Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2020

26 Δεκεμβρίου 2020 πρώτη ημέρα του διαδικτυακού Φεστιβάλ "Η Αναπηρία στην Κοινωνία" προσκεκλημένος Γιώργος Χριστάκης. Δεύτερη ημέρα 27 Δεκεμβρίου 2020 προσκεκλημένος Κωνσταντίνος Μίχος

Το Σάββατο 26 Δεκεμβρίου 2020, πρώτη ημέρα του διαδικτυακού πολυθεματικού Φεστιβάλ  "Η Αναπηρία στην Κοινωνία",  και στο πλαίσιο των επιστημονικών συζητήσεων για την Τέχνη και την Αναπηρία προσκλήθηκε  ο Γιώργος Χριστάκης , εμπνευστής και ιδρυτής  από το 2004 του χοροθεάτρου  Dagipoli dance co.

Είναι η πρώτη ομάδα σύγχρονου χορού που δημιουργήθηκε από χορευτές με κινητική αναπηρία  με συνεχή παρουσία στα καλλιτεχνικά δρώμενα . 

Η  σημερινή συζήτηση είχε ως θέμα της τα εμπόδια αλλά και τους δισταγμούς που αντιμετωπίζουν οι χορευτές με κινητική αναπηρία.

Κυριακή 27 Δεκέμβριου 2020  δεύτερη ημέρα του διαδικτυακού πολυθεματικού Φεστιβάλ "Η Αναπηρία στην Κοινωνία"  - διοργάνωση Πανευβοϊκός Σύλλογος ΑμεΑ "Άνθρωπος -Ελπίδα- Πολιτισμός" υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και αθλητισμού- .

Στο πρόγραμμα των "Επιστημονικών Συζητήσεων για την Τέχνη και την Αναπηρία" καλεσμένος είναι ο Κωνσταντίνος Μίχος , δημιουργός και ιδρυτής της επαγγελματικής ομάδας χορού  "Λάθος Κίνηση " της πρώτης ομάδας που ενέταξε χορευτές με αναπηρία στο δυναμικό της από το 1997 .

Ο Κωνσταντίνος Μίχος μελετάει το χορό ως εργαλείο για την ανάπτυξη κοινωνικής συνείδησης.

Το θέμα της συζήτησης θα περιστραφεί  στην ιστορική αναδρομή της εξέλιξης του σύγχρονου χορού στην Ελλάδα σε σχέση με την αποδοχή των ανάπηρων χορευτών στις παραστατικές τέχνες. 

Live στο FB του Συλλόγου   από  12:00 - 14:00






Εκτυπώστε αυτή την σελίδα

Σας άρεσε η ανάρτηση ;



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

previoustbutton nextbutton homebutton

Πηγή: Google news

Infos

Χατζόπουλου 39, Χαλκίδα
22210 29139
an.elp.po@gmail.com

Subscribe

facebook twitter goggle-plus YouTube