Παρασκευή 13 Μαΐου 2016

17οι διεθνείς “Κορίσσιοι” διασυλλογικοί αγώνεs Κανόε-Καγιάκ Λίμνη Κουρνά 14-15 Μαΐου στα Χανιά - Κρήτης , συμμετέχουν αθλητές Special Olympics Π.Ε.Εύβοιας.

17οι  διεθνείς “Κορίσσιοι” διασυλλογικοί αγώνεs Κανόε-Καγιάκ  Λίμνη Κουρνά 14-15 Μαΐου στα Χανιά - Κρήτης , συμμετέχουν αθλητές  Special Olympics Π.Ε.Εύβοιας.
Στις 14 και 15 Μαΐου , το Σαββατοκύριακο,  δίνουν ραντεβού 145 αθλητές από την Ελλάδα και την Κύπρο από 12 σωματεία , στη Λίμνη Κουρνά του Δήμου Αποκορώνου,  με σκοπό να λάβουν μέρος στους 17ους  "Κορίσσιους" Διασυλλογικούς αγώνες Κανόε-Καγιάκ.

Οι 110 από αυτούς είναι αθλητές ήρεμων νερών ενώ οι υπόλοιποι 35 των Special Olympics Hellas , μεταξύ αυτών συμμετέχουν και δύο αθλητές S.O. Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας.
Καθώς και Unified αθλητές Κανόε-Καγιάκ  του ΝΟΧ - Χαλκίδας

  • Μιχαηλίδης Γεώργιος  αθλητής S.O. Κ1 και Κ2 Unified με τον Ορέστη Ευθυμιάδη αθλητή τυου ΝΟΧ - Χαλκίδας.
  • Τσιμπούνης Αλέξανδρος Κ1 και Κ2 Unified με τον Κωσταντινο Ευθυμιάδη αθλητή ΝΟΧ - Χαλκίδας.

Συνοδεύει η Προπονήτρια Κανόε - Καγιάκ  Αλεξάνδρα (Αλεξία) Μπαρδακλή

Αρχηγός της  Αποστολής  S.O. Ειρήνη Μερτζιάνη

Οι αγώνες διοργανώνονται από τον Ναυτικό Όμιλο Χανίων και το Δήμο Αποκορώνου, με τη συνδιοργάνωση της Ελληνικής Ομοσπονδίας  Κανόε -Καγιάκ , της Περιφερειακής Ενότητας  Χανίων και του Συλλόγου Γονέων - Κηδεμόνων και Φίλων Κανόε - Καγιάκ του ΝΟΧ
Χρυσός Χορηγός είναι η ΑΝΕΚ  LINES

Ας σημειωθεί ότι  η πανέμορφη  Λίμνη του Κουρνά ,που θα διεξαχθούν οι αγώνες ,είναι η μοναδική με γλυκό νερό στην Κρήτη. Στην αρχαιότητα αναφερόταν ως "κορίσσια" και φέρεται να υπήρχε στην περιοχή ναός αφιερωμένος στην κορίσσια Αθηνά. Η περιοχή Αποκορώνου πήρε το όνομά του από τον ίππο και την κόρη  που στη συνέχεις  'έδωσε το παλαιότερο τοπωνύμιο "ιπποκόρωνα" που παραφράστηκε σε "Αποκόρωνας".

Εκτυπώστε αυτή την σελίδα

Σας άρεσε η ανάρτηση ;



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

previoustbutton nextbutton homebutton

Πηγή: Google news

Infos

Χατζόπουλου 39, Χαλκίδα
22210 29139
an.elp.po@gmail.com

Subscribe

facebook twitter goggle-plus YouTube