Παρασκευή 3 Ιουλίου 2015

Δημοψήφισμα 2015: Εφαρμογή Που ψηφίζω του ΥΠΕΣ

Δημοψήφισμα 2015: Εφαρμογή Που ψηφίζω του ΥΠΕΣ
Το που θα ψηφίσουν οι πολίτες στο Δημοψήφισμα για το 2015 μπορούν να δουν μέσα απο την ειδική εφαρμογή του Υπουργείου Εσωτερικών «Που Ψηφίζω».

Τα εκλογικά τμήματα στην εφαρμογή «Που Ψηφίζω» του ΥΠΕΣ προστέθηκαν ήδη και οι εκλογείς μπορούν να δουν το εκλογικό τους τμήμα


Για τους ετεροδημότες το Υπουργείο έχει κάνει γνωστό με βάση την β’ αναθεώρηση 2015 των εκλογικών καταλόγων και με τη συνδρομή της Singular Logic θα πραγματοποιηθεί το δημοψήφισμα την ερχόμενη Κυριακή. Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα οι ετεροδημότες που έχουν εγγραφεί στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους μέχρι τις 30 Απριλίου του 2015, θα ψηφίσουν στο τόπο διαμονής τους, ενώ οι νέοι εκλογείς που θα ασκήσουν για πρώτη φορά το δικαίωμά τους ανέρχονται στις 108.371 .

Σε ότι αφορά στους ετεροδημότες οι πολίτες θα μπορούν να ψηφίσουν στο τόπο διαμονής τους και όχι στα ειδικά εκλογικά τμήματα που ψήφισαν στις προηγούμενες βουλευτικές εκλογές.
Οι ενδιαφερόμενοι δεν απαιτείται να προβούν σε καμία ενέργεια, καθώς οι εκλογικοί κατάλογοι είναι ήδη ενημερωμένοι με τον τόπο διαμονής των ετεροδημοτών.

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία για πρώτη φορά θα κληθούν να ψηφίσουν 108.371 18άρηδες, από αυτούς 55.206 είναι άνδρες και 53.165 γυναίκες. Ο συνολικός αριθμός του εκλογικού σώματος είναι 9.855.029 εκ των οποίων 4.772.029 άνδρες και 5.082.965 γυναίκες. Σύμφωνα με τα σχετικά δεδομένα για να μπορέσει να κριθεί ως έγκυρο το αποτέλεσμα της Κυριακής θα πρέπει να ψηφίσει το τουλάχιστον το 40% όσων έχουν εγγραφεί στους εκλογικούς καταλόγους. Πρακτικά την Κυριακή θα πρέπει να προσέλθουν στις κάλπες τουλάχιστον 3.942.012 ψηφοφόροι.

Το υπουργείο Εσωτερικών καταβάλει προσπάθεια προκειμένου τη Κυριακή να έχουν φτάσει στα εκλογικά τμήματα οι εκλογικοί σάκοι με 12 εκατομμύρια ψηφοδέλτια. Ο υπουργός Νίκος Βούτσης με έγγραφό του προς τις περιφέρειες, που φέρει την ένδειξη του «εξαιρετικά επείγοντος», ζητεί να μεριμνήσουν για την έγκαιρη προμήθεια των απαραίτητων ειδών που θα χρειαστούν οι εφορευτικές επιτροπές (σφραγίδες, στυλό διαρκείας, λουκέτα για τις κάλπες κ.λπ.).

Με άλλο έγγραφό του, ο υπουργός Εσωτερικών ζητεί από τους αρμόδιους φορείς (προέδρους Πρωτοδικών, Αποκεντρωμένες Διοικήσεις, Περιφέρειες, Δήμους) να μεριμνήσουν ώστε να μην ασκήσουν το εκλογικό δικαίωμα τα άτομα για τα οποία έχει ανακληθεί η απόφαση καθορισμού της ιθαγένειάς τους.

Να επισημανθεί τέλος ότι το υπουργείο Εσωτερικών έχει ενημερώσει πως για τη διευκόλυνση της εκλογικής διαδικασίας προβλέπεται η διεξαγωγή του δημοψηφίσματος στα ίδια εκλογικά τμήματα, με τις ίδιες εφορευτικές επιτροπές και τους ίδιους δικαστικούς αντιπροσώπους και εφόρους, όπως είχαν ορισθεί για τις εθνικές εκλογές της 25.1.2015


Πηγή : dikaiologitika.gr

Εκτυπώστε αυτή την σελίδα

Σας άρεσε η ανάρτηση ;



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

previoustbutton nextbutton homebutton

Πηγή: Google news

Infos

Χατζόπουλου 39, Χαλκίδα
22210 29139
an.elp.po@gmail.com

Subscribe

facebook twitter goggle-plus YouTube