Σάββατο 2 Μαρτίου 2019

Τελετή Αφής της Φλόγας της Ελπίδας των Παγκόσμιων Αγώνων Special Olympics στο Ζάππειο Μέγαρο.Συμμετοχή και S.O. Π.Ε. Εύβοιας.

 Με μια μεγαλοπρεπή τελετή πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, στο Ζάππειο Μέγαρο , η Τελετή Αφής της "Φλόγας της Ελπίδας", η οποία άναψε με τη ζωοποιό δύναμη του ήλιου. Η στιγμή που ανάβει είναι η κορυφαία στιγμή που ενώνει τους λαούς όλου του κόσμου.
Η ημέρα της 27ης Φεβρουαρίου ήταν  μία ξεχωριστή ημέρα για τους Θερινούς Παγκόσμιους Αγώνες Special Olympics, γιατί σηματοδοτεί την αντίστροφη μέτρηση για την επίσημη έναρξη της διοργάνωσης       που θα πραγματοποιηθεί από 8-22 Μαρτίου 2019  στο Άμπου Ντάμπι, που γιορτάζει την αποδοχή της διαφορετικότητας, τη συμμετοχή και τη δύναμη της θέλησης των αθλητών των Special Olympics.


Παραβρέθηκαν η πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της χώρας, πρέσβεις, εκπρόσωποι του πολιτιστικού και αθλητικού χώρου , μέλη της ΔΟΕ και ΕΟΕ ο πρόεδρος και τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής των Παγκόσμιων Αγώνων "Special Olympics Abu Dhabi 2019" ο πρόεδρος των  Special Olympics  Hellas Πρέσβης  ε.τ. Διονύσιος Κοδέλλας , επίσημοι από όλο τον κόσμο καθώς και αθλητές των Special Olympics.


Ακολούθησε Λαμπαδηδρομία μέσω ιστορικών και πολιτιστικών μνημείων της Αθήνας και κεντρικών δρόμων για να παραδοθεί στη πρεσβεία των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Τη Φλόγα θα μεταφέρει στο Άμπου Ντάμπι ο Έλληνας Λαμπαδηδρόμος , Αστυνομικός, κ. Νίκος Αγγελάκης.
Το μήνυμα του Προέδρου των S.O. Hellas πρέσβη  ε.τ. Διονύσιου Κοδέλλα 

" Η Φλόγα της Ελπίδας" εκπέμπει τα βαθειά ανθρώπινα μηνύματα που ενέπνευσαν την ιδρύτρια μας Eunice Kennedy Shriver και εμψυχώνει τους αθλητές και τις αθλήτριες μας. Μηνύματα που μας ωθούν να ενώσουμε τις δυνάμεις της ψυχής μας, για να παρακινήσουμε την κοινωνία να ξεπεράσει τις προκαταλήψεις που δυστυχώς ακόμα στις μέρες μας παραμένουν ζωντανές και να εντάξει τα άτομα με νοητική αναπηρία σαν ισότιμα μέλη στους κόλπους της. Η νέα γενιά καθημερινά έρχεται κοντά στους αθλητές μας , για να μοιραστεί μαζί τους με αγάπη και ενθουσιασμό τη χαρά της συνύπαρξης μέσω του αθλητισμού."

Τα Special Olympics Hellas θα συμμετάσχουν με 91μελή αποστολή στο Αμπού Ντάμπι και θα αγωνιστούν στο στίβο, στην κολύμβηση, στην επιτραπέζια αντισφαίριση, στην άρση βαρών, στη ρυθμική γυμναστική, στο bowling, στην ποδηλασία, στο καγιάκ, στην ιστιοπλοΐα, στην αντιπτέριση, στην καλαθοσφαίριση, στο bocce, στην ιππασία και στο ποδόσφαιρο. Στην αποστολή των S.O.H θα συμμετάσχει και ο Βασίλης Γραμματικός πρωταθλητής ποδηλασίας των S.O. Π.Ε. Εύβοιας.

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Αθλητής μας Βασίλης Γραμματικός και  οι Προπονητές S.O.Π.Ε. Εύβοιας
Εκτυπώστε αυτή την σελίδα

Σας άρεσε η ανάρτηση ;Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

previoustbutton nextbutton homebutton

Πηγή: Google news

Infos

Χατζόπουλου 39, Χαλκίδα
22210 29139
an.elp.po@gmail.com

Subscribe

facebook twitter goggle-plus YouTube