Παρασκευή 3 Ιουλίου 2015

Σημαντική σύσκεψη ΠΟΣΓΚΑμεΑ-ΕΟΠΥΥ-Υπουργείου Υγείας για την κατάρτιση σύμβασης ΕΟΠΥΥ με ΣΥΔ

Σημαντική σύσκεψη ΠΟΣΓΚΑμεΑ-ΕΟΠΥΥ-Υπουργείου Υγείας για την κατάρτιση σύμβασης ΕΟΠΥΥ με ΣΥΔ
Σήμερα, Τρίτη, 30/6/2015, ο Πρόεδρος της ΠΟΣΓΚΑμεΑ, κ. Λυμβαίος, ο Γ. Γραμματέας, κ. Σπηλιόπουλος, η Υπεύθυνη Διεθνών Σχέσεων, κα Ιωάννου και ο Αντιπρόεδρος της ΕΣΑμεΑ και εκπρόσωπος στο Δ.Σ. του ΕΟΠΥΥ κ. Λεοντόπουλος, παρευρέθηκαν σε ειδική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της διοίκησης του ΕΟΠΥΥ, υπό το Γενικό Διευθυντή κ. Ι. Βαφειάδη, μαζί με τον Ειδικό Επιστημονικό Σύμβουλο του Υπουργείου Υγείας, κ. Ε. Αυγουλά, καθώς επίσης και αρμοδίων στελεχών Διευθύνσεων του ΕΟΠΥΥ και εκπροσώπων 4 ΣΥΔ που είχαν κληθεί από τον Οργανισμό, με αποκλειστικό θέμα τη διατύπωση απόψεων επί σχεδίου Σύμβασης του ΕΟΠΥΥ με τις ΣΥΔ, στα πλαίσια εφαρμογής του νομοθετημένου σχετικού ειδικού νοσηλείου.


Στη σύσκεψη διαπιστώθηκε ότι στο Σχέδιο Σύμβασης έχουν περιληφθεί τα περισσότερα από τα σημεία παρεμβάσεων της ΠΟΣΓΚΑμεΑ και των φορέων-μελών της που λειτουργούν ΣΥΔ, όπως αυτά είχαν διατυπωθεί τόσο στον Υπουργό Υγείας, όσο και στον ΕΟΠΥΥ μέχρι και την προηγούμενη σχετική σύσκεψη που είχε πραγματοποιηθεί για το σκοπό αυτό μεταξύ ΠΟΣΓΚΑμεΑ-ΕΟΠΥΥ-Υπουργείου στις 17/4/2015.

Αποτέλεσμα της σύσκεψης ήταν η δέσμευση ΕΟΠΥΥ δια του Γενικού Δ/ντή του και του Υπουργείου Υγείας δια του συμβούλου του Υπουργού ότι, αφού επεξεργασθούν και προσαρμόσουν τη σύμβαση για τις ΣΥΔ ως προς τις παρατηρήσεις που διατυπώθηκαν και στη σημερινή σύσκεψη, εντός των επόμενων ημερών θα είναι έτοιμο και το τελικό κείμενο της Σύμβασης, που θα τεθεί υπόψη μας πριν την έγκρισή του από το Δ.Σ. του Οργανισμού και την άμεση υπογραφή που θα ακολουθήσει αυτής της σύμβασης με τους φορείς που λειτουργούν ΣΥΔ.

Η ΠΟΣΓΚΑμεΑ, πέρα από το δίκαιο αγώνα της για τη στήριξη και συνέχιση του ύψιστης σημασίας θεσμού των ΣΥΔ που καταβάλλει μαζί με τους φορείς της για το μέλλον των παιδιών μας, των Ατόμων με Βαριές και Πολλαπλές Αναπηρίες -και με την αμέριστη έμπρακτη συμπαράσταση και στήριξη της ΕΣΑμεΑ-,  είναι βαθύτατα πεπεισμένη ότι ακόμα και σε περιόδους βαθιάς κρίσης, όπως αυτής που διέρχεται σήμερα η χώρα μας, μπορούν να υπάρχουν και πρέπει να δημιουργούμε ευκαιρίες και ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο.
Σε αυτή τη βάση συνεχίζουμε και θα συνεχίσουμε.

Εκτυπώστε αυτή την σελίδα

Σας άρεσε η ανάρτηση ;



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

previoustbutton nextbutton homebutton

Πηγή: Google news

Infos

Χατζόπουλου 39, Χαλκίδα
22210 29139
an.elp.po@gmail.com

Subscribe

facebook twitter goggle-plus YouTube