Κυριακή 8 Μαρτίου 2020

Γαλλίδα με σύνδρομο Down ζητά ψήφο για να υλοποιήσει το όραμα για την πόλη της.

Η Ελεονόρα Λαλού συγγραφέας του βιβλίου "Σ'ύνδρομο Ντάουν, ε και:" διεκδικεί μια θέση στο δημοτικό συμβούλιο της πόλης Αράς στις εκλογές της 15ης Μαρτίου 2020. Η Ελεονόρα Λαλού μάχεται όλη της τη ζωή για να έχει ισότιμη αντιμετώπιση με τον υπόλοιπο πληθυσμό. Σήμερα η 34χρονη διεξάγει νια νέα εκστρατεία με στόχο να γίνει μια από τις πρώτες γυναίκες στη Γαλλία με σύνδρομο Ντάουν που θα καταλάβει θέση στο δημοτικό συμβούλιο έπειτα από τις δημοτικές εκλογές αργότερα αυτό τον μήνα."Οπλισμένη " με ένα πλατύ χαμόγελο και με ισχυρή θέληση, η Λαλού ζητεί την υποστήριξη των συμπολιτών της στην γενέτειρα της, την πόλη Αράς της βόρειας Γαλλίας, και περιγράφει τις φιλοδοξίες της για μια καθαρότερη πόλη με βελτιωμένη πρόσβαση για τα ΑμεΑ , αλλά κυρίως για μια πιο δίκαιη κοινωνία .

"Έχω δώσει σκληρή μάχη για να ζω με σύνδρομο Ντάουν. Δεν με προβλιματίζει πλέον. Τώρα μάχομαι για ενσωμάτωση. Οι άνθρωποι με νοητική υστέρηση έχουν την θέση τους στην κοινωνία", λέει η Ελεονόρα.

Όταν 'ηταν μικρή οι γονείς της αρνήθηκαν να την στείλουν σε σχολείο για παιδιά με ειδικές ανάγκες γεγονός που τη βοήθησε να πιστέψει στον εαυτό της και να μπορέσει αργότερα στη ζωή της να αντιμετωπίσει το μπούλινγκ και να εξασφαλίσει μια διοικητική θέση σ' ένα ιδιωτικό νοσοκομείο .
Η ίδια έχει συμφιλιωθεί με την ιδιαιτερότητά της, όπως εξηγεί Ίδρυσε την ένωση "Φίλοι της Ελεανόρ" που μάχεται κατά του κοινωνικού στίγματος που αντιμετωπίζουν οι πάσχοντες από το σύνδρομο Ντάουν και έχει γράψει ένα βιβλίο με τίτλο " Σύνδρομο Ντάουν, ε και:" .
Η Ελεανόρα έχει γράψει μια λίστα με προτεραιότητες για τη πόλης της , μια μικρή και μαρτετά πλούσια πόλη 40.000 κατοίκων στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας , που βρίσκεται σε οικονο0μική ύφεση.

Σε αυτές περιλαμβάνεται η πρόσληψη προσώπων για να βοηθούν όσους έχουν προβλήματα ακοής ή όρασης να διασχίζουν τους δρόμους, η προμήθεια ηλεκτρικών λεωφορείων με ράμπες για αμαξίδια και τα πάρκα για σκύλους.

«Έχω ένα σωρό ιδέες στο κεφάλι μου. Τις επεξεργάζομαι κάθε πρωί, κάθε μέρα», έλεγε η Ελεονόρ σε έναν πολίτη της Αράς στην κεντρική πλατεία Μπαρόκ της πόλης της την περασμένη εβδομάδα. 

Η Λαλού είναι υποψήφια με τον απερχόμενο δήμαρχο Φρεντερίκ Λετούρκ, έναν κεντρώο, ο οποίος το 2014 είχε κερδίσει πάνω από τις μισές ψήφους και θεωρείται και πάλι φαβορί για τη δημαρχία.
«Η αναπηρία της, η δύναμη του χαρακτήρα της, οι ιδέες της, θα μας κάνουν να σκεφτόμαστε διαφορετικά», δήλωσε ο Λετούρκ στο Reuters έπειτα από συνάντηση που είχε με τους υποψηφίους του.

Όταν δεν βρίσκεται στη δουλειά της ή δεν διεξάγει την προεκλογική της εκστρατεία, η Λαλού παίρνει την ηλεκτρική της κιθάρα και παίζει για να χαλαρώσει. Ο αγαπημένος της τραγουδοποιός είναι ο Μπομπ Ντίλαν.

Με λιγότερο από δύο εβδομάδες να απομένουν μέχρι τον πρώτο γύρο των δημοτικών εκλογών στη Γαλλία, στις 15 Μαρτίου, η Λαλού σημειώνει πρόοδο στην προσπάθειά της να πείσει τους συμπολίτες της ότι είναι μια άξια υποψήφια. 
«Εξεπλάγην όταν είδα το όνομά της στη λίστα. Αλλά ξέρετε, τι καταπληκτική ιδέα!», λέει η υπάλληλος σε ένα κατάστημα με σοκολάτες, η Σαντάλ Λεγκράν, γυρίζοντας προς την ίδια την Λαλού για να της πει: «Χαίρομαι για εσένα».

 Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ  –  www.protothema.gr

Εκτυπώστε αυτή την σελίδα

Σας άρεσε η ανάρτηση ;Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

previoustbutton nextbutton homebutton

Πηγή: Google news

Infos

Χατζόπουλου 39, Χαλκίδα
22210 29139
an.elp.po@gmail.com

Subscribe

facebook twitter goggle-plus YouTube