Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2018

Κοπή Πίτας

Κοπή Πίτας
Τη Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2018 πραγματοποιήθηκε παρουσία πολυπληθούς ακροατηρίου στο Συνεδριακό Κέντρο της Περιφερειακής ενότητας Εύβοιας του Συλλόγου μας με την ευκαιρία της κοπής της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του.

Tους ομιλητές καθώς και τους ερμηνευτές καταχειροκρότησαν . Σημαντική η συμβολή της Χορωδίας του 5ου Γυμνασίου Χαλκίδας και των εθελοντών πέρασαν το μήνυμα ότι όλοι μαζί μπορούμε να συμπορευτούμε ισάξια στη κοινωνία. Οι διακρίσεις και η διαφορετικότητα είναι αδύνατο να σταθούν εμπόδιο στην εξέλιξη της κοινωνίας .

Η εκδήλωση άρχισε , μετά τον χαιρετισμό και τις ευχαριστίες της προέδρου του Συλλόγου , προσήλθε στο βήμα ο ψυχολόγος κ. Ανδρέα Κολίσογλουμε την ομιλία του. Ο ομιλητής ξεκίνησε από τον χώρο τον θεατών, περπατώντας στα τέσσερα, λόγω περιορισμένης κινητικότητας των κάτω άκρων. και εκτός των άλλων αναρωτήθηκε : " ….. πόσους ανθρώπους με αναπηρία έχουν στο δυναμικό τους οι διοικούντες της πόλης της Χαλκίδας αλλά και οι διοικήσεις άλλων πόλεων , που τους χρησιμοποιούν ως συμβούλους σε θέματα που αφορούν την αναπηρία.;......... Πως περιμένουμε λοιπόν να μιλάμε για ισότητα από τη στιγμή που δεν θεωρούμε ενεργά μέλη της κοινωνίας τους ανθρώπους με αναπηρίες; … ..σε πολλά κτίρια σχολικά, όπως και σε άλλα δημόσια ή και ιδιωτικά κτίρια ...........δεν υπάρχει μέριμνα για προσβασιμότητα, με συνέπεια να θεωρούνται οι άνθρωποι με αναπηρία, ότι δεν υπάρχουν, ότι είναι ελάχιστοι και φοιτούν μόνο σε ειδικά σχολεία..........Πως θα μπορέσει ο νέος άνθρωπος να καταλάβει ότι δεν πρέπει να κλείνει την ράμπα, ότι πρέπει να προβλέψει προσβασιμότητα, από τη στιγμή που δεν βλέπει μπροστά του τον άνθρωπο με αναπηρία;.........Πρέπει όλοι να σκεφτούμε τους ανθρώπους με αναπηρία και να μην τους θεωρήσουμε κατώτερους ή ανώτερους… Είναι άνθρωποι…. Και αν δεν μπορούν να περπατήσουν όπως περπατάνε οι περισσότεροι και τι έγινε; "

Ακολούθησε η ομιλία της εικαστικού -κοινωνικής λειτουργού Μαρίας Σωτηρίου βασισμένη στην ομαδική εργασία των παιδιών για το φετινό ημερολόγιο " ο κύκλος του νερού ". Αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ".....ότι μέσα από τη ζωγραφική που λειτουργεί ως εργαλείο και μαθαίνουν τα παιδιά πολλά πράγματα σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο, η ζωγραφική συμβάλλει τα άτομα να αποκτούν και κοινωνικές δεξιότητες ..... μέσα από τη ζωγραφική παίρνουν γνώσεις......μέσα από τις ομάδες δουλεύουμε την πίστη και την εκτίμηση στον εαυτό μας ..... από τον κάθε άνθρωπο ανακαλύπτουμε τα χαρίσματα του ,τις ιδιαιτερότητές του...... Τα μαθήματα είναι βιωματικά και μέσα απ' αυτά αποκτούμε γνώσεις ....."

Στη συνέχεια μίλησε η κα Μαρία Κατσιδώνη, εκπαιδευτικός & σύμβουλος σε μαθησιακές δυσκολίες. Την ομιλία της την ξεκίνησε με ένα ολιγόλεπτο video, με θέμα "ο αφανής ήρωας" , συνέχισε λέγοντας μεταξύ άλλων ".... αυτό που βιώνω εγώ ως εθελόντρια στο Σύλλογο είναι ότι αυτό που προσφέρεις είναι πολύ πιο δυνατό από αυτό που νιώθεις όταν παίρνεις κάτι.......ταυτίστηκα με το Σύλλογο και έγινα ένα με την ομάδα.....σε κάθε μας δράση διαπιστώνω ότι τα παιδιά είναι αυτά που έχουν να με διδάξουν περισσότερα πράγματα....για να συμβάλει κάποιος στον εθελοντισμό δεν χρειάζεται να πάει στην Αφρική.....αρκεί να ανοίξει τα μάτια του και θα διαπιστώσει ότι η ανάγκη βρίσκεται δίπλα του......."
Ακολούθησαν οι χορωδίες του 5ου Γυμνασίου Χαλκίδας και των παιδιών του Συλλόγου τις οποίες διεύθυναν αντίστοιχα η κ. Μαρία Κωτσή ευγενώς προσφερθείσα και η κ. Άννα Ροδά και η εκδήλωση έκλεισε με την παράσταση χορού του τμήματος εκφραστικής κίνησης με θέμα: "Η μέρα του νερού" σε χορογραφία Ανδρέα Κολίσογλου
Ο Αντιπερφερειάρχης κος Φάνης Σπανός αφού ευχήθηκε καλή χρονιά στους παρισταμένους συνέχισε ".....δεν παίρνω το λόγο για να συγχαρώ την ομάδα του Συλλόγου κάτι που το έχει κάνει προ πολλού η κοινωνία του τόπου μας, ούτε για να πω πόσο σημαντική δουλειά κάνουν. Αυτό μπορεί να το δει ο καθένας μας στα βλέμματα αυτών των καταπληκτικών παιδιών. αλλά και των γονιών τους........έχουν ένα στήριγμα μέσα από το οποίο μπορούν να βγάλουν ότι όμορφο έχουν μέσα τους και να το μοιραστούν μαζί μας...... ....ένα πάρα πολύ μεγάλο ευχαριστώ εκ μέρους όλων μας γιατί αυτό που κάνετε ξεντροπιάζει την πολιτεία μας και την κάνει πιο υποφερτή κοινωνία μας,.........."
Ο διευθυντής του 5ου Γυμνασίου Χαλκίδας κος Ιωάννης Κατσάνος ,μεταξύ των άλλων εξέφρασε την πεποίθησηο χώρος της εκπαίδευσης πρέπει περιλαμβάνει όλα τα παιδιά με αναπηρία ή χωρίς ".... Το 5ο Γυμνάσιο είναι ανοικτό για όλα τα παιδιά χωρίς διακρίσεις ανεξαρτήτως αναπηρίας.............".Ο κος Κατσάνος πριν δώσει το λόγο στο Δημήτρη Μπασούκο , πρόεδρο του 15μελούς, εκπρόσωπο 307 μαθητών που φοιτούν στο 5ο Γυμνάσιο........ προσέθεσε ότι το έργο του Συλλόγου είναι εξαιρετικά σημαντικό........είναι λίγοι οι Σύλλογοι στην Ελλάδα που διεκδικούν το στοιχειώδες.....ισότιμη πρόσβασης και συμμετοχή των ΑμεΑ σε κάθε στιγμή και σε κάθε σημείο της καθημερινής μας ζωής καθώς και από το σχολείο στη καθημερινότητα...."
Ο Πρόεδρος του 15μελούς του 5ου Γυμνασίου. μαθητής Δημήτρης Μπασούκος είπε"........Το σχολείο μας έχει προσβασιμότητα για όλα τα παιδιά κάτι που το ξεχωρίζει από όλα τα σχολεία ......όλοι είμαστε ίσοι, έχουμε την ίδια ψυχή , τον ίδιο Πατέρα ..........πρέπει με τον καιρό μεγαλώνοντας να παίρνουμε εμπειρίες από αυτά και να αρχίσουμε να διορθωνόμαστε......Είναι λάθος να υπάρχουν διαφορετικά σχολεία ....έχουμε όλοι τις ίδιες δυνατότητες ........"
Tην εκδήλωση έκλεισε ο Πανοσολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Νεκτάριος Ευγενικός με ένα λόγο εμφορούμενο από πολλαπλά μηνύματα. Αφού συνεχάρη όλα τα παιδιά για το αποτέλεσμα ,το όποιο όλοι καταχειροκρότησαν είπε μεταξύ άλλων ".... αν ομολογήσω ότι στο δικό μου μυαλό έγινε έκρηξη σκέψεων και συναισθημάτων νομίζω ότι θα βρω και παρέα σ' αυτή την αίθουσα .....υιοθετώ πλήρως όλα όσα είπε μαθητής Δημήτρης ...... διότι κατέθεσε θεολογία, ανέφερε δηλαδή ότι όλοι είμαστε παιδιά ενός Πατέρα ....υιοθετώ τα λόγια γιατί ξέρω ότι γνωρίζει και το περιεχόμενο της Αγίας Γραφής, η οποία είναι και αυτή σπίτι των ΑμεΑ .......ο Μέγας Βασίλειος στο λόγο του "περί ευχαριστίας και υπομονή" καταθέτει σε όλους τους ανθρώπους ακριβώς αυτή τη πρακτική του Χριστού ,δηλαδή τη συμπεριφορά του και τη σχέση του με όλους εκείνους τους ανθρώπους, οι οποίοι σήμερα στη κοινωνία μας θα ονομάζονταν "με αναπηρία".....λέει ο Μ. Βασίλειος "τους συναναστράφηκε όχι για να δείξει μόνο τη δόξα Του και τη Θεότητά Του ...Ταυτόχρονα είναι Θεάνθρωπος και ως Άνθρωπος κατέθεσε σε όλους εμάς υπογραμμό - μοντέλο συμπεριφοράς και σχέσης με αυτούς τους ανθρώπους........... η ολοκλήρωση του Συλλόγου ......είναι οι άνθρωποι που βρίσκονται επί σκηνής .. και μας δίνουν σήμερα ένα ξεχωριστό υπογραμμό....... Δεν μπορεί να υπάρξει πολιτισμός χωρίς να υπάρξει ο άνθρωπος με ελπίδα δηλαδή που γεννά......κοινωνική συμπεριφορά. Αυτό κάνει αυτός ο Σύλλογος.........δεν θεραπεύει το ασθενές ούτε χρυσώσει το χάπι της έλλειψης ............"

Τα φλουριά της πίτας τα βρήκαν από το 5ο Γυμνάσιο η μαθήτρια Γεωργία Τρίκκα και από το Σύλλογο ο Γιώργος Μιχαηλίδης το δώρο ήταν αντίστοιχα από ένα χαρακτικό προσφορά της ζωγράφου κας Μίνας Κουζούνη την ευχαριστούμε θερμά.

Ευχαριστούμε το "Φούρνο ΒΟΥΡΓΙΑ" για την ευγενική προσφορά της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας.

Την εκδήλωση τίμησαν με τη παρουσία τους: Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Νεκτάριος Ευγενικός, εκπρόσωπος του Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Χαλκίδας, Ιστιαίας & Βορείων Σποράδων κ.κ. Χρυσόστομου, ο αντιπεριφερειάρχης κ. Φάνης Σπανός, ο κ. Κώστας Ρουσόπουλος Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας , η εκπρόσωπος του Δημάρχου Χαλκιδέων κα. Αικατερίνη Κυριάκου Πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Επιτροπής Παιδείας , ο τ. Υπουργός κ. Συμεών Κεδίκογλου , η εκπρόσωπος της Βουλευτού κας Ζωής Λιβανίου κα Μαίρη Χουλιέρη , η σύζυγος του βουλευτή κ. Αναστάσιου Πρατσόλης, η εκπρόσωπος του Διοικητή της Σχολής Πεζικού Χαλκίδας, ο Διοικητής του ΓΝΧ Χαλκίδος κ. Παναγιώτη Τζαφέρος, ο διευθυντής του 5ου Γυ, μνασίου Χαλκίδας κος Ιωάννης Κατσάνος, ,δημοτικοί Σύμβουλοι Έλενα Βάκα και Τασούλα Μακαρώνα - Ψυχογιού , ο κ. Μακαρίου συνεργάτης της Ι.Μ. Θηβών Λεβαδείας καθώς και πολλοί εκπρόσωποι φορέων του Νομού και της Πόλης.

Το Δ.Σ του Συλλόγου ευχαριστεί τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Φάνη Σπανό ,την Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας για την ευγενική συμβολή τους στην εκδήλωση , Όλους όσοι προσήλθαν και τίμησαν με την ευγενική παρουσία τους τη Χορωδία του 5ου Γυμνασίου Χαλκίδας και τα παιδιά μας.

Όλα τα ΜΜΕ έντυπου και ηλεκτρονικού Τύπου και τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης που στηρίζουν τις προσπάθειές μας ανελλιπώς . Καθώς και όλους όσοι συνέβαλαν με την εθελοντική προσφορά τους στην πραγματοποίηση της εκδήλωση

Τα τραγούδια που απέδωσαν οι χορωδίες ήταν:
"Άσπρα καράβια τα ονειρά μας"
"Στου καιρού τη ζυγαριά "
"Ο κύκλος του νερού"
"Το τραγούδι του νερού"

Ευχαριστούμε τη Μουσικό κα Βασιλική Κουρμπέτη για τη μουσική επεξεργασία των τραγουδιών, την Ιωάννα Ανδρώνη , μαθήτρια του Μουσικού λυκέιου Χαλκίδας "Νίκος Σκαλκώτας". που συνόδευσε τις χορωδίες με το Αρμόνιο ,την κα την Μουσικό κα Μαρία Κωτσή , την κα Ειρήνη Λουκιανού Καθηγήτρια 5ου Γυμνασίου για τη βοήθειά της καθώς και τη κα Λίνα Περγάμαλη για τη μακέτα πρόσκλησης και αφίσας


Χορωδία Συλλόγου ΑμεΑ "Άνθρωπος-Ελπίδα-Πολιτισμός" (Διδασκαλία Άννας Ροδά") Χορωδία παιδιών 5ου Γυμνασίου Χαλκίδας (διδασκαλία Δημήτρης Αβραμίδης)
Βλασοπούλου Ελένη Αλωνιάτη Αναστασία
Γαβριήλ Μαριάννα Βαλκάνου Μαρία
Γούναρη Ευαγγελία Γεωργίου Κωνσταντίνος
Γραμματικός Βασίλης Ζωγράφος Δημήτρης
Δροσάτος Νίκος Καράγκος Γιώργος
Κονοβέση Παναγιώτα Κολώνια Αικατερίνη
Κοττάς Αλέξης Παναγιωτοπούλου-Πιπεριάν Ιωάννα
Κουμπιά Ευτυχία Παπαβασιλείου Αναστάσιος
Κουντζής Δαυίδ Παπανικολάου Κωνσταντίνα
Μακρή Μαρία Παπασωτηρίου Ραφαηλία
Μαντάς Νίκος Πατάπη Ειρήνη
Μαχαίρα Αντωνιάννα Πατάπης Σταύρος
Μιχαηλίδης Γιώργος Πέτσα Σταματία
Μουλλάϊ Ελίνα Πέτσας Νικόλας
Ναυροζίδης Λευτέρης Ταβλαρίδου Ιωάννα
Ντουλελλάρι Παρασκευή Τρίκκα Γεωργία
Ξύδη Μαρία Τουλούμης Γιάννης
Στάμου Θανάσης Τσουκαλάς Γεώργιος
Στούπα Μαρία Φρουδαράκη Γεωργία
Ταμπουρατζής Κώστας Χασάνδρα Ειρήνη
Τζιγιάννη Βασιλική
Τσιμπού Μαρία
Τσιμπoύνης Αλέξανδρος

Ευγενώς συμμετείχαν στη χορωδία και στο δρώμενο του συλλόγου οι εθελοντές: Χαρά Γλυκού, Μαρία Μοσχώνη, Βασιλική-Χριστίνα Μπερμάτη, Άννα Ροδά, Ρούλα Ρουμπή, Νίκο Σάρλη


Ευχαριστούμε τον κ. Χρήστο Κουτσαύτη
Φωτό της εκδήλωσης και το video

Κοπή Πίτας

Κοπή Πίτας

Κοπή Πίτας

Κοπή Πίτας

Κοπή Πίτας

Κοπή Πίτας

Κοπή Πίτας

Κοπή Πίτας

Κοπή Πίτας

Κοπή Πίτας

Κοπή Πίτας

Κοπή Πίτας




Εκτυπώστε αυτή την σελίδα

Σας άρεσε η ανάρτηση ;



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

previoustbutton nextbutton homebutton

Πηγή: Google news

Infos

Χατζόπουλου 39, Χαλκίδα
22210 29139
an.elp.po@gmail.com

Subscribe

facebook twitter goggle-plus YouTube