Παρασκευή 17 Ιουλίου 2020

H Τυφλή 22χρονη αριστούχος της Ελληνικής Γλώσσας που έκανε τους Έλληνες της Αιγύπτου να δακρύσουν από συγκίνηση.

"Τη γλώσσα μου έδωσαν ελληνική"............Ο Οδυσσέας Ελύτης, στο "Άξιον Εστί", αποτύπωσε το μεγαλείο της ελληνικής γλώσσας και του ελληνικού πολιτισμού.

Η γλώσσα αυτή είναι που μίλησε στην καρδιά της Andy Elarabi της 22χρονης πλέον φοιτήτριας στο τμήμα Κλασσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Καϊρου, η οποία παρά το σοβαρό πρόβλημα όρασης έδωσε εξετάσεις  ελληνομάθειας με το σύστημα Braille.


Πρόκειται για την πρώτη Αιγύπτια που είχε ολοκληρωτικό πρόβλημα όρασης και τα κατάφερε και η οποία συγκίνησε όλους τους παρευρισκόμενους στο Ελληνικό Πολιτιστικό Κέντρο Καϊρου. Ακόμη και οι επίσημοι συγκινήθηκαν τη στιγμή που η 22χρονη Άντι Ελ Άραμπι παρέλαβε το "Γ2" πτυχίο της στην Ελληνική γλώσσα, δηλαδή το ανώτερο πιστοποιητικό ελληνομάθειας.

Η 22χρονη Άντι δεν μπορούσε να δει τους παρευρισκόμενους αλλά τους αισθανόταν με τα μάτια της ψυχής της και αντιλαμβανόταν ότι όλοι ήταν συγκλονισμένοι από την προσπάθεια της. Όλοι βούρκωσαν όταν αντίκρισαν τη λεπτεπίλεπτη και μικροκαμωμένη φοιτήτρια να μιλά σε άπταιστα ελληνικά "....το να πάρω το πτυχίο ελληνομάθειας ήταν ένα όνειρο για μένα. Θα   ήθελα να επισκεφθώ την Ελλάδα και να πάρω την ελληνική υπηκοότητα μαζί με την αιγυπτιακή".

Με τον διευθυντή του Ελληνικού Πολιτιστικού Κέντρου Καϊρου και στιχουργό Χρήστο Παπαδόπουλο να αγγίζει τις πιο λεπτές χορδές της ψυχής όλων όσοι παρακολούθησαν, δείχνοντας τους το ειδικό βιβλίο, λευκό σε πρώτη όψη, από το οποίο η νεαρή Αιγύπτια έμαθε την ελληνική, αλλά γεμάτο από γνώσεις που μόνο οι έχοντες προβλήματα όρασης μπορούν να δουν........

Αριστούχος φοιτήτρια η Άντι είναι ακάματη μελετήτρια της ελληνική γλώσσας. Ξεκίνησε να μαθαίνει ελληνικά προ 8ετίας. Άκουγε τις εκπομπές του ελληνικού προγράμματος της αιγυπτιακής ραδιοφωνίας, όπου εργάζεται σήμερα ως ραδιοφωνική παραγωγός.

Η ελληνική γλώσσα της εμφύσησε την αγάπη για την Ελλάδα ,την οποία έμαθε μέσα από τους ήχους,  μέσα από τα τραγούδια, τις ειδήσεις, τις περιγραφές των συντελεστών των ραδιοφωνικών εκπομπών.

Για να φτάσει να δώσει τελικά η Άντι τις εξετάσεις, οι οποίες λόγω της ιδιομορφίας της γραφής με τη μέθοδο γραφής  Braille κράτησαν 12 ολόκληρες ώρες και να κατακτήσει το πτυχίο της Γ2 της ελληνικής γλώσσας, μεσολάβησαν πολλές δυσκολίες, τις οποίες ξεπερνούσε με σύμμαχο την αγάπη της για την Ελλάδα.

Η Άντι είναι φοιτήτρια πλέον του τμήματος Ελληνικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου του Καϊρου. Τα πλέον θερμά συγχαρητήρια έλαβε από τον Έλληνα πρέσβη κ. Νίκο Γαριλίδη καθώς και τον Γενικό πρόξενο της Ελλάδας στο Κάϊρο κ. Γιώργο Δασκαλόπουλο.

Στην Άντι Ελ Αραμπι και όλους τους σπουδαστές και καθηγητές της ελληνικής γλώσσας αφιερώθηκε εορταστική εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας.
Στο τέλος της εκδήλωσης η σοπράνο Αναστασία Ζανή τραγούδησε το "Τζιβαέρι"

Εκτυπώστε αυτή την σελίδα

Σας άρεσε η ανάρτηση ;



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

previoustbutton nextbutton homebutton

Πηγή: Google news

Infos

Χατζόπουλου 39, Χαλκίδα
22210 29139
an.elp.po@gmail.com

Subscribe

facebook twitter goggle-plus YouTube