Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2017

Τα Special Olympics ηγούνται ανά τον κόσμο της "επανάστασης για την ένταξη"

Τα Special Olympics ηγούνται ανά τον κόσμο της
Τα Special Olympics International  διοργάνωσαν στη Ρώμη τριήμερη διεθνή εκδήλωση "Αθλητικά Προγράμματα Μικτών Ομάδων" [Unified Sports] ,η οποία πραγματοποιήθηκε  υπό την αιγίδα του Πάπα Φραγκίσκου.

Στις εκδηλώσεις έλαβαν μέρος μικτές ομάδες αθλητών [unified] από 9 Ευρωπαϊκές χώρες  , εκπρόσωποι και υποστηρικτές των Special Olympics International, καθώς και εκπρόσωποι του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, το οποίο διατηρεί μακρά συνεργασία με τα Special Olympics

Την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου, ο Πρόεδρος του κινήματος των Special Olympics International, Dr. Timothy Shriver, σε ομιλία του ζήτησε από τον Πάπα Φραγκίσκο να στηρίξει το κίνημα της "επανάστασης στην ένταξη" ανά τον κόσμο , μια επανάσταση "από την καρδιά" όπως χαρακτηριστικά. είπε, που ηγούνται παγκοσμίως τα Special Olympics με στόχο να σπάσουν τους φραγμούς των προκαταλήψεων και των διακρίσεων που μας χωρίζουν.

Τα Special Olympics ηγούνται ανά τον κόσμο της

Ο Πάπας Φραγκίσκος περιέγραψε το κίνημα ως μια "όμορφη πραγματικότητα [....] ένα σύμβολο που ανοίγει τα μάτια και την καρδιά στην αξία και την αξιοπρέπεια εκείνων που σε άλλη περίπτωση θα βίωναν προκαταλήψεις και αποκλεισμό".

Στις εκδηλώσεις εκτός των αθλητών έλαβαν μέρος εκπρόσωποι και υποστηρικτές των Special Olympics International, το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος [ΙΣΝ] εκπροσωπούμενο από τον Senior Advisor του Δ.Σ. Πρέσβυ ε.τ. Βασίλειο Κασκαρέλη  που διατηρεί μακρά συνεργασία με τα Special Olympics, και είναι περήφανος υποστηρικτής του Ελληνικού Παραρτήματος Special Olympics καθώς και τα Special Olympics Hellas  εκπροσωπούμενα από τον Πρόεδρο του Δ.Σ.  Πρέσβυ  ε.τ. Διονύσιο Κοδέλλα.

Τα Special Olympics ηγούνται ανά τον κόσμο της

Τα Special Olympics ηγούνται ανά τον κόσμο της

Τα Special Olympics ιδρύθηκαν το 1968 από τη Eunice Kennedy Shriver και σήμερα αριθμούν 5,6 εκατομμύρια αθλητές σε 184 χώρες . Χρησιμοποιούν τον αθλητισμό ως καταλύτη σε θέματα υγείας και εκπαίδευσης ενδυναμώνοντας τα άτομα με νοητική υστέρηση κλπ. κατά της αδράνειας 
και της κοινωνικής ανισότητας.

Τα Special Olympics ηγούνται ανά τον κόσμο της

Εκτυπώστε αυτή την σελίδα

Σας άρεσε η ανάρτηση ;



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

previoustbutton nextbutton homebutton

Πηγή: Google news

Infos

Χατζόπουλου 39, Χαλκίδα
22210 29139
an.elp.po@gmail.com

Subscribe

facebook twitter goggle-plus YouTube