Παρασκευή 3 Ιουλίου 2015

Ύστατη παρέμβαση για ΚΥΑ παράτασης προγράμματος ΕΕΤΑΑ για τα ΚΗΦΑμεΑ

Ύστατη παρέμβαση για ΚΥΑ παράτασης προγράμματος ΕΕΤΑΑ για τα ΚΗΦΑμεΑ
Πραγματοποιήθηκε σήμερα, 29/6/2015, πανελλαδική σύσκεψη φορέων-μελών της ΠΟΣΓΚΑμεΑ (στο αμφιθέατρο της ΕΣΑμεΑ, στην Ηλιούπολη), που λειτουργούν ΚΗΦΑμεΑ, τόσο αυτών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα της ΕΕΤΑΑ, όσο και αυτών που αποκλείστηκαν λόγω ανεπάρκειας πόρων από το σχετικό  πρόγραμμα,  με συνολική συμμετοχή τουλάχιστον 70% του συνόλου των άμεσα ωφελουμένων ΑμεΑ.


Στη σύσκεψη που έγινε υπό την Προεδρία του Προέδρου της ΠΟΣΓΚΑμεΑ είχε κληθεί διακομματική αντιπροσωπεία βουλευτών οι οποίοι μέχρι τώρα είχαν στηρίξει το δίκαιο αγώνα μας και από την οποία συμμετείχε μόνο ο πρώην Υφυπουργός και νυν βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ηρακλείου, κ. Β. Κεγκέρογλου  ενώ ο κ. Μ. Κριτσωτάκης ενημέρωσε τελευταία στιγμή ότι δεν θα καταφέρει να παραστεί στη σύσκεψη, ο Πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ, κ. Ι. Βαρδακαστάνης, ο κ. Α. Γεωργίου, από την ΕΕΤΑΑ Α.Ε., τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΣΓΚΑμεΑ και εκπρόσωποι από είκοσι φορείς μέλη της Ομοσπονδίας από όλη την Ελλάδα.

Κατά τη διάρκεια της διεξοδικής συζήτησης που ακολούθησε ήταν έντονη η ανησυχία των φορέων-μελών που μετέχουν στο Πρόγραμμα της ΕΕΤΑΑ, οι οποίοι ήδη βρίσκονται σε αδιέξοδο, δεδομένου ότι στα πλαίσια της νομοθετηθείσας παράτασης με το άρθρο 14 του Ν. 4312/2014 όπως αυτό τροποποιήθηκε με το άρθρο 35 του Ν. 4325/2015, συνεχίζουν να απασχολούν προσωπικό για τις ανάγκες του προγράμματος, συνεχίζουν τις αυξημένες λειτουργικές υποχρεώσεις τους για την υλοποίηση των προγραμμάτων, συνεχίζουν να παρέχουν τις υπηρεσίες τους και να καλύπτουν στο έπακρο τις συμβατικές  υποχρεώσεις τους με την ΕΕΤΑΑ, ενώ από την άλλη δεν έχουν πάρει καμία χρηματοδότηση για το πρώτο εξάμηνο του 2015, γεγονός που τους έχει φέρει σε αδιέξοδο και απόγνωση. Προκειμένου να δοθεί έντιμη ξεκάθαρη και οριστική λύση στην παρατεταμένη ομηρεία, κυρίως των άμεσα ωφελουμένων -1414 παιδιών μας- ατόμων με αναπηρίες, για ύστατη φορά απαιτούμε την άμεση έκδοση της προβλεπόμενης από την παρ. δ του άρθρου 35 του Ν. 4325/2015 ΚΥΑ για τη χρηματοδότηση των φορέων αυτών και σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις, μέχρι αύριο Τρίτη, 30/6/2015 και την Τετάρτη, 1/7/2015, στις 10:00 το πρωί αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας μας θα κάνει παράσταση στον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Π. Σκουρλέτη και στην αρμόδια Αναπληρώτρια Υπουργό, κα Θ. Φωτίου, προκειμένου να λάβουμε το τελικό κείμενο της προβλεπόμενης ΚΥΑ.   

Κατανοούμε απόλυτα τη δυσχερή κατάσταση λόγω των σοβαρών οικονομικών προβλημάτων, αλλά και της δύσκολης κατάστασης που διέρχεται η χώρα τις τελευταίες ώρες, είμαστε όμως υποχρεωμένοι και ηθικά δεσμευμένοι απόλυτα να διασφαλίσουμε με κάθε νόμιμο τρόπο τη λειτουργία των γονεϊκών δομών για την ποιοτική παροχή υπηρεσιών στα παιδιά μας, τα άτομα με βαριές και πολλαπλές αναπηρίες.
Ο αγώνας μας για να μην κλείσει ΚΑΜΙΑ γονεϊκή δομή συνεχίζεται και θα δικαιωθεί γιατί γονείς και άτομα με αναπηρία, ολόκληρο το Εθνικό αναπηρικό κίνημα είμαστε μαζί και ενωμένοι σαν μια γροθιά, ακόμα και στις δυσκολότερες στιγμές της χώρας!

Εκτυπώστε αυτή την σελίδα

Σας άρεσε η ανάρτηση ;



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

previoustbutton nextbutton homebutton

Πηγή: Google news

Infos

Χατζόπουλου 39, Χαλκίδα
22210 29139
an.elp.po@gmail.com

Subscribe

facebook twitter goggle-plus YouTube