Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2018

Πανελλήνιοι Αγώνες Bocce Special Olympics "Χαλκίδα 2018"

Γεμάτοι χαρά και ενθουσιασμό επέστρεψαν οι αθλητές στις πόλεις τους μετά τη συμμετοχή τους στους Πανελλήνιους Αγώνες Bocce Special Olympics που συνδιοργανώθηκαν με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας/ Περιφερειακή Ενότητα Ευβοίας και τη συνεργασία του Δήμου Χαλκιδέων, από 19 έως 21 Σεπτεμβρίου 2018, στη Χαλκίδα.
Στους Αγώνες, οι οποίοι είχαν ενταχθεί στο επίσημο πρόγραμμα δράσεων της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού (#BeActive), συμμετείχαν 50 αθλητές από τα προπονητικά προγράμματα των Νομών Θεσσαλονίκης, Τρικάλων, Αττικής και Εύβοιας συνοδευόμενοι από 20 έμπειρους προπονητές, πλαισιωμένοι από διαπιστευμένους διαιτητές-κριτές, τους ακούραστους εθελοντές των Special Olympics Hellas και τους Εθελοντές Σαμαρείτες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.
Η έναρξη των Αγώνων σηματοδοτήθηκε την Τετάρτη,19 Σεπτεμβρίου, στην Παραλία της Χαλκίδας στο Στρογγυλό, με μια υπέροχη Τελετή την οποία χαιρέτησαν: ο Αντιπεριφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός, ο Δήμαρχος Χαλκιδέων κ. Χρήστος Παγώνης και φυσικά ο Πρόεδρος των Special Olympics Hellas, Πρέσβυς ε.τ. κ. Διονύσιος Κοδέλλας.






Την ενθουσιώδη παρέλαση των αθλητών άνοιξε η Φιλαρμονική του Δήμου και ακολούθησε το Τελετουργικό της Τελετής.
Τη βραδιά έκλεισαν με παραδοσιακούς χορούς μέλη του Λυκείου των Ελληνίδων του παραρτήματος Χαλκίδας και μέλη του Πανευβοϊκού Συλλόγου ΑμεΑ "Άνθρωπος - Ελπίδα - Πολιτισμός" που παρουσίασαν το θεατρικό δρώμενο «Καλώς ήρθες Φθινόπωρο».
Την Πέμπτη, 20 Σεπτεμβρίου, στο Κλειστό Γήπεδο «Τ. Καμπούρης» (Κάνηθος) μαθητές σχολείων του Ν. Ευβοίας χειροκρότησαν την προσπάθεια των αθλητών και ενημερώθηκαν για τα Special Olympics και το άθλημα του Bocce.
Κατά τη διάρκεια των αγώνων, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Κώστας Μπακογιάννης, με τον Αντιπεριφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνη Σπανό και τον Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού & Αθλητισμού της Π.Έ. Ευβοίας κ. Ηλία Μπουρμά και τον Δήμαρχος Χαλκιδέων κ. Χρήστο  Παγώνη επισκεφθήκαν το Κλειστό Γήπεδο και δοκίμασαν το άθλημα του Bocce,  ενώ απένειμαν στους αθλητές τα μετάλλια τους.
Το απόγευμα της ίδια ημέρας, σε μια ιδιαίτερα ζεστή ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε η 1η Ενημερωτική Ημερίδα του Προγράμματος Οικογενειών των Special Olympics Hellas στο Συνεδριακό Κέντρο της Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας, κατά την οποία μέλη των οικογενειών των αθλητών Special Olympics και μέλη οικογενειών ατόμων με νοητική αναπηρία είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν σχετικά με τη Φιλοσοφία και την Αποστολή των Special Olympics, τη λειτουργία του Τοπικού Προγράμματος  Special Olympics Ν. Ευβοίας και τη λειτουργία του Προγράμματος Οικογενειών Special Olympics Hellas, καθώς και τα οφέλη που προκύπτουν από την ενεργή συμμετοχή τους σε αυτό, ανταλλάσσοντας εμπειρίες, ιδέες και προβληματισμούς.
Ευχαριστούμε θερμά την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας , την  Περιφερειακή Ενότητα Ευβοίας, το Δήμο Χαλκιδέων και το Δημοτικό Οργανισμό Άθλησης, Πολιτισμού & Περιβάλλοντος Χαλκίδας, το Λύκειο Ελληνίδων του παραρτήματος Χαλκίδας, τον Πανευβοϊκό Σύλλογο ΑμεΑ "Άνθρωπος - Ελπίδα - Πολιτισμός" και τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό για την σημαντική τους προσφορά. Καθώς επίσης και όλα τα ΜΜΕ έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου και κοινωνικής δικτύωσης για την αμεσότητα της ενημέρωσης.































Εκτυπώστε αυτή την σελίδα

Σας άρεσε η ανάρτηση ;



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

previoustbutton nextbutton homebutton

Πηγή: Google news

Infos

Χατζόπουλου 39, Χαλκίδα
22210 29139
an.elp.po@gmail.com

Subscribe

facebook twitter goggle-plus YouTube