Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2016

Πρώτοι οι Έλληνες μαθητές στον παγκόσμιο διαγωνισμό "F1 in Schools 2016"

Πρώτοι οι Έλληνες μαθητές στον παγκόσμιο διαγωνισμό
Η μαθητική ομάδα "Infinite Racing" από τη Θεσσαλονίκη κατέκτησε την πρώτη θέση στον διαγωνισμό σχεδιασμού, κατασκευής και αγώνα ταχύτητας μικρών μοντέλων αγωνιστικών αυτοκινήτων Formula 1. Η "Infinite Racing" κυριάρχησε ανάμεσα σε 39 ομάδες από 23 χώρες, συγκεντρώνοντας συνολικά 852,3 βαθμούς έναντι 837,8 της δεύτερης ομάδας από την Αυστραλία και 770,5 της τρίτης από τη Γερμανία.
Η ομάδα των Εκπαιδευτηρίων Μαντουλίδη τον περασμένο Απρίλιο κατέκτησε την 1η θέση στον 5ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό σχεδιασμού, κατασκευής και δοκιμής μικρών μοντέλων αγωνιστικών αυτοκινήτων Formula 1 "F1 in Schools 2016" και έτσι εκπροσώπησε την Ελλάδα στο Όστιν του Τέξας.

Ο "F1 in Schools" είναι από τους πλέον δημοφιλείς διαγωνισμούς τεχνολογίας στον κόσμο, αλλά και ένα ολοκληρωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για την ενίσχυση του ενδιαφέροντος των μαθητών για τις Φυσικές Επιστήμες, τις Νέες Τεχνολογίες, τη Μηχανική και τα Μαθηματικά. Η νικήτρια ομάδα «Infinite Racing» αποτελείται από τον μαθητή της Γ' Λυκείου, Χάρη Κάλφα (μηχανικός σχεδιασμού και αρχηγός), τους μαθητές της Β' Λυκείου Κυριάκο Θεοφανίδη (μηχανικός κατασκευής) και Στέλιο Μαυρομάτη (μηχανικός σχεδιασμού- σχεδιαστής γραφικών), τη μαθήτρια της Α' Λυκείου Αγγελική Σαμαρά (υπεύθυνη του έργου και της προώθησής του), καθώς και τη Βασιλεία Νιαβή (μηχανικός κατασκευής), που φέτος πέτυχε την εισαγωγή της στο Τμήμα Μηχανολόγων -Μηχανικών του ΑΠΘ , με υπεύθυνο καθηγητή τον Ιωάννη Νταουντάκη
"Για την πρώτη θέση, ο καθένας μας κέρδισε μία υποτροφία στο UCL και στο CITY UNIVERSITY of London. Είναι τα δίδακτρα για 3 χρόνια", λέει ο Χάρης, επισημαίνοντας ότι το μεγαλύτερο μάθημα του όλου εγχειρήματος είναι τελικά ότι όποιος δουλέψει με επιμονή και μεθοδικότητα θα ανταμειφθεί. "Βέβαια πρέπει να προσκομίσεις το βιογραφικό και να έχεις και κάποιους βαθμούς. Είναι ένα ευχάριστο γεγονός που με έκανε να σκεφτώ ότι όσο πιο σκληρά δουλέψεις τόσο καλύτερα θα ανταμειφθείς. Άσχετα από τις υποτροφίες εγώ θα συνεχίσω κανονικά το διάβασμα" προσθέτει. "Ήταν ένα μάθημα ζωής, κερδίσαμε εμπειρίες πολύ σημαντικές. Όλα αυτά μας δίνουν και ένα καλό βιογραφικό και μας βοηθούν να κατακτήσουμε τους στόχους μας" συμπληρώνει ο Στέλιος. "Με ομαδική δουλειά και επιμονή μπορείς να κατακτήσεις τα όνειρά σου. Κάθε τι που κερδίζεις είναι κίνητρο για την επόμενη προσπάθεια" σχολίασε από την πλευρά της η Αγγελική Σαμαρά.

Πηγή:News Tag

Εκτυπώστε αυτή την σελίδα

Σας άρεσε η ανάρτηση ;



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

previoustbutton nextbutton homebutton

Πηγή: Google news

Infos

Χατζόπουλου 39, Χαλκίδα
22210 29139
an.elp.po@gmail.com

Subscribe

facebook twitter goggle-plus YouTube