Τρίτη 14 Μαρτίου 2017

Παράταση αναστολής εφαρμογής της ΑΔΑ: Β4ΛΧΟΞ7Μ-ΔΕΠ και επανεξέτασή της και αίτημα συνάντησης με τον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ

Παράταση αναστολής εφαρμογής της ΑΔΑ: Β4ΛΧΟΞ7Μ-ΔΕΠ και επανεξέτασή της και αίτημα συνάντησης με τον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ
Κύριε Πρόεδρε,

Με αφορμή επιστολή του Πρότυπου Ειδικού Οικοτροφείου «ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ», που ιδρύθυκε και λειτουργεί από γονείς Ατόμων με Βαριές και Πολλαπλές Αναπηρίες, θα θέλαμε να αναφερθούμε στο πολύ σοβαρό και καίριο ζήτημα που έχει προκύψει από την απαίτηση έκδοσης βεβαίωσης κοινωνικής έρευνας από τον ΕΟΠΥΥ με κοινωνικο-οικονομικά κριτήρια, προκειμένου να καταβληθούν νοσήλεια-τροφεία στον εν λόγω φορέα, αλλά και σε άλλους παρεμφερείς φορείς, βάσει της ΑΔΑ: Β4ΛΧΟΞ7Μ-ΔΕΠ του ΕΟΠΥΥ με θέμα: «Προϋποθέσεις εισαγωγής, κόστος νοσηλείου-τροφείου και τρόπος πληρωμής: Α) Σε Οικοτροφεία-Ιδρύματα «Ασυλικού Τύπου» Β) Ειδικά Εκπαιδευτήρια και Γ) Κέντρα Διημέρευσης-Ημερήσιας Φροντίδας για άτομα με ειδικές ανάγκες».
                 

  • Όπως γνωρίζετε, οι συμβάσεις μεταξύ ΕΟΠΥΥ και Οικοτροφείων, δεν έχουν ακόμη υπογραφεί. Σε κάθε περίπτωση λοιπόν, δεν μπορεί να τεθεί σε ισχύ η ως άνω ΑΔΑ, πριν τελεσφορήσει το θέμα της υπογραφής των συμβάσεων.
  • Είναι απορίας άξιο γιατί ενεργοποιήθηκε μόνο το συγκεκριμένο άρθρο για τα Οικοτροφεία και δεν ενεργοποιήθηκε ο έλεγχος της καθημερινής ηλεκτρονικής παρουσίας των ΑμεΑ στα Οικοτροφεία, στα Ειδικά Εκπαιδευτήρια, στα Κέντρα Διημέρευσης-Ημερήσιας Φροντίδας και στις ΣΥΔ, όπως ρητά αναφέρεται στην ίδια εγκύκλιο.
  • Ο έλεγχος των περιπτώσεων των ΑμεΑ που εισάγονται σε Οικοτροφεία θα πρέπει να ισχύει μόνο στα δημόσιου χαρακτήρα και όχι στα γονεϊκά, διότι αυτά τα έχουν χρηματοδοτήσει οι ίδιοι οι γονείς, έχουν στήσει αυτές τις δομές και έχουν την ευθύνη της λειτουργίας τους, οπότε δεν έχει νόημα ο έλεγχος για το ποια ΑμεΑ θα ενταχθούν σε αυτά, δεδομένου ότι η ασφαλιστική κάλυψη που πληρώνεται στον ΕΟΠΥΥ μέσω των Ασφαλιστικών Ταμείων είναι ανεξάρτητη από την κοινωνικο-οικονομική τους κατάσταση.
  • Στην ως άνω ΑΔΑ χρησιμοποιείται ο όρος «κοινωνικοοικονομική κατάσταση της οικογένειας». Τα άτομα με αναπηρία δεν διαχωρίζονται σε «φτωχά» και «πλούσια».
  • Οι γονείς των ΑμεΑ που φιλοξενούνται σε τέτοιου τύπου δομές είναι –σχεδόν στο σύνολό τους-υπερήλικες και τα ίδια τα ΑμεΑ έχουν εξαιρετικά βαριές αναπηρίες.
  • Αλήθεια, ποιες είναι αυτές οι παροχές που διασφαλίζουν την ουσιαστική υποστήριξη ΑμεΑ και οικογενειών, ώστε να αποφεύγεται η λύση του Οικοτροφείου ή άλλης δομής κλειστής φροντίδας και περίθαλψης;

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι έχετε κατανοήσει απόλυτα τη σοβαρότητα του προβλήματος που σας αναφέραμε και ευελπιστούμε στην άμεση παρέμβασή σας, ώστε να δοθεί αίσιο τέλος σε αυτή την τραγική κατάσταση που έχουν περιέλθει οι δομές-Οικοτροφεία που έχουν δημιουργηθεί και λειτουργούν από Συλλόγους Γονέων ΑμεΑ μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα, για την εξυπηρέτηση των παιδιών μας-ΑμεΑ.
Για το λόγο αυτό, ζητούμε να μας ορίσετε άμεσα μια συνάντηση μαζί σας, με αποκλειστικό θέμα τη βιωσιμότητα των Οικοτροφείων, που αποτελεί θέμα ζωτικής σημασίας για αυτά.
Αναμένουμε την άμεση ανταπόκρισή σας και την απάντησή σας στα ως άνω σοβαρά θέματα που σας θέσαμε.

Εκτυπώστε αυτή την σελίδα

Σας άρεσε η ανάρτηση ;



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

previoustbutton nextbutton homebutton

Πηγή: Google news

Infos

Χατζόπουλου 39, Χαλκίδα
22210 29139
an.elp.po@gmail.com

Subscribe

facebook twitter goggle-plus YouTube