Τετάρτη 19 Αυγούστου 2015

Αναμένεται στο τέλος της ερχόμενης εβδομάδας να ανακοινωθούν οι Βάσεις για την εισαγωγή σε ΑΕΙ & ΤΕΙ

Αναμένεται στο τέλος της ερχόμενης εβδομάδας να ανακοινωθούν οι Βάσεις για την εισαγωγή σε ΑΕΙ & ΤΕΙ
Προς το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας , μέχρι 28 Αυγούστου,  αναμένεται να δοθούν στη δημοσιότητα οι βάσεις εισαγωγής στη τριτοβάθμια εκπαίδευση – στα Πανεπιστήμια  και ΤΕΙ .


Σύμφωνα με πηγές του Υπουργείου Παιδείας, οι αρμόδιες υπηρεσίες (η διεύθυνση γενικών πανελλαδικών εξετάσεων και η μηχανοργάνωση) που ασχολούνται με την επεξεργασία των στοιχείων βρίσκονται στην τελική φάση της διαδικασίας και αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο Σαββατοκύριακο. Έτσι θα δοθεί  τέλος στην αγωνία των υποψηφίων των Πανελλήνιων Εξετάσεων του 2015 καθώς και των οικογενειών τους.

Σύμφωνα με όλες τις εκτιμήσεις, οι βάσεις θα σημειώσουν πτώση, σε σχέση με την περσινή χρονιά, σε όλες τις δημοφιλείς σχολές. Όσον αφορά τις σχολές της περιφέρειας αναμένεται η πτώση να είναι ακόμα μεγαλύτερη. Αντίθετα, αναμένεται σχετικά μικρή άνοδος στις σχολές που κινούνται ανάμεσα στα 11.000 και τα 13.000 μόρια.

Σημειώνεται ότι για φέτος οι παράγοντες που θα διαμορφώσουν το τελικό αποτέλεσμα θα είναι τόσο η δυσκολία των θεμάτων όσο και η νέα ρύθμιση στις μετεγγραφές. Τα λεγόμενα capital controls χαρακτηρίζονται ως ο αστάθμητος παράγοντας για φέτος καθώς συνέπεσαν χρονικά με την περίοδο της συμπλήρωσης των μηχανογραφικών δελτίων από τους υποψηφίους, πράγμα που επηρέασε σε κάποιο βαθμό τις επιλογές των υποψηφίων.

Τέλος σημειώνεται ότι φέτος τίθεται σε εφαρμογή το νέο σύστημα που εγγραφών που προωθεί το υπουργείο Παιδείας.

Εκτυπώστε αυτή την σελίδα

Σας άρεσε η ανάρτηση ;



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

previoustbutton nextbutton homebutton

Πηγή: Google news

Infos

Χατζόπουλου 39, Χαλκίδα
22210 29139
an.elp.po@gmail.com

Subscribe

facebook twitter goggle-plus YouTube