Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2017

Πρόσκληση και συμμετοχή της ΠΟΣΓΚΑμεΑ σε διάλογο με τον ΕΟΠΥΥ σχετικά με τη συμβασιοποίηση των υπηρεσιών Ειδικής Αγωγής

Πρόσκληση και συμμετοχή της ΠΟΣΓΚΑμεΑ σε διάλογο με τον ΕΟΠΥΥ σχετικά με τη συμβασιοποίηση των υπηρεσιών Ειδικής Αγωγής
Στα πλαίσια αλλαγών που προωθεί το Υπουργείο Υγείας και ο ΕΟΠΥΥ (όπως ήδη σας έχουμε ενημερώσει με προγενέστερες επιστολές μας) σχετικά με το θέμα της συμβασιοποίησης των υπηρεσιών για την Ειδική Αγωγή, απηύθυνε πρόσκληση για σύσκεψη στα Κέντρα Διημέρευσης-Ημερήσιας Φροντίδας και Κέντρα Ειδικών Παιδιών, στην οποία η ΠΟΣΓΚΑμεΑ χθες Τρίτη, 14/2/2017, συμμετείχε δια του Γενικού της Γραμματέα κ. Ι. Σπηλιόπουλου, εκπροσωπώντας περισσότερα από 50 Κέντρα που λειτουργούν από Συλλόγους Γονέων ΑμεΑ και είναι στο σύνολό τους πιστοποιημένα Κέντρα Παροχής Υπηρεσιών β/θμιας φροντίδας και –επίσης στο σύνολό τους- είναι ΝΠΙΔ Μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα, που φτιάξαμε εμείς οι ίδιοι οι γονείς προκειμένου να καλύψουμε το κενό της Πολιτείας στην παροχή ποιοτικών υπηρεσιών Διημέρευσης-Ημερήσιας Φροντίδας των παιδιών μας ΑμεΑ και επαναδιατύπωσε τις προτάσεις της, οι οποίες είχαν ήδη κατατεθεί και εγγράφως στον ΕΟΠΥΥ με το υπ΄αρ. πρωτ. 20/24-1-2017.

Η πρόταση του ΕΟΠΥΥ, όπως συνοπτικά διατυπώθηκε εκ μέρους των εκπροσώπων του και καταγράφηκε από την ΠΟΣΓΚΑμεΑ, αφορά στα εξής σημεία:

  1. 1. Να δοθεί η δυνατότητα στα Γονεϊκά Κέντρα Διημέρευσης-Ημερήσιας Φροντίδας και Κέντρα Ειδικών    Παιδιών, κατά τις απογευματινές ώρες, μετά το πέρας της λειτουργίας των προγραμμάτων Διημέρευσης-Ημερήσιας Φροντίδας και με δεδομένο ότι έχουν τις κτιριολογικές προδιαγραφές και την επάρκεια προσωπικού να παρέχουν υπηρεσίες Ειδικής Αγωγής σε Άτομα με Αναπηρία ή/και άλλα προβλήματα που χρήζουν τέτοιου είδους υπηρεσιών (σε άτομα που δε λαμβάνουν υπηρεσίες Διημέρευσης-Ημερήσιας Φροντίδας).
  2. 2. Να γίνει εκ νέου υπολογισμός και αύξηση της αποζημίωσης κάθε θεραπείας, για όλα τα είδη θεραπειών και ανά κατηγορία αναπηρίας.
  3. 3. Να υπάρξει έλεγχος της παροχής ποιοτικών υπηρεσιών προς τους ωφελούμενους (π.χ. αύξηση διάρκειας θεραπευτικής πράξης από 30’ σε 45’ κλπ)

Παρακαλούμε πολύ να μας αποστείλετε συνοπτικά τις προτάσεις σας επί των ανωτέρω σημείων μέχρι την Τρίτη 21/2/2017, ώστε να κωδικοποιηθούν από την ΠΟΣΓΚΑμεΑ και να προχωρήσουμε στο διάλογο με τον ΕΟΠΥΥ την επόμενη εβδομάδα.

Εκτυπώστε αυτή την σελίδα

Σας άρεσε η ανάρτηση ;



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

previoustbutton nextbutton homebutton

Πηγή: Google news

Infos

Χατζόπουλου 39, Χαλκίδα
22210 29139
an.elp.po@gmail.com

Subscribe

facebook twitter goggle-plus YouTube