Πέμπτη 20 Ιουνίου 2019

Εστιατόριο με εργαζομένους ΑμεΑ είναι υποψήφιο για αστέρι Michelin

Εστιατόριο με εργαζόμενους ΑμεΑ: Οι ιδιοκτήτες ενός εστιατορίου στην Ισπανία αποφάσισαν να προσλαμβάνουν μόνο ΑμεΑ για υπαλλήλους.             
Το εστιατόριο  Universo Santi  στη Νότια Ισπανία που είναι υποψήφιο για το αστέρι Michelin,διαφέρει από τα υπόλοιπα.
Οι 20 υπάλληλοί του είναι όλοι άτομα με ειδικές ανάγκες και με ποσοστό ανικανότητας άνω του 35%.


Το πρώτο πράγμα που παρατηρεί ένας νέος πελάτης είναι ότι στο εστιατόριο αυτό επικρατεί ησυχία, ότι οι τοίχοι είναι διακοσμημένοι με έργα σύγχρονης τέχνης και φυσικά ότι το φαγητό είναι εξαιρετικά ποιοτικό.
Αργότερα συνειδητοποιεί ότι το εστιατόριο  Universo Santi  διαφέρει από τα υπόλοιπα.                                                 Οι 20 υπάλληλοι του εστιατορίου είναι πρόσωπα με ειδικές ανάγκες , η ηλικία τους κυμαίνεται από 22 -62 ετών . Η επιλογή τους έγινε από ένα κατάλογο 1500 υποψήφιων και το κριτήριο επιλογής ήταν να είναι  αφ' ενός άνεργοι και αφ' ετέρου το ποσοστό αναπηρίας τους να είναι άνω του 35%.

Ο Αντόνιο Βίλα, ο οποίος είναι πρόεδρος της ΜΚΟ Fundation Unirso Asseble, έχει στόχο να βοηθάει τους ανθρώπους με ειδικές ανάγκες να ενταχθούν στον επαγγελματικό στίβο και ο ίδιος είναι η κινητήριος δύναμη πίσω από το αυτό το εστιατόριο υψηλής γαστρονομίας.

Τα άτομα που εργάζονται στο εστιατόριο με εργαζόμενους ΑμεΑ:

Γκλόρια Μπαθάν: ¨Νιώθω τυχερή που ανήκω εδώ" Η Γκλόρια είναι επικεφαλής του τμήματος ανθρωπίνου δυναμικού και πάσχει από εγκεφαλική παράλυση.

Ο Αλεχάντρο Χιμένεθ 23 ετών: "Μου έχει δώσει τη δυνατότητα να είμαι ανεξάρτητος και να κάνω κάτι που αγαπούσα από παιδί¨. Ο Αλεχάντρο είναι μάγειρος,με σύνδρομο Ντάουν, του οποίου η μητέρα προσελήφθη ζούσε η μητέρα του.

 Το εστιατόριο Universo Santi λειτουργεί από τον Οκτώβριο του 2017 . Θεωρείται ότι θα αποκτήσει το αστέρι  Michelin μια και οι άνθρωποι του οδηγούμ το έχουν ήδη επισκεφθεί.
Η τιμή του μενού του εν λόγω εστιατορίου ανέχεται στα 60,00  Ευρώ και είναι σαφώς μικρότερη από τη μισή τιμή ενός τυπικού εστιατορίου υψηλής γαστρονομίας.

πηγή: newsitamea

Εκτυπώστε αυτή την σελίδα

Σας άρεσε η ανάρτηση ;



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

previoustbutton nextbutton homebutton

Πηγή: Google news

Infos

Χατζόπουλου 39, Χαλκίδα
22210 29139
an.elp.po@gmail.com

Subscribe

facebook twitter goggle-plus YouTube