Παρασκευή 27 Μαΐου 2016

Συμμετοχή της Ομάδας Εκφραστικής Κίνησης του Συλλόγου στην 3η Πανελλήνια Συνάντηση Ομάδων Χορού Α.με.Α

Συμμετοχή της Ομάδας Εκφραστικής Κίνησης του Συλλόγου στην 3η Πανελλήνια Συνάντηση Ομάδων Χορού Α.με.Α
Η Ομάδα  Εκφραστικής Κίνησης του Πανευβοϊκού Συλλόγου ΑμεΑ "Άνθρωπος - Ελπίδα - Πολιτισμός" θα ταξιδέψει για την Καρδίτσα όπου θα λάβει μέρος στην 3η πανελλήνια συνάντηση ομάδων χορού ΑμεΑ και μεικτών ομάδων (με οποιαδήποτε αναπηρία) από 28 - 29 Μαΐου 2016.

Κεντρικός στόχος της εκδήλωσης, ενός θεσμού μοναδικού στον ελληνικό χώρο, η ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης σε θέματα αποκλεισμού και η απενοχοποίηση της αναπηρίας μέσω της ενεργητικής συμμετοχής .

Την εκδήλωση διοργανώνει η Καλλιτεχνική Εταιρία μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα  "Δρυάδες εν Πλώ" και τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας & Θρησκευμάτων καθώς και υπό την Αιγίδα & την Υποστήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας ,της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας και του Δήμου Καρδίτσας - Δ.Ο.Π.Α.Κ. Συμμετέχουν 21 Ομάδες Χορού (400 άτομα) από διάφορες πόλεις της Ελλάδας.

Θέμα της δική μας συμμετοχής

"Τα Ανδρείκελα"

Μουσική ποίηση απαγγελία βασισμένη στα Άπαντα του Κ. Καρυωτάκη.
Χορογραφία Ανδρέα  Κολίσογλου.

Την χορογραφία θα αποδώσουν οι:
Μαριάννα  Γαβριήλ,  Βασίλης Γραμματικός,  Κατερίνα Κόντου,  Γιώργος Μιχαηλίδης,
Παρασκευή-Χριστίνα Μπερμπάτη,  Άννα Ροδά,  Θανάσης Στάμου    

Απαγγελία Ανδρέας Κολίσογλου

Συνοδοί : Κωνσταντίνα Μελετιάδου , Δημήτρης Καμινιάρης.

Ανδρείκελα - Περίληψη

Σε μια κοινωνία που έχει πάψει να πιστεύει σε ηθικές αξίες, σ' ένα κόσμο που θεωρεί την αγάπη ως κάτι που υπάρχει μόνο όπου υπάρχει συμφέρον , ο Κ. Καρυωτάκης έρχεται να δείξει με τον πιο κυνικό τρόπο το ψυχικό αδιέξοδο του σύγχρονου κόσμου που οδηγείται με μαθηματική ακρίβεια στην αυτοκαταστροφή.

Η παράσταση κυριολεκτικά ορμώμενη από αποσπάσματα της ποίησής του, επιχειρεί να δείξει πως χωρίς πίστη και αγάπη, χωρίς προορισμό , ο άνθρωπος μετατρέπεται σε ανδρείκελο της μοίρας, που περιφέρεται δεξιά και αριστερά χωρίς να είναι σε θέση να ανακαλύψει το νόημα της ζωής και έχει συντροφιά ...ΜΟΝΟ τον πόνο της μοναξιάς που του υπενθυμίζει ότι υπάρχει ακόμα......
Ανδρέας Κολίσογλου


Σημειώνουμε ότι το πρόγραμμα του Φεστιβάλ θα μεταδίδεται ζωντανά και τις δυο ημέρες από το site των Δρυάδων εν Πλώ www.dryadesnplo.gr

Εκτυπώστε αυτή την σελίδα

Σας άρεσε η ανάρτηση ;



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

previoustbutton nextbutton homebutton

Πηγή: Google news

Infos

Χατζόπουλου 39, Χαλκίδα
22210 29139
an.elp.po@gmail.com

Subscribe

facebook twitter goggle-plus YouTube