Κυριακή 29 Μαρτίου 2015

Επιχείρηση… “κινήσου στο Σύνταγμα αν μπορείς”

Επιχείρηση… “κινήσου στο Σύνταγμα αν μπορείς”
Επιχείρηση… “κινήσου στο Σύνταγμα αν μπορείς”
Όσοι βρέθηκαν νωρίς το μεσημέρι του Σαββάτου στην “καρδιά” της πρωτεύουσας και συγκεκριμένα στην πλατεία Συντάγματος, με έκπληξη αντίκρυσαν δεκάδες συνανθρώπους μας σε αναπηρικό καροτσάκι να κινούνται στους γύρω δρόμους, αλλά και άτομα με προβλήματα όρασης να περπατούν στην πλατεία.
Επρόκειτο για εθελοντές που δεν είχαν στην πραγματικότητα προβλήματα υγείας, αλλά συμμετείχαν σε μία διαδικασία προσομοίωσης κινητικής και αισθητηριακής αναπηρίας.Επιχείρηση… “κινήσου στο Σύνταγμα αν μπορείς”

Την δράση αυτή διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Κοινωνικής Ευθύνης για Παιδιά και Εφήβους (ΣΚΕΠ), σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων.
Πολλοί από τους περαστικούς έσπευσαν να βοηθήσουν τους εθελοντές, καθώς νόμιζαν ότι πρόκειται για άτομα που έχουν πρόβλημα.

Επιχείρηση… “κινήσου στο Σύνταγμα αν μπορείς”

Πάνω σε ένα αναπηρικό αμαξίδιο, μάλιστα,  βρέθηκε και ο δημοφιλής ηθοποιός και δημοτικός σύμβουλος του Δήμου της Αθήνας, Αντώνης Καφετζόπουλος,

Επιχείρηση… “κινήσου στο Σύνταγμα αν μπορείς”

Με δηλώσεις του ο Αντώνης Καφετζόπουλος τόνισε πως το επίπεδο της μετακίνησης ατόμων με κινησιακές δυσκολίες στην πόλη βρίσκεται σε νηπιακή στάδιο: “Αυτό δεν αφορά μόνο στους ανθρώπους με προβλήματα, αλλά και τους ηλικιωμένους. Είμαι 63 ετών, σε λίγο θα έχω κι εγώ προβλήματα μετακίνησης” τόνισε ο δημοφιλής ηθοποιός.

Το παρών στην εκδήλωση έδωσε και ο Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, ενώ σκοπός της δράσης ήταν να ευαισθητοποιηθούν οι πολίτες και ταυτόχρονα κάποιοι να βιώσουν την εμπειρία αυτής της μετακίνησης.


Πηγή: newsit.gr

Εκτυπώστε αυτή την σελίδα

Σας άρεσε η ανάρτηση ;Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

previoustbutton nextbutton homebutton

Πηγή: Google news

Infos

Χατζόπουλου 39, Χαλκίδα
22210 29139
an.elp.po@gmail.com

Subscribe

facebook twitter goggle-plus YouTube