Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

Τα σκυλιά στο πλευρό των ΑμεΑ

Σκυλιά & Α.με.Α
Τα ζώα γενικά προσφέρουν άπειρα θετικά στον άνθρωπο. Κάποια στιγμή είχε βγει μια μελέτη για το πόσο λιγότερο ποσοστό έχει κάποιος ο όποιος χαϊδεύει καθημερινά ένα κατοικίδιο για εγκεφαλικό επεισόδιο νομίζω και καρδιακό. Αν το ξαναπετύχω θα σας το γράψω και επίσημα.
Επίσης πόσες φορές δεν έχουμε ακούσει για την θεραπευτική ιππασία.
Τώρα ένα νέο πρωτοποριακό πρόγραμμα έρχεται από την Θεσσαλονίκη. Τέτοιες κινήσεις είναι σπουδαίες γιατί εκτός από την σημαντικότατη βοήθεια που λαμβάνουν οι άνθρωποι είναι σημαντικό να καταλάβουμε το πόσο μεγάλο ρόλο παίζουν τα ζώα στην ζωή μας και να σταματήσουμε επιτελούς να φερόμαστε βάναυσα σε αυτά! Ας δούμε τι γράφει το άρθρο:

“Ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα βοήθειας ατόμων με ειδικές ανάγκες με τη βοήθεια σκυλιών, υλοποιεί το μη κερδοσκοπικό σωματείο φίλων ΑμεΑ «Δράση Για Το Κάτι Άλλο», που λειτουργεί στην Κάτω Τούμπα, της Θεσσαλονίκης.
Οι τετράποδοι φίλοι του ανθρώπου βοηθούν στη συναισθηματική στήριξη και ενθάρρυνση για σωματική και ψυχική διέγερση άτομα με ειδικές ανάγκες.

Στο πρόγραμμα δύο ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά, ο Φοίβος και ο Σπίθας, τα οποία ανήκουν σε μέλος του σωματείου, μια μητέρα ενός ατόμου με ειδικές ανάγκες, η οποία έχει βιώσει τις θεραπευτικές ιδιότητες των ζώων στο παιδί της.
«Τα περισσότερα ΑμεΑ έχουν συνηθίσει να τα φροντίζουν αλλά με τα σκυλιά μπαίνουν για πρώτη φορά στο ρόλο του φροντιστή και αναλαμβάνουν, έστω και για λίγα λεπτά, την ευθύνη του ζώου. Επιπλέον, αισθάνονται θετικά γιατί τα σκυλιά, όπως βέβαια και όλα τα ζώα, δεν σε κρίνουν» εξηγεί, μιλώντας στο ΑΜΠΕ, ο πρόεδρος του Σωματείου Αριστείδης Παπαπουλίδης.
Ο Σπίθας έχει κλέψει τις καρδιές όλων των παιδιών του Σωματείου και κάθε φορά που τους επισκέπτεται- δύο φορές την εβδομάδα -συναγωνίζονται για τα περισσότερα χάδια. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του Φώτη, ο οποίος είχε τρία χρόνια να μιλήσει. Όμως ο «Σπίθας», τα ανέτρεψε όλα και τον έκανε να ψελλίσει, για πρώτη φορά, τις πρώτες του λέξεις ύστερα από χρόνια, ηθελημένη αφωνία συνεπεία της νοητικής του αναπηρίας.
Όπως υπογραμμίζει από την πλευρά της η κ. Στογιάννη, η θεραπεία με σκυλιά είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη στο εξωτερικό καθώς μελέτες έχουν δείξει ότι οι σκύλοι βοηθούν, εκτός από τα άτομα που χρειάζονται θεραπεία, το προσωπικό των χώρων που επισκέπτονται καθώς και τις οικογένειες των ατόμων που κάνουν θεραπεία.
Το σωματείο φίλων ΑμεΑ δραστηριοποιείται στην παροχή απογευματινής απασχόλησης και ψυχαγωγίας σε άτομα με ειδικές ανάγκες, σε έναν κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο, στην οδό Βιθυνίας 30, στην Κάτω Τούμπα”.

πηγή : Μπορω και αλλιως


Εκτυπώστε αυτή την σελίδα

Σας άρεσε η ανάρτηση ;Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

previoustbutton nextbutton homebutton

Πηγή: Google news

Infos

Χατζόπουλου 39, Χαλκίδα
22210 29139
an.elp.po@gmail.com

Subscribe

facebook twitter goggle-plus YouTube