Τετάρτη 22 Ιουλίου 2015

Αναχώρησε η Ελληνική Αποστολή Special Olympics για τους XIV Παγκόσμιους Αγώνες Los Angeles 2015

Αναχώρησε η Ελληνική Αποστολή Special Olympics για τους XIV Παγκόσμιους Αγώνες Los Angeles 2015
Το πρωί της Τρίτης  21 Ιουλίου 2015 αναχώρησε η 160μελής  Ελληνική Αποστολή Special Olympics  για να εκπροσωπήσει την Ελλάδα καθώς και τα Special Olympics Ελλάς στους 14ους - ΧIV Παγκόσμιους Αγώνες Los Anzeles 2015 . Οι αθλητές και οι εθελοντές προπονητές τους προέρχονται από την Αθήνα, την Θεσσαλονίκη, τη Πάτρα, τη Χαλκίδα, το Βόλο, το Μεσολόγγι, τη Πρέβεζα, τα Ιωάννινα, τα Χανιά και τη Ρόδο.



Αναχώρησε η Ελληνική Αποστολή Special Olympics για τους XIV Παγκόσμιους Αγώνες Los Angeles 2015

Θα λάβουν μέρος σε 17 από τα 24 αθλήματα που θα διεξαχθούν κατά τη διάρκεια των Παγκόσμιων Αγώνων και συγκεκριμένα: Κολύμβηση, Στίβο, Μπάντμιντον, μπάσκετ Ανδρών και Γυναικών, μπότσε, μπόουλινγκ, Ποδηλασία, Ποδόσφαιρο 7 x 7 Ανδρών, Ποδόσφαιρο 7 x 7 Γυναικών, Ιππασία, Ενόργανη και Ρυθμική Γυμναστική, χάντμπολ, τζούντο, καγιάκινγκ, άρση Βαρών, Ιστιοπλοΐα και τένις.

Αναχώρησε η Ελληνική Αποστολή Special Olympics για τους XIV Παγκόσμιους Αγώνες Los Angeles 2015

Αναχώρησε η Ελληνική Αποστολή Special Olympics για τους XIV Παγκόσμιους Αγώνες Los Angeles 2015

Η αποστολή, στην οποία συμμετέχει με πολλές ελπίδες και ο αθλητής μας  S.O Βασίλης Γραμματικός  στο άθλημα της ποδηλασίας  , αναχώρησε από το Διεθνές Αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» με τις πτήσεις Lufthansa, ώρα 06.25, με την Alitalia AZ 717 στις 06.00 και τις Τουρκικές Αερογραμμές στις 07.00, πρωί, με προορισμό το Λος Αντζελες, και θα φθάσει στο Los Anzeles στις 02:00 πρωϊνή  ώρα Ελλάδας της 22ας Ιουλίου.

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Κοντονής απέστειλε τις ευχές του στην αποστολή που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στους Special Olympics και εξέφρασε τις ευχές του στην αποστολή που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στους Special Olympics του Los Anzeles σημειώνοντας ότι « Η αναχώρηση σας για τη μεγάλη γιορτή του αθλητισμού και του ανθρωπισμού, υπενθυμίζει σε όλους  εμάς που είμαστε απορροφημένοι από τις τρέχουσες εξελίξεις …ότι υπάρχει ένας κόσμος όπου η πάλη και η αγωνιστικότητα είναι καθημερινότητα. Ένας κόσμος όπου η επιμονή, η επιμονή , καρτερία και η αλληλεγγύη είναι αδιαπραγμάτευτες…..» 

Αναχώρησε η Ελληνική Αποστολή Special Olympics για τους XIV Παγκόσμιους Αγώνες Los Angeles 2015

Κατευόδιο Μήνυμα απηύθυνε  επίσης  στη ελληνική αποστολή η Πρόεδρος των Special Olympics Ελλάς κ. Γιάννα Δεσποτοπούλου τονίζοντας μεταξύ άλλων «……. Μέσα στον γενικευμένο κυνισμό της εποχής, στα προβλήματα και την οικονομική κρίση, οι αθλητές Special Olympics μας γεμίζουν αισιοδοξία. Όλα μπορούν να συμβούν, αν πραγματικά το θέλουμε. Οι οικονομικές και πολιτικές εξελίξεις αυτής της δύσκολης εποχής μονοπωλούν καθημερινά την ενημέρωση αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει ως κοινωνία να αποποιηθούμε της ευθύνης μας να βοηθήσουμε ξεχωριστούς αθλητές, ώστε να ξεπεράσουν τα εμπόδια που η φύση αλλά και η κοινωνία έχουν ορθώσει στο διάβα της ζωής τους……… Σίγουρα η δύναμη της ελπίδας είναι μεγαλύτερη από την απόγνωση».

Η κ. Γιάννα Δεσποτοπούλου κλείνοντας το μήνυμα της ευχαρίστησε τους φίλους του αθλητικού ανθρωπιστικού θεσμού που με τη συνεισφορά και βοήθειά των κατέστη δυνατή  η συμμετοχή της ελληνικής αποστολής στους Παγκόσμιους Αγώνες : Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος “Μέγας Δωρητής”. Η Περιφέρεια Αττικής η οποία προσέφερε τις αθλητικές εμφανίσεις της ελληνικής αποστολής, η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος για την υποστήριξη της προετοιμασίας της Εθνικής Ομάδας Ποδοσφαίρου των Special Olympics, η Aegean Airlines, η οποία στέκεται στο πλευρό των αθλητών μας και προσφέρει τις μετακινήσεις εντός της Ελλάδος, η Τράπεζα της Ελλάδος, ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, οι εταιρείες Merck και “Παπαδόπουλος Α.Ε.” που συμβάλλουν στα έξοδα ορισμένων αθλητών».

Με μήνυμα της επίσης η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα  Δούρου έστειλε τις ευχές της προς την ελληνική ομάδα αθλητών Special Olympics και η οποία παρέλαβε την πλακέτα του «Χρυσού Χορηγού» για την Περιφέρεια Αττικής ««Θέλω να σας εκφράσω τις θερμές μου ευχές και την υπερηφάνεια όλων μας, για τη συμμετοχή σας σε τόσο μεγάλες διοργανώσεις που τιμούν τον αθλητισμό, την αλληλεγγύη, την ευγενή άμιλλα, τη δημοκρατία. Αξίες σπουδαίες και οικουμενικές, τις οποίες ακριβώς εκφράζει η συμμετοχή σας στους φετινούς αγώνες».
Η μεγάλη γιορτή του αθλητισμού και του ανθρωπισμού θα ξεκινήσει  το Σάββατο 25Ιουλίου στο L.A. και θα διαρκέσει ως τις 2 Αυγούστου με την ελληνική αποστολή να επιστρέφει στις 4 Αυγούστου
Την Έναρξη των Αγώνων θα κηρύξει, όπως ανακοίνωσε η Οργανωτική Επιτροπή αλλά και ο Λευκός Οίκος, η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ  Μισέλ Ομπάμα, η οποία μαζί με τον Πρόεδρο Μπάρακ Ομπάμα είναι Επίτιμοι Συμπρόεδροι της Οργανωτικής Επιτροπής των Αγώνων, υποστηρίζοντας, με την κίνηση αυτή, το μεγάλο ανθρωπιστικό γεγονός, που δίνει νόημα στην ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων με διανοητική αναπηρία, μέσω του αθλητισμού.
Η τελετή έναρξης θα γίνει, στο θρυλικό Los Angeles Memorial Coliseum, στο στάδιο που φιλοξένησε τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1932 και του 1984, με συμμετοχή μεγάλων αστέρων του Χόλυγουντ αλλά και Παγκοσμίου φήμης αθλητές (Stevie Wonder, Avril Lavigne, Nicole Scherzinger, O.A.R., Cody Simpson, Balvin & Becky G, Siedah Garrett, Jimmy Kimmel, Eva Longoria, Νadia Comanecci, Michael Phelps, Yao Ming και ο Ελληνας Ολυμπιονίκης Ιωάννης Μελισσανίδης, Greg Louganis, Stephanie McMahon and Lauren Potter) χαιρετισμό θα απευθύνουν ο Πρόεδρος της Διεθνούς Επιτροπής Special Olympics Τimothy P. Shriver και ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής των Παγκοσμίων Αγώνων Special Olympics Los Angeles 2015 Patrick McClenahan, στους 7.000 αθλητές και 3.000 προπονητές από 177 χώρες που συμμετέχουν στους Αγώνες.

Αρχηγοί κρατών, Εξέχουσες προσωπικότητες και εκπρόσωποι των ΜΜΕ, απ' όλο τον κόσμο, θα βρίσκονται εκεί για να χειροκροτήσουν τη δύναμη της θέλησης των Αθλητών Special Olympics.
Ιδιαίτερη θέση στη Τελετή Έναρξης, η οποία θα μεταδοθεί απευθείας από το Αμερικανικό Τηλεοπτικό Δίκτυο ESPN, θα έχει η Ελληνική Αποστολή, η οποία θα ηγηθεί σύμφωνα με το Ολυμπιακό Πρωτόκολλο, της παρέλασης των Αθλητών, με σημαιοφόρο την αθλήτρια της Ρυθμικής Γυμναστικής Φλώρα Βερμίσογλου, ενώ θα γίνουν ιδιαίτερες αναφορές στη Τελετή Αφή της Φλόγας της Ελπίδας στον Ιερό Λόφο της Πνύκας την 14η Μαϊου 2015 και στους Παγκόσμιους Αγώνες Special Olympics που πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία, στην Αθήνα το 2011.

Τα Special Olympics Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας  ευχαριστούν για την πολύτιμη βοήθεια που  προσέφερε στο αθλητή μας της ποδηλασίας  Βασίλη Γραμματικό ,που θα αγωνιστεί στους Παγκόσμιους του L. A. , κ. Ιωάννη Κιοσσέ  του καταστήματος  MASTER BIKE
Τα μετάλλια που θα απονεμηθούν στους αθλητές των  Παγκόσμιων Αγώνων Special Olympics  L.A. 2015

Αναχώρησε η Ελληνική Αποστολή Special Olympics για τους XIV Παγκόσμιους Αγώνες Los Angeles 2015

«Θέλω να νικήσω
Αν όμως δεν τα καταφέρω
Βοηθήστε με
Να προσπαθήσω με θάρρος»

ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ

Εκτυπώστε αυτή την σελίδα

Σας άρεσε η ανάρτηση ;



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

previoustbutton nextbutton homebutton

Πηγή: Google news

Infos

Χατζόπουλου 39, Χαλκίδα
22210 29139
an.elp.po@gmail.com

Subscribe

facebook twitter goggle-plus YouTube