Κυριακή 14 Απριλίου 2024

Προβολή δυο ταινιών μικρού μήκους

Ο Πανευβοϊκός Σύλλογος γονέων, κηδεμόνων και φίλων ΑμεΑ "Άνθρωπος, Ελπίδα, Πολιτισμός"

Παρουσιάζει δύο ταινίες μικρού μήκους

''Ιστορίες κάτω από τα αγάλματα''- [ Μετακίνηση 6]

Και ''Πετάγματα''

Την Τετάρτη 24 Απριλίου 2024 στις 19:00 στο MYRTILLO

Η ιδέα της δημιουργίας για την πρώτη ταινία ήρθε κατά την περίοδο της πανδημίας. Ο κωδικός (μετακίνηση 6) έδωσε την δυνατότητα στα παιδιά να βγαίνουν και να παρατηρούν τα μνημεία της πόλης. Μέσα από τις συναντήσεις τους από το διαδίκτυο φτιάχτηκε σιγά, σιγά ο σκελετός της ταινίας.

Οι υπεύθυνοι κατάφεραν να ενώσουν τις δυνάμεις τους δημιουργικά σύμφωνα με τις τότε συνθήκες και να πραγματοποιήσουν τα γυρίσματα την άνοιξη του 2021.


''Ιστορίες κάτω από τα αγάλματα''- [ Μετακίνηση 6] διάρκεια 15’

Ιστορίες της σύγχρονης ζωής κάτω από τ' αγάλματα. Η καθημερινότητα που μπορεί να προσπερνάμε στην σκιά της ιστορίας. Με κοινή αφετηρία το παρελθόν τα παιδιά του συλλόγου επινοούν τις δικές τους ιστορίες στο σήμερα .Ένα χρωματιστό μπαλόνι μπλεγμένο στο κατάλευκο μάρμαρο με προορισμό την ελπίδα ,δημιουργεί ένα φιλμ

με τα χρώματα της ιστορία μας.


Ιδέα-σκηνοθεσία.....Σοφία Λιάκου- Γιάννης Τζέμης

Κινηματογράφηση-Μοντάζ : Γιώργος Ζαφειρίου

Μουσική επιμέλεια: Σοφία Λιάκου.

Παίρνουν μέρος : Κατερίνα Τανισκίδη ,Εύα Γούναρη ,Μαρία Ξύδη ,Γρηγόρης Μπεκιάρης, Γιώτα Κονοβέση, Νίκος Μαντάς, Απόστολος Βουγέσης, Μαριλένα Ραγιά, Νίκος Δροσάτος ,Νίκη Κατσώνη ,Αλέκος Τσιμπούνης ,Ελενα Χατήρα ,Γιώργος Μιχαηλίδης ,Αννα Ροδά ,Βαγγέλης Μιχελής ,Φώτης Δεμερτζής ,Θανάσης Στάμου ,Βασιλική Τζιγιάννη , Γιάννης Δεληανέστης ,Μαριάννα Γαβριήλ ,Μέγκυ Ντουλελάρι , Ντίνα Σκουμπρή.


''Πετάγματα'' διάρκεια 20’

Η Δεύτερη ταινία μικρού μήκους του Πανευβοϊκού Συλλόγου ΑμεΑ "Άνθρωπος - Ελπίδα - Πολιτισμός" είναι εμπνευσμένη από τους Όρνιθές του Αριστοφάνη και αποτυπώνει μια προσπάθεια υπέρβασης της καθημερινότητας.

Όλοι οι άνθρωποι πάντα αναζητούν λύσεις και τρόπους για να συνυπάρχουν αρμονικά αντιμετωπίζοντας μια οποιαδήποτε πραγματικότητα.


Μεταξύ ζωής και ονείρου μια φωνή μας οδηγεί σε μια υπερβατική αλλά όχι και τόσο ουτοπική ζωή. Τα παιδιά μας δείχνουν τον δρόμο. Γίνονται πουλιά και μας οδηγούν...….


Ας γίνουν οδηγοί μας και ακούγοντας την φωνή της καρδιάς μας

Ας βρούμε την δική μας νεφελοκοκκυγία.


Ιδέα σκηνοθεσία : Σοφία Λιάκου -Γιάννης Τζέμης

Κινηματογράφηση - μοντάζ :Γιώργος Ζαφειρίου.

Παίζουν τα παιδιά του συλλόγου, μαθητές του Α’ πρότυπου γυμνασίου Χαλκίδας και εθελοντές.


Λίγα λόγια για τον Σύλλογο

Ο Πανευβοϊκός Σύλλογoς Γονέων Κηδεμόνων & Φίλων Α.με.Α «ΑΝΘΡΩΠΟΣ-ΕΛΠΙΔΑ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ» ιδρύθηκε το 1999.Ο πυρήνας της ίδρυσης του είναι µία ομάδα γονέων και κηδεμόνων, ατόμων µε αναπηρία και

ευαισθητοποιημένων πολιτών. Ο Σύλλογος είναι µη κερδοσκοπικός. Είναι ενταγμένος στο Εθνικό και Νομαρχιακό Μητρώο Ιδιωτικού Τομέα και παρέχει υπηρεσίες κοινωνικής φροντίδας, καθώς και στο Ειδικό Μητρώο Εθελοντικών μη Κυβερνητικών Οργανώσεων(Μ.Κ.Ο).

Δραστηριοποιείται κυρίως σε δράσεις καλλιτεχνικές καθώς και αθλητικά γεγονότα. Καθημερινά λειτουργούν εργαστήρια χορού, ζωγραφικής και θεάτρου καθώς και αθλητικές δραστηριότητες εφόσον πολλά από τα παιδιά είναι αθλητές των Special Olympics με διεθνής διακρίσεις.

Στεγάζεται στην Χαλκίδα.


Το Μύρτιλλο καφέ είναι μια Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση που λειτουργεί ως Καφέ και απασχολεί κατά το 90% ανθρώπους με αναπηρίες.

Το Μύρτιλλο ξεκίνησε το 2013 στην αρχη στο Νέο Ηράκλειο και μετά από δύο χρόνια βρίσκεται στους Αμπελοκήπους μέσα στο Πάρκο ΚΑΠΑΨ στην περιοχή του γηροκομείου Αθηνων. Είναι μια ΚΟΙΝΣΕΠ ειδικού σκοπού που στόχο έχει την ένταξη στην εργασία και την κοινωνικοποίηση των ατόμων από ευάλωτες ομάδες.


ΜΥΡΤΙΛΛΟ / Λάμψα και Τριφυλίας ΠΑΡΚΟ Για το Παιδί και το Πολιτισμό (ΚΑΠΑΨ)

Μετρό Πανόρμου

Τηλ 2110123176 και 6971759463

https://www.facebook.com/Myrtillo

Instagram @myrtillocafe


Είσοδος 2 ευρώ για την ενίσχυση του Συλλόγου «ΑΝΘΡΩΠΟΣ-ΕΛΠΙΔΑ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ»

Εκτυπώστε αυτή την σελίδα

Σας άρεσε η ανάρτηση ;Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

previoustbutton nextbutton homebutton

Πηγή: Google news

Infos

Χατζόπουλου 39, Χαλκίδα
22210 29139
an.elp.po@gmail.com

Subscribe

facebook twitter goggle-plus YouTube