Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2015

Κάρτα σίτισης : πιστώθηκε η τρίτη δόση στην κάρτα αλληλεγγύης

Κάρτα σίτισης : πιστώθηκε η τρίτη δόση στην κάρτα αλληλεγγύης
Το ποσό των 16,7 εκατ. ευρώ, πιστώθηκε την Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου, σε 145.359 δικαιούχους, που ‘ετσι θα λάβουν  την γ” δόση της Κάρτας σίτισης.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες για την κάρτα σίτισης η πίστωση στους ωφελούμενους θα γίνετε κάθε 23 με 24 του κάθε μήνα και δεν θα μπουν αναδρομικά καθώς το πρόγραμμα έχει πάρει παράταση υλοποίησης.

Πρόκειται για την οικονομική ενίσχυση που γίνεται μέσω της χρήσης της κάρτας και αποτελεί την επιδότηση σίτισης που λαμβάνουν οι παραπάνω δικαιούχοι και η οποία ανέρχεται στο ποσό των 70 – 220 ευρώ το μήνα, ανάλογα με το πόσο χαμηλό είναι το εισόδημα που έχουν δηλώσει.
Οι δικαιούχοι είναι πολίτες που διαβιούν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας και οι υπηρεσίες Πρόνοιας του υπουργείου, επιδιώκουν να παγιώσουν τη διαδικασία, έτσι ώστε όλες οι δόσεις που θα δοθούν από εδώ και στο εξής για την Κάρτα Αλληλεγγύης, να χορηγούνται στην ίδια ημερομηνία.

Σημειώνεται ότι το υπουργείο Εργασίας, έχει υπολογίσει πως η επιδότηση σίτισης, έχει ωφελήσει συνολικά 349.826 άτομα, που καρπώνονται το συγκεκριμένο βοήθημα, μέσω των δικαιούχων που λαμβάνουν την ανάλογη επιδότηση. Επίσης, ιδιαίτερα θετική είναι πορεία του συγκεκριμένου μέτρου και στα καταστήματα τροφίμων που γίνονται αποδέκτες της Κάρτας Αλληλεγγύης, καθώς έχουν διαπιστώσει σημαντική αύξηση στους τζίρους τους. Ας σημειωθεί ότι η επιδότηση σίτισης, θα δοθεί σε εννέα μηνιαίες δόσεις, άρα η ολοκλήρωσή της θα γίνει τον Απρίλιο του 2016.

Σ’  ό,τι αφορά την επιδότηση ενοικίου, τελευταίες πληροφορίες θέλουν την ΗΔΙΚΑ να έχει ολοκληρώσει το σκέλος της διασταύρωσης στοιχείων που έπρεπε να γίνει, έτσι ώστε οι δικαιούχοι να αυξηθούν από τους 9.500 που έλαβαν την α” δόση. Απομένει τώρα να γίνει ο απαραίτητος επανέλεγχος από τις υπηρεσίες Πρόνοιας του υπουργείου Εργασίας και να προχωρήσει η χορήγηση της β” δόσης, κάτι που υπολογίζεται ότι θα πραγματοποιηθεί το αργότερο έως τις αρχές Οκτωβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι για το πρόγραμμα της επιδότησης ενοικίου είχαν προκύψει 30.575 δικαιούχοι. Οι περισσότεροι όμως δεν είχαν καταθέσει τα απαραίτητα δικαιολογητικά (πχ μισθωτήρια συμβόλαια) και έτσι δεν έλαβαν την α” δόση που χορηγήθηκε στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Εκτυπώστε αυτή την σελίδα

Σας άρεσε η ανάρτηση ;



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

previoustbutton nextbutton homebutton

Πηγή: Google news

Infos

Χατζόπουλου 39, Χαλκίδα
22210 29139
an.elp.po@gmail.com

Subscribe

facebook twitter goggle-plus YouTube