Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2019

Με μετάλλια επέστρεψαν οι 4 αθλητές Κανόε- Καγιάκ των Special Olympics Περιφερειακής Εύβοιας από τους Πανελλήνιους Αγώνες Special Olympics Καγιάκ στη Λίμνη Κουρνά του Νομού Χανίων.

Στη μοναδική φυσική λίμνη γλυκού νερού της Κρήτης στο Κουρνά του Ν. Χανίων διεξήχθησαν από 1-3 Νοεμβρίου 2019  οι 20οι  Κορίσσιοι Διασυλλογικοί Αγώνες Κανόε -Καγιάκ ,στους οποίους συμμετείχαν περίπου διακόσιοι αθλητές και αθλήτριες από δεκατέσσερα σωματεία της Ελλάδας και της  Κύπρου .
Στη διοργάνωση συμμετείχαν, όπως κάθε χρόνο , εβδομήντα αθλητές [70] Special  Olympics  από τους Νομούς Αττικής, Εύβοιας και Χανίων, οι οποίοι αγωνίστηκαν σε μονά και διπλά αγωνίσματα αποστάσεων 200 και 500 μέτρων. Ξεχωριστό ενδιαφέρον είχαν τα μεικτά αγωνίσματα (Unified), όπου αθλητές των Special Olympics μαζί με αθλητές και αθλήτριες των συλλόγων που συμμετείχαν στους  20ους Κορίσσιους Αγώνες, αγωνίστηκαν ως ένα πλήρωμα.
 
Στα πλαίσια του Εκπαιδευτικού προγράμματος των S.O. Hellas "Παίζουμε μαζί, Μαθαίνουμε μαζί  ["Play Unified, Learn Unified" ]  συμμετείχαν  180 μαθητές των Δημοτικών Σχολείων Βρυσών, Κουρνά,  Γεωργιούπολης και Καλυβών. Οι οποίοι ενημερώθηκαν για τη φιλοσοφία και το έργο των S.O Hellas  και γνώρισαν τους αθλητές S.O. και αθλήθηκαν μαζί τους.

Στη φετινή διοργάνωση συμμετείχαν και τρεις αποστολές  S.O. από Γερμανία, Λιθουανία και Φινλανδία. Ιδιαιτέρως ξεχωριστή ήταν η παρουσία της κυρίας Róża Banasik-Zarańska, η οποία είναι υπεύθυνη συντονίστρια για τις διοργανώσεις Κανόε-Καγιάκ στα  Special Olympics Παγκοσμίως και η οποία υποσχέθηκε ότι θα προσπαθήσει τη νέα χρονιά να έρθουν περισσότερες διεθνείς αποστολές S.O. στους αγώνες στη λίμνη του Κουρνά  Θεωρώντας ότι με σοβαρές διεργασίες είναι δυνατή η πραγματοποίηση αγώνων με διεθνή και πανευρωπαϊκό χαρακτήρα για αθλητές των Special Olympics.

Οι αθλητές μας Special Olympics Π.Ε. Εύβοιας επέστρεψαν νικητές κάνοντας για μια ακόμα φορά υπερήφανη την Εύβοια από τις επιτυχίες τους .

Γιώργος Μιχαηλίδης
ΤΚ1  200μ.   Χρυσό   μετάλλιο
ΤΚ1 500μ.   Χρυσό   μετάλλιο

Αλέκος Τσιμπούνης
ΤΚ1 200 μ.   Χρυσό   μετάλλιο
ΤΚ1 500μ.   Αργυρό  μετάλλιο

Γιώργος Μιχαηλίδης  &  Αλέκος Τσιμπούνης
ΤΚ2  200μ.   Χρυσό μετάλλιο

Μαρία  Ξύδη
ΤΚ1 200μ.    Χάλκινο μετάλλιο

Μαρία  Ξύδη  & Στέλλα Ν.Ο. Αμφιθέας [NOA]
ΤΚ2  200μ.   Χρυσό μετάλλιο

Μαρία  Ξύδη & unified  Ελευθερία Καμινάρη Ναυτικού  Ομίλου  Χαλκίδας [ΝΟΧ]
ΤΚ2 unified 200 μ.  Αργυρό μετάλλιο

Χρηστόδημος  Δεληβοριάς
ΤΚ1 200μ. κατέλαβε την τέταρτη θέση   Διάκριση

Χρηστόδημος Δεληβοριάς  & unified  Μάριος Ιωάννου Ναυτικός  Όμιλος Κύπρου [ΝΟΚ]
ΤΚ2 unified  200 μ. Χάλκινο μετάλλιο

Προπονήτρια των αθλητών μας είναι η Αλεξία Μπαρδακλή, την οποία ευχαριστούμε για τη συμβολή της στις προσπάθειές  και στις επιτυχίες τους.
Τους αγώνες διοργάνωσαν: Ο Ναυτικός Όμιλος Χανίων, ο Δήμος Αποκορώνου, η περιφέρεια Κρήτης, η περιφερειακή ενότητα Χανίων, η ελληνική ομοσπονδία Κανόε-Καγιάκ, η κυπριακή ομοσπονδία Κανό, ο σύλλογος γονέων και φίλων Κανόε-Καγιάκ, τα Special Olympics Hellas, η Ιερά Μητρόπολης Κυδωνίας & Αποκορώνου, ο Ναύσταθμος Κρήτης και ο Ναυταθλητικός Όμιλος Σούδας


Εκτυπώστε αυτή την σελίδα

Σας άρεσε η ανάρτηση ;Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

previoustbutton nextbutton homebutton

Πηγή: Google news

Infos

Χατζόπουλου 39, Χαλκίδα
22210 29139
an.elp.po@gmail.com

Subscribe

facebook twitter goggle-plus YouTube