Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2016

Ημερολόγιο 2017

Ημερολόγιο 2017
Όλα ξεκλειδώνονται όταν βρούμε το κατάλληλο κλειδί.
Έτσι και τα αξιολάτρευτα παιδιά μας  έψαξαν και προσπάθησαν πολύ για να μπορέσουν , στο μέτρο των δυνατοτήτων τους , να κατανοήσουν τι σημαίνει βρίσκω το κλειδί και ανοίγω .
Η συμβολική γλώσσα του κλειδιού μας υποδηλώνει το ξεκίνημα για γνώση .
Όταν άρχισαν με μεγάλη προσπάθεια να ξεκλειδώνουν αργά αλλά σταθερά τη σκέψη τους , την καρδιά τους , άρχισαν να καταλαβαίνουν και τη δύναμή του. Είναι σχεδόν ακατόρθωτο να ξεκλειδώσεις μια σκουριασμένη κλειδαριά από το  χρόνο όταν κανένας δεν προσπάθησε να σου δείξει τον τρόπο και να σε  πείσει ότι και  εσύ μπορείς όταν πιστέψεις στον εαυτό σου....
Αυτό ήταν και το πρώτο κλειδί  που τους άνοιξε το δρόμο της αυτογνωσίας....Μετά άρχισαν να ψάχνουν να βρουν και τα υπόλοιπα κλειδιά που θα τους άνοιγαν όλες τις μέχρι σήμερα ερμητικά κλεισμένες πόρτες του νου ,της φαντασίας, του ονείρου, της προοπτικής, τ' ουρανού...της ίδιας της ζωής.
Έψαξαν μέσα τους, αλλά και γύρω τους στον ορατό και στον υπερβατικό κόσμο . Σ' αυτό το υπέροχο ταξίδι τους συνοδοιπόρο και φύλακα άγγελο είχαν τη δασκάλα τους  Μαρία Σωτηρίου, ζωγράφο - κοινωνική λειτουργό.
Παροτρυνθήκαν να εκφράσουν αυτό που ανακάλυπταν κάθε φορά με χρώματα, πολλά χρώματα  και να το αποτυπώσουν πάνω στο χαρτί για να δούμε και όλοι εμείς  αυτό που κατάφεραν . Θέλησαν να μας κάνουν να ζήσουμε και μείς μέσα από τις ζωγραφιές τους τα μηνύματα της ελπίδας , της χαράς , της αγάπης, της συνύπαρξης, της αθανασίας της ψυχής μας.
Πραγματοποίησαν αυτό το ταξίδι με τις συναρπαστικές εμπειρίες που αντιληφθήκαν ότι είχαν αποκτήσει όλα αυτά τα χρόνια κοντά στο Σύλλογο, ξεκλειδώνοντας κάθε φορά και από  ένα βιωματικό κουτάκι από το είναι τους.
Είναι πράγματι εκπληκτική η εμπειρία να ανακαλύπτεις την πηγή των συναισθημάτων σου, τον κόσμο γύρω σου, συντονίζοντας τον εαυτό σου με τις επιθυμίες σου και να  οπτικοποιείς τα όνειρά σου ,τη φαντασία σου. Να πηγαίνεις ένα βήμα παραπέρα και ν' ανοίγεις και 'σύ με αισιοδοξία προοπτικές . Τα παιδιά αισθάνθηκαν πιο δυνατά γιατί βρήκαν τη δύναμη να γυρίσουν το κλειδί που ανοίγει πόρτα στο μέλλον, ανοίγει το παρελθόν τους και τους βοηθάει να κρατήσουν ζωντανές στις αναμνήσεις τους.
Χωρίς αμφιβολία με τα κλειδιά που βρήκαν οδηγήθηκαν στο να αντιληφθούν τι είναι καταπίεση, τι  είναι ελευθερία στο πνεύμα και την ψυχή τους.
Πιστεύουμε ότι θα ψάξετε και σεις να βρείτε τα σωστά κλειδιά για την κλειδαρότρυπα που θα σας ανοίξει την πόρτα που θα οδηγήσει στη συνύπαρξη μαζί μας. Σας περιμένουμε......................

και σας ευχόμαστε Καλή Χρονιά, χαρούμενη , ειρηνική φωτεινή και ελπιδοφόρα!!!!!!!


Εκτυπώστε αυτή την σελίδα

Σας άρεσε η ανάρτηση ;



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

previoustbutton nextbutton homebutton