Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2023

Με μετάλλια επέστρεψαν οι αθλητές Κανόε- Καγιάκ των Special Olympics Π.Ε.Εύβοιας από τους Πανελλήνιους Αγώνες Special Olympics Kayaking στη Λίμνη Κουρνά

Οι αθλητές Special Olympics Π.Ε. Εύβοιας συμμετείχαν για άλλη μία χρονιά στην Κρήτη, στη Λίμνη Κουρνά,, όπου από 3 έως 5 Νοεμβρίου 2023, όπου πραγματοποιήθηκαν οι Πανελλήνιοι Αγώνες Kayaking Special Olympics 2023. Στη διοργάνωση συμμετείχαν 60αθλητές και αθλήτριες καγιάκ των Special Olympics από την Αττική, τη Θεσσαλονίκη, τη Καστοριά, τη Χαλκίδα, και τα Χανιά καθώς και 14 αθλητές από τα Special Olympics της Γερμανίας, της Πολωνίας και της Λιθουανίας, αγωνίστηκαν στα 200 μ., μονό, διπλό και Unified (μεικτά με τη συμμετοχή ατόμων με και χωρίς νοητική αναπηρία) διπλό, με την καθοδήγηση των προπονητών, των συνοδών και εθελοντών.

Για την πραγματοποίηση των αγώνων συνεργάστηκαν ο Ναυτικός Όμιλος Χανίων, η Ελληνική Ομοσπονδία Κανόε Καγιάκ, η Περιφέρεια Κρήτης και ο Δήμος Αποκορώνου με την υποστήριξη της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων.

Οι αθλητές μας Special Olympics Π.Ε. Εύβοιας επέστρεψαν νικητές κάνοντας για μια ακόμα φορά υπερήφανη την Εύβοια από τις επιτυχίες τους .

  • Γιώργος Μιχαηλίδης ΤΚ1 200μ. Χρυσό μετάλλιο 1 θέση πρώτη σειρά
  • Γιώργος Αφράτης ΤΚ1 200 μ. Χρυσό μετάλλιο 1θέση τέταρτη σειρά
  • Γρηγόρης Μπεκιαρης ΤΚ1 200μ. Διάκριση 4 θέση τρίτη σειρά
  • Απόστολος Βουγέσης ΤΚ1 200μ. Διακριση 5 θέση στην έκτη σειρά
  • Γιώργος Μιχαηλίδης - Γρηγόρης Μπεκιάρης ΤΚ2 200μ. Χάλκινο Μετάλλιο 3 θέση πρώτη σειρά
  • Γιώργος Αφράτης - Μανούσος Ξηρουχάκης ΤΚ2 200μ unified partner Χρυσό Μετάλλιο 1 θέση πρώτη σειρά
  • Απόστολος Βουγέσης - Νικόλαος Νάκης ΤΚ2 200μ unified partner Χρυσό Μετάλλιο 1 θέση 3 σειρά
  • Ευαγγελία-Μαρία Γούναρη - Νίκη Ζησίμου TK2 200μ. unified partner 4 θέση πρώτη σειρά

Τις απονομές σε όλους τους αθλητές S.O. έκαναν: ο Βουλευτής Επικρατείας, κ. Γιώργος Σταμάτης, η Βουλευτής Χανίων, κα Σέβη Βολουδάκη, ο Πρόεδρος των Special Olympics, Πρέσβυς ε.τ. κ. Διονύσιος Κοδέλλας, ο Αντιδήμαρχος Αποκορώνου κ Αντώνης Κοτσυφάκης, ο Έφορος Ναυτικού Ομίλου Χανίων, κ. Νίκος Κουριδάκης, ο Πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου, κ. Γιάννης Χήνος, ο Πρόεδρος Κυπριακής Ομοσπονδίας κ. Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου, η κα Κατερίνα Ζομπανάκη από την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, και ο κ. Νίκος Μανουσάκης Μπλαντάς από την Περιφέρεια Κρήτης.

Στο πλευρό των Special Olympics στάθηκαν και σε αυτούς τους Πανελλήνιους Αγώνες οι Χορηγοί και Διαχρονικοί Υποστηρικτές, Pilot Beach Resort & Spa Hotel και ANEK Lines, οι οποίοι επέδειξαν για μία ακόμα φορά την κοινωνική τους ευαισθησία και την έμπρακτη υποστήριξή τους στο έργο των Special Olympics, παρέχοντας τη διαμονή και τη διατροφή των αποστολών καθ’ όλη τη διάρκεια των Αγώνων, καθώς και την ασφαλή μετακίνησή τους.

Πολύτιμη ήταν και η αρωγή των Ναυαγοσωστών της Εθελοντικής Ναυαγοσωστικής Μονάδας του Ν.Ο. Χανίων, οι οποίοι μερίμνησαν για την ασφάλεια των αθλητών κατά τη διάρκεια των Αγώνων.

Ευχαριστούμε τους unified partner αθλητές του Ν.Ο.Χ Χανίων Μανούσος Ξηρουχάκης & Νικόλαος Νάκης καθώς και την unified partner αθλήτρια του Ν.Ο. Λίμνης Εύβοιας Νίκη Ζησίμου για την συνεργασία τους.

Την προπονήτρια των αθλητών μας Αλεξία Μπαρδακλή ευχαριστούμε πολύ για τη συμβολή της στις προσπάθειές και στις επιτυχίες τους. Επίσης ευχαριστούμε την αρχηγό της αποστολής μας καθηγήτρια 1ου Πρότυπου Λυκείου Χαλκίδας Κωνσταντίνα Καλούση-Κατσώνη καθώς και την εθελόντρια συνοδό Άγια Μοσχώνη .

Επισημαίνουμε ότι πλαίσιο των Πανελληνίων Αγώνων Κανόε-Καγιάκ, διοργανώθηκε για τα μέλη των οικογενειών των αθλητών και αθλητριών Special Olympics το 7ο ενημερωτικό Family Health Forum, το Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2023, στo Ξενοδοχείο Pilot (Γεωργιούπολη, Χανιά).

Το κεντρικό θέμα του 7ου Family Health Forum αφορούσε στην Ψυχική Υγεία Ατόμων με Αναπηρία και την ενδυνάμωσή τους μέσω του Αθλητισμού, καθώς και στον ρόλο της οικογένειας και του κοινωνικού περιβάλλοντος στην πρόληψη κακοποιητικών συμπεριφορών και την εξάλειψη της ενδοοικογενειακής βίας και των κοινωνικών αποκλεισμών., στο οποίο συμμετείχαν φορείς της πόλεως των Χανίων. Χαιρετισμούς απηύθυναν ο Βουλευτής Επικρατείας, κ. Γιώργος Σταμάτης, η Βουλευτής Χανίων, κα Σέβη Βολουδάκη, o Πρόεδρος των Special Olympics, κ. Διονύσιος Κοδέλλας, η Γενική Διευθύντρια, κα Άρτεμις Βασιλικοπούλου, και η Υπεύθυνη Προγράμματος Οικογένειας, κα Βίκυ Τούση, συντονίστρια του Forum. . Επιπλέον, παρουσιάστηκε και το Πρόγραμμα των Special Olympics "Οι αθλήτριες των Special Olympics σπάνε τα όρια”, το οποίο υλοποιείται με την υποστήριξη του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση, και στοχεύει στην ενθάρρυνση των οικογενειών και την ενδυνάμωση των κοριτσιών με νοητική αναπηρία ηλικίας 8 ετών και άνω, ώστε να συμμετάσχουν στα προπονητικά προγράμματα και τις αθλητικές δράσεις των Special Olympics.


Εκτυπώστε αυτή την σελίδα

Σας άρεσε η ανάρτηση ;Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

previoustbutton nextbutton homebutton

Πηγή: Google news

Infos

Χατζόπουλου 39, Χαλκίδα
22210 29139
an.elp.po@gmail.com

Subscribe

facebook twitter goggle-plus YouTube