Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2016

Οι τελευταίοι του Para canoe ;;

Οι τελευταίοι του Para canoe ;;
Το Para canoe είναι ένα ολυμπιακό άθλημα που αναφέρεται σε αθλητές με κινητικές αναπηρίες και αποτελεί κλάδο του canoe-kayak. ‘Όπως πολλά πράγματα στην Ελλάδα κινδυνεύει με αφανισμό και ζητάει την στήριξη μας.

Η ομάδα του Para canoe δημιουργήθηκε τον Οκτώβριο του 2014 με προπονητή τον κύριο Θανάση Γιαννόπουλο και στοχεύει στην πρόκριση της στου Παραολυμπιακούς του Ρίο . Η ομάδα του  Para canoe από το 2014 ως σήμερα έχει λάβει μέρος σε 9 αγώνες εθνικού επιπέδου ταξιδεύοντας στη Χαλκίδα, στον Πόρο, στα Μέθανα, στη Σαλαμίνα στον Μαραθώνα, στον Πειραιά και στον Άλιμο  αλλά και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που έλαβε χώρα τον Αύγουστο του 2015 στην Ιταλία , όπου η αθλήτρια Ελένη Πρελορέτζου έλαβε την 7η θέση στον ημιτελικό της κατηγορίας ΚL1 200μ. γυναικών.
Η ομάδα μέχρι πρότινος μετρούσε 10 αθλητές που προπονούνταν  καθημερινά , αριθμός που μειώθηκε δραματικά  λόγω έλλειψης πόρων, όταν και το τελευταίο σωματείο που στήριζε την ομάδα έπαψε να το κάνει. Ο εξοπλισμός που υπάρχει στην ομάδα του Para canoe επαρκεί μόνο για αρχάριους αθλητές αλλά δεν είναι ικανός να καλύψει τις ανάγκες των προχωρημένων αθλητών που χρειάζονται σκάφη, καθίσματα και κουπιά που είναι πολύ ελαφρότερα και πιο εξελιγμένα τεχνικά, ώστε να είναι εντός συναγωνισμού σε σχέση με τους αθλητές των άλλων χωρών. Αυτό το μέρος των εξόδων μέχρι τώρα καλύπτεται δυστυχώς με προσωπικά έξοδα του κάθε αθλητή που επιθυμεί να συμμετάσχει στους αγώνες.
Αυτές οι ακατάλληλες για το άθλημα συνθήκες που επικρατούν στη χώρα μας θέτουν σε κίνδυνο την ύπαρξη της ομάδας . Έτσι λοιπόν για να συνεχιστεί το έργο της χρειάζεται την υποστήριξη μας που θα καλύψει τις βασικές της ανάγκες σε εξοπλισμό, έξοδα προπόνησης  κ.α. και θα δώσει την ευκαιρία στους αθλητές να διεκδικήσουν μια θέση στους Παραολυμπιακούς Αγώνες. Όσο μεγαλύτερο είναι το ποσό που θα μπορέσει να συγκεντρωθεί, τόσο περισσότεροι μήνες προπόνησης θα εξασφαλιστούν για την ομάδα του Para canoe , κάτι που είναι αναγκαίο για να έρθει πιο κοντά στο στόχο  των διακρίσεων που θα μας χαρίσουν εθνική υπερηφάνεια. Όποιος επιθυμεί μπορεί να παρακολουθήσει τις προπονήσεις της ομάδας στον Πειραιά , στην πλατεία Αλεξάνδρας στην Μαρίνα Ζέας.
Το link της ομάδας στο facebook είναι Paracanoe-Greece ενώ η σελίδα οικονομικής στήριξης της  είναι η giveandfund.com και έχει στόχο να συγκεντρώσει 2300,00 Ευρώ μέχρι τις 11/02/2016. Σχεδόν 30 μέρες πριν τερματιστεί το κάλεσμα για οικονομική ενίσχυση, έχουν συγκεντρωθεί μόνο 170,00 Ευρώ, με τον κίνδυνο αποτυχίας του οικονομικού στόχου να είναι πλέον ορατός. Ας μετατρέψουμε την ανυπαρξία της πολιτείας σε κινητοποίηση των απλών πολιτών και ας βγάλουμε τους αθλητές του Para canoe από την αφάνεια γιατί το αξίζουν !!!

Ανδρέας  Κολίσογλου  Ψυχολόγος
Συνεργάτης  στο Πρόγραμμα
Εκφραστικής Κίνησης
του Πανευβοϊκού Συλλόγου ΑμεΑ
«Άνθρωπος-Ελπίδα-Πολιτισμός»

Εκτυπώστε αυτή την σελίδα

Σας άρεσε η ανάρτηση ;



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

previoustbutton nextbutton homebutton

Πηγή: Google news

Infos

Χατζόπουλου 39, Χαλκίδα
22210 29139
an.elp.po@gmail.com

Subscribe

facebook twitter goggle-plus YouTube