Σάββατο 21 Μαρτίου 2015

Σχετικά με την πορεία εξέτασης αιτημάτων από τα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.)

Σχετικά με την πορεία εξέτασης αιτημάτων από τα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.)
ΙΚΑ:  Έως 3 μήνες η πιστοποίηση αναπηρίας από τα ΚΕΠΑ

Η Διοίκηση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, με αφορμή επαναλαμβανόμενα δημοσιεύματα και αναρτήσεις για τις «πολύμηνες καθυστερήσεις που παρατηρούνται στην εξέταση των αιτημάτων για πιστοποίηση αναπηρίας από τα ΚΕ.Π.Α.», γνωστοποιεί τα παρακάτω:

Μέχρι τον Μάρτιο του περασμένου έτους, εξαιτίας της πολύμηνης απεργιακής κινητοποίησης των ιατρών-μελών των Υγειονομικών Επιτροπών, συσσωρεύτηκαν 68.000 αιτήματα προς εξέταση.

Σήμερα, μετά από συντονισμένες προσπάθειες της Δ/νσης Αναπηρίας & Ιατρικής της Εργασίας και των ιατρών του Ειδικού Σώματος, εκκρεμούν μόλις 6.280 αιτήματα προς εξέταση πανελλαδικά όταν τα νέα αιτήματα που εισήχθησαν το πρώτο δεκαπενθήμερο του τρέχοντος μηνός ανέρχονται σε 6.038!!!

Από τη στατιστική απεικόνιση επιβεβαιώνεται ο ελάχιστος πλέον χρόνος που απαιτείται από την κατάθεση του αιτήματος μέχρι την εξέταση του αιτούντος από τις υγειονομικές επιτροπές των ΚΕ.Π.Α., ο οποίος κυμαίνεται από 20-40 ημέρες για τα πρωτοείσακτα περιστατικά και από 2-3 μήνες για την εξέταση των ενστάσεων που κατατίθενται και αυτό εξαιτίας του ότι δεν μπορούν ιατροί που συμμετείχαν στην Πρωτοβάθμια Υγειονομική Επιτροπή να συμμετέχουν και στη Δευτεροβάθμια.

Μικρή απόκλιση από τους ανωτέρω χρόνους παρουσιάζουν ελάχιστα αιτήματα που αφορούν σε ειδικότητες οι οποίες συγκεντρώνουν μικρό πλήθος αιτημάτων καθώς και αυτών που εξετάζονται κατ' οίκον.

Επισημαίνεται ότι στις περιπτώσεις που υποβάλλονται αιτήματα για παρατάσεις ήδη χορηγηθέντων συντάξεων και επιδομάτων, αυτά μπορούν να κατατίθενται τουλάχιστον 2 (δύο) μήνες προ της λήξης τους ώστε να διασφαλίζεται η αδιάλειπτη χορήγησή τους.

Ο τωρινός χρόνος ανταπόκρισης στα προς εξέταση αιτήματα είναι ο ιδανικότεροςκαθ' ότι ο προγραμματισμός των ιατρών των υγειονομικών επιτροπών γίνεται σε συνάρτηση με τους συμμετέχοντες ιατρούς που υπηρετούν στους υγειονομικούς σχηματισμούς του ΠΕΔΥ των οποίων πρέπει να διασφαλίζεται η εύρυθμη λειτουργία.

Τέλος, ενημερώνουμε ότι κατά μέσο όρο εισέρχονται 11.000 νέα αιτήματα ανά μήνα και έχουν δημιουργηθεί οι προϋποθέσεις για προγραμματισμό τουλάχιστον 1.200 υγειονομικών επιτροπών σε μηνιαία βάση που μπορούν να εξετάζουν από 15.000-19.000 αιτήματα.

Εκτυπώστε αυτή την σελίδα

Σας άρεσε η ανάρτηση ;



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

previoustbutton nextbutton homebutton

Πηγή: Google news

Infos

Χατζόπουλου 39, Χαλκίδα
22210 29139
an.elp.po@gmail.com

Subscribe

facebook twitter goggle-plus YouTube