Τετάρτη 4 Μαρτίου 2015

Έρχεται νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για 10.000 προσλήψεις ανέργων 30 - 66 ετών

Έρχεται νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για 10.000 προσλήψεις ανέργων 30 - 66 ετών
Ο ΟΑΕΔ έχει σχεδιάσει και αναμένει την έγκριση του υπουργείου Εργασίας, προκειμένου να ξεκινήσει η υλοποίηση της δράσης και να ξεκινήσουν οι ηλεκτρονικές αιτήσεις
Ένα νέο πρόγραμμα για προσλήψεις 10.000 ανέργων ηλικίας από 30 έως 66 ετών .


Μέσω του συγκεκριμένου προγράμματος του ΟΑΕΔ που θα γίνει στα πρότυπα του προηγούμενου προγράμματος για επίσης 10.000 προσλήψεις που έτρεξε και είχε μεγάλη απήχηση στις επιχειρήσεις ώστε να προσλάβουν ανέργους με επιδότηση, θα δίνεται ενίσχυση σε επιχειρήσεις για την πρόσληψη ανέργων, ηλικίας 30 - 66 ετών, ενώ θα παρέχεται η επιδότηση του μισθολογικού κόστους των προσλαμβανομένων.
 Έτσι η επιχείρηση θα λαμβάνει για κάθε άνεργο 450 ευρώ και θα συμπληρώνει όλο το υπόλοιπο μισθολογικό κόστος.
Το πρόγραμμα αυτό θα τρέξει μόνο μετά την έγκριση της νέας ηγεσίας του Υπουργείου αφού έχει διαμηνύσει ότι επιθυμεί να υπάρξουν αλλαγές στον τρόπο που θα υλοποιηθούν τα προγράμματα που είναι χρηματοδοτούμενα απο το ΕΣΠΑ.
Οι επιχειρήσεις που θα επιθυμούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα, εφόσον υπάρχουν κενές θέσεις, υποβάλλουν ηλεκτρονικά αίτηση υπαγωγής, η οποία είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα του Οργανισμού (www.oaed.gr).
Οι επιχειρήσεις που θα θέλουν να συμμετάσχουν δεν θα πρέπει να έχουν μειώσει το προσωπικό τους τρεις μήνες πριν από την ημερομηνία υποβολής της αίτησης.Στο πρόγραμμα δεν μπορούν να ενταχθούν επιχειρήσεις που κατά τη διάρκεια του τριμήνου πριν από την επιβολή της αίτησης έχουν προχωρήσει σε αλλαγή του εργασιακού καθεστώτος για το προσωπικό που απασχολούν, με μετατροπή σύμβασης από πλήρη σε μερική ή εκ περιτροπής απασχόληση.
Ωφελούμενοι θα είναι οι άνεργοι που:

  • Διαθέτουν δελτίο ανεργίας σε ισχύ κατά την υπόδειξή τους από το αρμόδιο ΚΠΑ 2 και μέχρι την πρόσληψή τους. 
  • Έχουν συμπληρώσει το τυποποιημένο έντυπο εξατομικευμένης προσέγγισης και έχουν συμφωνήσει σε ατομικό σχέδιο δράσης. 
  • Είναι Έλληνες πολίτες ή πολίτες άλλου κράτους μέλους της ΕΕ ή είναι ομογενείς που έχουν δικαίωμα διαμονής και απασχόλησης στη χώρα μας. 
  • Είναι ηλικίας 30 έως 66 ετών, δηλαδή να έχουν συμπληρώσει το 30ο έτος της ηλικίας τους και να διανύουν το 31ο έτος και το 67ο έτος αντίστοιχα κατά την ημερομηνία υπόδειξής τους από την αρμόδια Υπηρεσία.  

Η επιχορήγηση για κάθε ημέρα πλήρους απασχόλησης για τους ωφελούμενους ανέρχεται στο ποσό των 18 € την ημέρα και όχι πέραν των 25 ημερών ασφάλισης το μήνα. 
Η συνολική διάρκεια του προγράμματος ορίζεται στους δώδεκα (12) μήνες.


Εκτυπώστε αυτή την σελίδα

Σας άρεσε η ανάρτηση ;



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

previoustbutton nextbutton homebutton

Πηγή: Google news

Infos

Χατζόπουλου 39, Χαλκίδα
22210 29139
an.elp.po@gmail.com

Subscribe

facebook twitter goggle-plus YouTube