Τετάρτη 19 Αυγούστου 2015

Περισσότεροι οι υποψήφιοι της 3ης φάσης Κοινωφελούς Εργασίας

Περισσότεροι οι υποψήφιοι της 3ης φάσης Κοινωφελούς Εργασίας
Την προσθήκη των ΑμεΑ που είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, ώστε να μπορούν να συμμετάσχουν στα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας, αποφάσισαν οι υπουργοί Εσωτερικών Νίκος Βούτσης, Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης, Παιδείας Αριστείδης Μπαλτάς, Εσωτερικών Χριστόφορος Βερναρδάκης, Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος  και η αναπληρωτής υπουργός Εργασίας  Ράνια Αντωνοπούλου.

 Στα κριτήρια επιλογής, έχει γίνει τροποποίηση αναφορικά με το χρονικό διάστημα συνεχόμενης ανεργίας του ωφελούμενου το οποίο αυξάνεται από τους 36, στους 60 μήνες.
Το ίδιο ισχύει και για το χρονικό διάστημα του/ της συζύγου του ωφελούμενου.
Επίσης, μειώνεται ο χρόνος εξέτασης των ενστάσεων που υποβάλλονται μετά την ανάρτηση των προσωρινών πινάκων των δικαιούχων, από τις 15, στις 10 εργάσιμες ημέρες.

Στην τροποποίηση της προηγούμενης ΚΥΑ που αφορά την προώθηση της απασχόλησης μέσω Προγραμμάτων Κοινωφελούς Εργασίας του ΟΑΕΔ και η οποία αφορά το διάστημα 2014 – 2015, γίνεται συγκεκριμένη αναφορά στα Άτομα με Αναπηρία  (ΑμεΑ) τα οποία πλέον θα μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις για την τελευταία φάση του προγράμματος, που αφορά σε 17.917 θέσεις Κοινωφελούς Εργασίας σε φορείς του Δημοσίου.

Εκτυπώστε αυτή την σελίδα

Σας άρεσε η ανάρτηση ;



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

previoustbutton nextbutton homebutton

Πηγή: Google news

Infos

Χατζόπουλου 39, Χαλκίδα
22210 29139
an.elp.po@gmail.com

Subscribe

facebook twitter goggle-plus YouTube