Δευτέρα 6 Απριλίου 2015

Το Ίδρυμα Νεολαίας και δια βίου μάθησης - ΙΝΕΔΙΒΙΜ Ανακοινώνει το 2ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Καινοτομίας και Νεανικής Επιχειρηματικότητας «ideatree»

Το Ίδρυμα Νεολαίας και δια βίου μάθησης - ΙΝΕΔΙΒΙΜ Ανακοινώνει το 2ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Καινοτομίας και Νεανικής Επιχειρηματικότητας «ideatree»
Το ΙΝΕΔΙΒΙΜ μετά την περυσινή ανταπόκριση που είχε με τον 1ο Διαγωνισμό «ideatree» ανακοινώνει ότι στην επιθυμία του να δώσει και πάλι τη δυνατότητα σε νέους και νέες όχι μόνο να τολμήσουν αλλά να δουν την ιδέα τους να πραγματοποιείται . Γι’ αυτό διοργανώνει και φέτος τον 2ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό «Ideatree».
 Στόχοι του φετινού διαγωνισμού είναι:

 1. Η ανάδειξη και η προώθηση της επιχειρηματικότητας , της καινοτομίας και της εξωστρέφειας στο νεανικό ανθρώπινο δυναμικό της χώρας μας.
 2. Η προώθηση της έρευνας και παραγωγής καινοτομίας καθώς και της εξωστρέφειας ως βασικής φιλοσοφίας για την αναβάθμιση της ανταγωνιστικότητας της χώρας μας και την  προβολή των δημιουργικών και παραγωγικών δυνατοτήτων της. 
 3. Η ενθάρρυνση της δημιουργίας νέων επιχειρήσεων στους τομείς υψηλής προστιθέμενης αξίας και καινοτομίας.
 4. Η δημιουργία ενός ολοκληρωμένου προγράμματος επιχειρηματικής επιτάχυνσης στην Ελλάδα. Το πρόγραμμα επιχειρηματικού επιταχυντή θα λάβει χώρα σ τοποθεσία εκτός αστικών κέντρων όπου οι ομάδες θα διακριθούν με την κατάλληλη υποστήριξη θα κληθούν να μετατρέψουν τις ιδέες τους σε προϊόντα / υπηρεσίες.

Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε όλους τους νέους  ηλικίας 16 – 35 ετών  καθώς και σε νομικά πρόσωπα που εδρεύουν στη χώρα μας, με χρόνο λειτουργίας λιγότερο ή ίσο του ενός [1] έτους.
Οι ενδιαφερόμενοι θα υποβάλουν ηλεκτρονικά την επιχειρηματικής τους πρόταση  μέσα από την ιστοσελίδα του διαγωνισμού www.ideatree.gr  έως τις 22 Μαΐου 2015.
Οι προτάσεις θα πρέπει να αφορούν σε μια από τις παρακάτω Θεματικές Ενότητες, οι οποίες συμβαδίζουν με τους τομείς της ελληνικής οικονομίας που παρουσιάζουν συγκριτικά πλεονεκτήματα:
 • Τεχνολογίες  Πληροφορικής & Επικοινωνιών 
 • Ενέργεια & Περιβάλλον
 • Καινοτομία στον Πρωτογενή Τομέα [Γεωργία, Αλιεία, Κτηνοτροφία κλπ]
 • Τουρισμός & Πολιτισμός
 • Νέες Τεχνολογίες στην εκπαίδευση
Οι προτάσεις θα αξιολογηθούν από ειδική επιτροπή αξιολογητών εγνωσμένου κύρους και εμπειρίας στις υπό εξέταση θεματικές περιοχές.
Οι επικρατέστερες ομάδες θα κερδίσουν συμμετοχή σε ολοκληρωμένα προγράμματα επιχειρηματικής επιτάχυνσης, διάρκειας μιας εβδομάδας, ενώ οι 5 νικήτριες ομάδες θα κερδίσουν επιπλέον:
 • Χρηματικά έπαθλα συνολικής αξίας 25.000 Ευρώ
 • Φιλοξενία και mentoring στους κορυφαίους συνεργατικούς χώρους που λειτουργούν στη χώρα μας: Orange Grove, Θερμοκοιτίδα Νεοφυών Επιχειρήσεων Αθήνας (ΘΕΑ), Foundation, Impact Hub, The Cube.
 • Πέντε (5) υποτροφίες  στα εξ αποστάσεως προγράμματα επιμόρφωσης του ΚΕΚ του Εθνικού  και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών  
 • Μια(1) υποτροφία για το πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών του Athens Tech College: Master of Science in the Management of Business Innovation and Technology (MBIT)  και Δυο (2) υποτροφίες φοίτησης για το πρόγραμμα σπουδών Diploma in Digital Marketing του Bossiness College of Athens (BCA). 
Δηλώστε συμμετοχή εδώ


Εκτυπώστε αυτή την σελίδα

Σας άρεσε η ανάρτηση ;Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

previoustbutton nextbutton homebutton

Πηγή: Google news

Infos

Χατζόπουλου 39, Χαλκίδα
22210 29139
an.elp.po@gmail.com

Subscribe

facebook twitter goggle-plus YouTube