Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2015

Ρύθμιση ληξιπρόθεσμων ασφαλιστικών εισφορών των Πιστοποιημένων Φορέων Παροχής Υπηρεσιών Κοινωνικής Φροντίδας μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα

Ρύθμιση ληξιπρόθεσμων ασφαλιστικών εισφορών των Πιστοποιημένων Φορέων Παροχής Υπηρεσιών Κοινωνικής Φροντίδας μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα
Κύριε Υπουργέ,

Πολλάκις σας έχουμε ενημερώσει και σας είναι ήδη γνωστά τα τεράστια προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στους φορείς-μέλη της ΠΟΣΓΚΑμεΑ και εν γένει σε όλους τους Πιστοποιημένους Φορείς Παροχής Υπηρεσιών Κοινωνικής Φροντίδας μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, οι οποίοι λόγω της τραγικής μείωσης της κρατικής επιχορήγησης της τελευταίας εξαετίας, των μεγάλων καθυστερήσεων είσπραξης ποσών τόσο από νοσήλεια του ΕΟΠΥΥ,
αλλά και από προγράμματα όπως της ΕΕΤΑΑ για τα ΚΗΦ ΑμεΑ, άλλων προγραμμάτων κατάρτισης, αλλά και από το Κρατικό Λαχείο και με δεδομένο ότι δεν αποτελούν οργανισμούς κερδοσκοπικού χαρακτήρα, ώστε να δικαιολογείται αποθεματικό από τη δραστηριότητά τους, δεν καταβάλλουν μισθοδοσίες ή και τις σχετικές ασφαλιστικές εισφορές για τους εργαζομένους τους γιατί αντικειμενικά αδυνατούν.
Η κατάσταση αυτή έχει δημιουργήσει τραγικά προβλήματα στους φορείς μας, έχει οδηγήσει και συνεχίζει να οδηγεί τις Διοικήσεις των φορέων (στο σύνολό τους ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ άμισθοι) στις αίθουσες των δικαστηρίων ως κατηγορούμενους, επειδή καθυστερούν τη μισθοδοσία του προσωπικού τους από 5 έως και 18 μήνες και με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη δεινή θέση των εργαζομένων που πένονται κυριολεκτικά, φτάνοντας τους ιδίους, αλλά και τις Διοικήσεις των φορέων σε σημείο απελπισίας, γεγονός που θα έχει τρομακτικές και ανεξέλεγκτες συνέπειες πολύ σύντομα, αν δεν εκτονωθεί άμεσα η κατάσταση.
Ως εκ τούτου, και επειδή όλοι αυτοί οι φορείς θα πρέπει να είναι σε θέση να εισπράξουν όποια χρηματοδότηση –εκ των αναμενομένων- εγκριθεί, παρακαλούμε όπως ρυθμιστεί άμεσα νομοθετικά η δυνατότητα είσπραξης των οφειλόμενων και στην περίπτωση μη εξασφάλισης της αναγκαίας ασφαλιστικής ενημερότητας, με την παρακράτηση ποσοστού αυτού του ποσού χρηματοδότησης (π.χ. 10% ή 15% υπέρ του ΙΚΑ), ώστε να πληρωθούν κατά προτεραιότητα οι υποχρεώσεις των εν λόγω φορέων στους ασφαλιστικούς φορείς και προς τους εργαζόμενους, που δικαιούνται να κάνουν και αυτοί όπως οι συνάδελφοί τους (υπάλληλοι στον Δημόσιο Τομέα της Πρόνοιας) Χριστούγεννα, από τη στιγμή που παρέχουν χρήσιμες και αναντικατάστατες υπηρεσίες στα Άτομα με Αναπηρία, που καθημερινά εξυπηρετούν και σε αναλογία με το Δημόσιο άνω του 70%.  Άλλωστε, σας υπενθυμίζουμε ότι κάτι ανάλογο με αυτό που ζητάμε, ήδη εφαρμόζεται ως πρακτική με άλλους επιχορηγούμενους φορείς, π.χ. το Μέγαρο Μουσικής.
Η ρύθμιση αυτή θα πρέπει να ισχύσει για όλο το διάστημα που εκτιμάται ότι απαιτείται για την αποκατάσταση των χρηματορροών των ως άνω φορέων, ήτοι μέχρι 30/06/2016 και  προκειμένου στο ίδιο διάστημα να σχεδιαστεί και να εφαρμοστεί ολοκληρωμένο πρόγραμμα στήριξης της λειτουργίας των φορέων πρόνοιας ειδικά πιστοποιημένων για παροχή υπηρεσιών κοινωνικής φροντίδας μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, με ένα παράλληλο πρόγραμμα εξυγίανσης, για όσους από αυτούς τους φορείς βρίσκονται σε δεινή οικονομική κατάσταση.
Το ως άνω θέμα είναι ήδη γνωστό στη Διοίκηση του ΙΚΑ (τόσο στον κ. Θεωνά, όσο και στον κ. Καλαματιανό), η οποία και γνωρίζει καλά το θέμα τεχνικά, καθώς επίσης και την ανάγκη επίλυσής του, προκειμένου να διασφαλιστεί η συνέχιση παροχής υπηρεσιών, η ειδική αγωγή και η δια βίου υποστήριξη στα παιδιά μας-άτομα με βαριές και πολλαπλές αναπηρίες, που δεν πρέπει ούτε αυτά ούτε οι οικογένειές τους να υποστούν τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης με τον πλέον επώδυνο και καταστροφικό τρόπο!
Αναμένουμε τις άμεσες ενέργειές σας για το ως άνω πολύ σοβαρό θέμα, καθώς και τη σχετική ενημέρωση της Ομοσπονδίας μας.

Εκτυπώστε αυτή την σελίδα

Σας άρεσε η ανάρτηση ;



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

previoustbutton nextbutton homebutton

Πηγή: Google news

Infos

Χατζόπουλου 39, Χαλκίδα
22210 29139
an.elp.po@gmail.com

Subscribe

facebook twitter goggle-plus YouTube