Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2021

Τυφλός άνδρας ανέκτησε την όρασή του μετά την πρώτη τοποθέτηση τεχνητού εμφυτεύματος κερατοειδούς χιτώνα

 Η ζωή ενός τυφλού ασθενή άλλαξε για πάντα αφού έγινε ο πρώτο ασθενής που έλαβε τεχνητό εμφύτευμα αμφιβληστροειδούς χιτώνα και τώρα μπορεί να δει την οικογένειά του.

Ο 78χρονος άνδρας μπόρεσε μάλιστα να περάσει με απόλυτη επιτυχία την κλασική οφθαλμολογική εξέταση αναγνώρισης των αριθμών και των γραμμάτων από απόσταση.

Το εμφύτευμα ΚNet αναπτύχθηκε από την Ισραηλινή εταιρεία CorNeat  και ουσιαστικά αποτελεί μια σύνδεση ενός κομματιού με τον φυσικό άνθρωπινο ιστό, που σημαίνει ότι μπορεί να ενσωματωθεί αμέσως στο μάτι και να αντικαταστήσει τον κατεστραμμένο από τραυματισμό ή ασθένεια αμφιβληστροειδή. 

"Η χειρουργική διαδικασία ήταν εύκολη και το αποτέλεσμα ξεπέρασε τις προσδοκίες όλων μας" ανέφερε η καθηγήτρια irit Bahar, διευθύντρια του οφθαλμολογικού Τμήματος στο Ιατρικό Κέντρο Rabin. 10 ακόμη άνθρωποι έχουν αιτηθ3εί να λάβουν το εμφύτευμα.  

"Η στιγμή που βγάλαμε τους επιδέσμους ήταν εξαιρετικά συναισθηματική και πολύτιμη. Είμαστε περήφανοι που βρισκόμαστε στην πρώτη γραμμή αυτού του εντυπωσιακού και ουσιαστικού project αναμφίβολα πρόκειται να επηρεάσει και να αλλάξει τις ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων παγκοσμίως" , πρόσθεσε η Bahar.

Ο αμφιβληστροειδής χιτώνας είναι μια καθαρή ασπίδα που προστατεύει το μπροστινό μέρος του ματιού και μπορεί να προκληθεί βλάβη σε αυτόν ή να εκφυλιστεί για διάφορους λόγους (από ατύχημα, τραυματισμό και από διάφορες ασθένειες). Υπάρχουν ήδη αλλά εμφυτεύματα που  αντικαθιστούν μερικώς τον αμφιβληστροειδή χιτώνα υπό τέτοιες συνθήκες, αλλά αυτού του είδους οι χειρουργικές επεμβάσεις είναι συχνά περίπλοκες.

Το Net βιομιμητική τεχνολογία και αποτελείται από διάφραγμα ενός ειδικού υλικού που λαμβάνει  κολλαγόνο και ινοβλάστες και με αυτό τον τρόπο ενσωματώνεται στο μάτι σταδιακά και μόνιμα.  

"Μετά από χρόνια σκληρής εργασίας, το να βλέπω μια συνάδελφο να εμφυτεύει το CorNeat KPro με ευκολία, αλλά και να βιώνω την εμπειρία ενός συνανθρώπου μου να ανακτά την όραση του την επομένη μέρα μου δημιούργησε έντονη συγκίνηση, πολλοί κλαίγαμε σε εκείνο το δωμάτιο".


enallaktikodrasi.com

Εκτυπώστε αυτή την σελίδα

Σας άρεσε η ανάρτηση ;Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

previoustbutton nextbutton homebutton

Πηγή: Google news

Infos

Χατζόπουλου 39, Χαλκίδα
22210 29139
an.elp.po@gmail.com

Subscribe

facebook twitter goggle-plus YouTube