Παρασκευή 8 Αυγούστου 2014

Πρότυπη παραλία για Άτομα με Αναπηρίες

Πρότυπη παραλία για Α.με.Α
Σύμβαση για να λειτουργήσει στη Βούλα, πρότυπη παραλία με προσβασιμότητα στα άτομα με αναπηρία, υπέγραψε ο υφυπουργός Εργασίας, Βασίλης Κεγκέρογλου, με τη πρόεδρο του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Αττικής (ΚΚΠΠΑ), Ευαγγελία Βελέντζα – Ζουρούδη και τον πρόεδρο του Πανελλήνιου Συλλόγου Παραπληγικών, Αθανάσιο Βίγλα.
Προβλέπεται ότι το υπουργείο Εργασία θα δώσει το ποσό των 90.000 ευρώ για να λειτουργήσει η πρότυπη παραλία που θα μπορεί να αξιοποιηθεί από 120 άτομα το πολύ, ηλικίας από 6 μηνών έως 18 ετών και των δύο φύλων.

Τα άτομα αυτά πάσχουν μπορούν να είναι από όλη τη χώρα και πάσχουν από κινητικές ή αισθητηριακές αναπηρίες που συνοδεύονται από μέση ή ελαφρά νοητική στέρηση, με συνέπεια την ολική ή μερική αδυναμία αυτοεξυπηρέτησής τους, μέχρι την μεταφορά τους σε άλλη Μονάδα Παροχής Υπηρεσιών Κοινωνικής Φροντίδας.

Το ΚΚΠΠΑ αναλαμβάνει την εφαρμογή προγραμμάτων ημερήσιας φροντίδας και λειτουργικής, κοινωνικής και επαγγελματικής αποκατάστασης για άτομα και των δύο φύλων ηλικίας από 6 μηνών έως 18 ετών, τα οποία πάσχουν:
από κινητικές ή αισθητηριακές αναπηρίες και τα οποία δεν διαμένουν στο Κέντρο αλλά στις οικογενειακές τους εστίες.

Επίσης, την εφαρμογή προγραμμάτων «Βοήθειας στο σπίτι» για άτομα αυτής της κατηγορίας, με στόχο να υποστηριχθεί η παραμονή τους στο οικογενειακό περιβάλλον.

Οι υπόλοιπες δράσεις του ΚΚΠΠΑ – Παράρτημα Βούλας αφορούν:  

  1. Την υλοποίηση προγραμμάτων έρευνας και συμβουλευτικής θεμάτων που αφορούν τα Άτομα με αναπηρίες. 
  2. Τη λειτουργία εξωιδρυματικών δομών, όπως Ξενώνες Αποκατάστασης, Στέγες Ημιαυτόνομης και Αυτόνομης Διαβίωσης για Άτομα με αναπηρίες, ή άλλες Υπηρεσίες αποϊδρυματοποίησης.
  3. Τη λειτουργία Προστατευμένων Παραγωγικών Εργαστηρίων για Άτομα με αναπηρίες, 
  4. Την παροχή συμβουλευτικής, ψυχολογικής και κοινωνικής στήριξης των Ατόμων με Αναπηρίες και των οικογενειών τους και τη διασύνδεση των οικογενειών τους με υπηρεσίες υποστήριξης με σκοπό την παραμονή των παιδιών στο οικογενειακό τους περιβάλλον, 
  5. Την εφαρμογή προγραμμάτων φιλοξενίας, για άτομα που διαμένουν με τις οικογένειές τους, με στόχο τη στήριξη της οικογένειας, 
  6. Την διεξαγωγή προγραμμάτων άθλησης και ψυχαγωγίας για άτομα με αναπηρίες,
  7. Την εφαρμογή προγραμμάτων εθελοντισμού για τα άτομα με αναπηρίες και τις οικογένειές τους σε συνεργασία με φορείς του Δημοσίου, του Ιδιωτικού και του Εθελοντικού τομέα. 
Η σύμβαση θα έχει ισχύ έως το τέλος του έτους.

 Ειδικά για τη θερινή περίοδο από 20 Ιουνίου 2014 μέχρι και 20 Σεπτεμβρίου 2014 καθημερινά και από 9.00 π.μ. έως 21.00 μ.μ. προς όφελος των προστατευομένων του Κ.Κ.Π.Π.Α. – Παράρτημα Βούλας και των Ατόμων με Αναπηρίες γενικότερα, από τα θαλάσσια λουτρά, τη χρήση της παραλίας και τα υλοποιούμενα προγράμματα. 

Ο Σύλλογος αναλαμβάνει να συνεργαστεί με το ΚΚ.Π.Π.Α.- Παράρτημα Βούλας, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες σε παρεχόμενες υπηρεσίες με προσωπικό και υλικό από το Κ.Κ.Π.Π.Α. – Παράρτημα Βούλας και να κάνει πρόσληψη προσωπικού και ναυαγοσωστών με ιδιωτικό συμφωνητικό, προκειμένου να καλυφθεί η παραλία καθ’ όλη τη λειτουργία της. 

Για το σκοπό αυτό θα προσλάβει με σύμβαση έργου διάρκειας τριών μηνών και θα διαθέσει για τη λειτουργία του προγράμματος: τρεις Ναυαγοσώστες, δύο Νοσοκόμους, δύο άτομα προσωπικό καθαριότητας, τρεις Επιστάτες, τρεις Χειριστές αναβατορίων, ένα Λογιστή, ένα άτομο για γραμματειακή υποστήριξη και ένα νυχτοφύλακα, που θα απασχοληθούν το προαναφερόμενο χρονικό διάστημα σε 6ωρη βάση μαζί με τις Κυριακές και αργίες με αποδοχές και ασφαλιστική κάλυψη που θα καλυφθούν από τον Σύλλογο. 




Εκτυπώστε αυτή την σελίδα

Σας άρεσε η ανάρτηση ;



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

previoustbutton nextbutton homebutton

Πηγή: Google news

Infos

Χατζόπουλου 39, Χαλκίδα
22210 29139
an.elp.po@gmail.com

Subscribe

facebook twitter goggle-plus YouTube