους στον ΟΛΠ να δώσουν το παρών στην κεντρική συγκέντρωση των συνδικάτων, στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 11 το πρωί, και τους λιμενεργάτες των άλλων περιοχών να συμμετάσχουν στις συγκεντρώσεις των τοπικών Εργατικών Κέντρων.

Απεργία και στο Μετρο την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 
Ακινητοποιημένοι θα μείνουν την Πέμπτη οι συρμοί του μετρό, καθώς οι εργαζόμενοι στο μέσο θα συμμετέχουν στην 24ωρη γενική απεργία που έχουν εξαγγείλει ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ.

Στάση εργασίας και για τα λεωφορεία του ΟΑΣΑ την Πέμπτη 
Από την έναρξη της βάρδιας εως και της 09:00 το πρωί και από τις 09:00 το βράδυ εως και την λήξη της βάρδιας θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΑ την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου.

Συγκεκριμένα την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2015 στο πλαίσιο της Πανελλαδικής 24ωρης απεργίας οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΑ προκήρυξαν στάση εργασίας ώστε να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις.
Ετσι το επιβατικό κοινό για τις παραπάνω ώρες δεν θα μπορεί να χρησιμοποιήσει τα λεωφορεία του ΟΑΣΑ.

Ακινητοποιημένα τα τρένα του ΟΣΕ λόγω της απεργίας της Πέμπτης 
Ακινητοποιημένα θα μείνουν την Πέμπτη τα τρένα του ΟΣΕ καθώς και του Προαστιακού λόγω της συμμετοχής της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ) στη γενική απεργία των ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ.

Επίσης, λόγω της απεργίας θα ματαιωθούν όλα τα δρομολόγια λεωφορείων στη διαδρομή Κιάτο – Πάτρα και αντιστρόφως.

Για λίγες ώρες θα κινηθούν ηλεκτρικός και Τραμ 
Ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος (ΗΣΑΠ) και το τραμ δεν θα λειτουργούν από την έναρξη της βάρδιας έως τις 10 π.μ. και από 4 μ.μ. έως τη λήξη της βάρδιας.

ΠΟΕ – ΟΤΑ: Απεργία στις 12 Νοεμβρίου 
Τη συμμετοχή της στην 24ωρη πανελλαδική απεργία της 12ης Νοεμβρίου ανακοίνωσε η ΠΟΕ – ΟΤΑ. Υπενθυμίζεται ότι η ομοσπονδία είναι μέλος της ΑΔΕΔΥ που έχει προκηρύξει απεργία για το δημόσιο τομέα, ενώ για τον ιδιωτικό, αντίστοιχη απόφαση έλαβε η ΓΣΕΕ.

ΠΟΕΔΗΝ: Πανελλαδική απεργία 12ης Νοεμβρίου
Στην απεργία συμμετέχει και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων και τα νοσοκομεία θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας

ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ: Συμμετοχή στη απεργία
Συμμετοχή στην 24ωρη Γενική Απεργία της ΓΣΕΕ αποφάσισε η ΓΕΝΟΠ, η οποία καλεί τους εργαζόμενους στο συλλαλητήριο των συνδικάτων στην Αθήνα στις 11.00 π.μ. στην πλατεία Κλαυθμώνος και στα κατά τόπους συλλαλητήρια των Εργατικών Κέντρων σε όλη τη χώρα.
«Οι εργαζόμενοι σε όλη τη χώρα, οι συνταξιούχοι και οι άνεργοι, είναι για μια ακόμη φορά αντιμέτωποι με σκληρά και άδικα μέτρα, μετά από έξι συνεχόμενα χρόνια λιτότητας και βάρβαρης επίθεσης στα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία.

Κλειστά τα μουσεία και οι αρχαιολογικοί χώροι την Πέμπτη
Σε σημερινή της ανακοίνωση η Πανελλήνια Ένωση Υπαλλήλων Φύλαξης Αρχαιοτήτων (ΠΕΥΦΑ) καλεί τα μέλη της να συμμετάσχουν στην 24ωρη πανελλαδική απεργία που έχουν προκηρύξει για την Πέμπτη 12/11 η ΑΔΕΔΥ και η ΓΣΕΕ.

Πιο συγκεκριμένα, έως τώρα, έχουν ανακοινώσει ότι θα συμμετάσχουν στην απεργία, οι εξής τομείς:

  • Το προσωπικό των ΔΕΚΟ (ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ, ΕΛΤΑ).
  • Το προσωπικό των δημοσίων νοσοκομείων και του ΕΚΑΒ. 
  • Οι εργαζόμενοι στα υπουργεία, τις εφορίες, τα ασφαλιστικά ταμεία, τους δήμους, τις πολεοδομίες και τα μουσεία, ενώ θα συμμετάσχει και το προσωπικό κυρίως- κρατικού ενδιαφέροντος τραπεζών. 
  • Οι καθηγητές και οι δάσκαλοι. 
  • Οι αυτοαπασχολούμενοι (έμποροι, μηχανικοί, γιατροί,, δικηγόροι, συμβολαιογράφοι και  οι φαρμακοποιοί). 
  • Οι εργαζόμενοι στα μέσα μεταφοράς. 

Πιο συγκεκριμένα, το μετρό δεν θα κινηθεί, ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος (ΗΣΑΠ) και το τραμ θα λειτουργήσουν από τις 10 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα. Λεωφορεία και τρόλεϊ θα κινούνται από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ. Ακινητοποιημένα θα παραμείνουν καθ όλη την διάρκεια της ημέρας τα τρένα του ΟΣΕ και του προαστιακού. Δεμένα θα παραμείνουν τα πλοία στα λιμάνια, ενώ οριστικές αποφάσεις αναμένονται από τους εργαζόμενους στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.
Η κεντρική απεργιακή συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ έχει προγραμματιστεί για τις 11 το πρωί της Πέμπτης στην πλατεία Κλαυθμώνος. Ειδικά όμως το ΠΑΜΕ θα πραγματοποιήσει ξεχωριστή συγκέντρωση μισή ώρα νωρίτερα, στην Ομόνοια.

Ας σημειωθεί ότι στην απεργιακή κινητοποίηση συμμετέχουν και οι δημοσιογράφοι, όπως ανακοίνωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ). Εξαιρούνται μόνο οι δημοσιογράφοι που θα καλύψουν το απεργιακό ρεπορτάζ. Επίσης, τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα έχουν δικαίωμα προβολής δύο δεκάλεπτων δελτίων ειδήσεων, που θα αφορούν γεγονότα που σχετίζονται με τις κινητοποιήσεις.

Εκτυπώστε αυτή την σελίδα

Σας άρεσε η ανάρτηση ;



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

previoustbutton nextbutton homebutton

Πηγή: Google news

Infos

Χατζόπουλου 39, Χαλκίδα
22210 29139
an.elp.po@gmail.com

Subscribe

facebook twitter goggle-plus YouTube