Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ε.Σ.Α.με.ΑΣτη Δικαιοσύνη η υπόθεση των ΚΕΠΑ μετά από ενέργειες της ΕΣΑμεΑ
Σήμερα κατέθεσε ο πρόεδρος Ι. Βαρδακαστάνης

Ε.Σ.Α.με.Α, esamea
Η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία από την έναρξη της λειτουργίας των ΚΕΠΑ, με αναφορές, δελτία Τύπου στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, επιστολές σε υπουργεία και στον πρωθυπουργό της χώρας, έγγραφα στην Εισαγγελία, διαμαρτυρίες - κινητοποιήσεις στην Αθήνα και σε όλη τη χώρα, ερωτήσεις και διαβήματα στη Βουλή, αξιώνει να ρίξει φως στο θέμα των ΚΕΠΑ και να σταματήσει την καταδυνάστευση δεκάδων χιλιάδων φυλακισμένων  ατόμων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους.
 Σήμερα Παρασκευή 24 Ιανουαρίου κλήθηκε να καταθέσει ο πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ Ιωάννης Βαρδακαστάνης σε Πταισματοδίκη στο Ειρηνοδικείο Αθηνών, μετά από παραγγελία της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, η οποία προκλήθηκε από επιστολές της ΕΣΑμεΑ που είχε κοινοποιήσει στον Άρειο Πάγο όλο το προηγούμενο διάστημα. 

Ειδικότερα από την επιστολή που κατέθεσε η Συνομοσπονδία στις 4.12.2013  με τίτλο «Πάρτε μέτρα τώρα!», η Εισαγγελία ζήτησε την κατάθεση του προέδρου Ιωάννη Βαρδακαστάνη ο οποίος κατέθεσε πλήρη φάκελο και ανέφερε τα πραγματικά γεγονότα που συνδέονται με τη λειτουργία των ΚΕΠΑ: την απαράδεκτη κατάσταση με τις καθυστερήσεις στις γνωματεύσεις, που οδηγούν σε διακοπή χορήγησης συντάξεων, επιδομάτων, ιατροφαρμακευτικής κάλυψης, σε μη χορήγηση απαλλαγών από τέλη κυκλοφορίας ή τελωνειακούς δασμούς, εξαθλιώνοντας μια πληθυσμιακή ομάδα που είναι το πρώτο θύμα της ανεργίας, του κοινωνικού αποκλεισμού και της φτώχειας. Ο κ. Βαρδακαστάνης ανέφερε ότι το σύστημα ήταν βεβαρυμμένο και πριν την έναρξη της απεργίας των γιατρών του ΕΟΠΥΥ - χιλιάδες περίμεναν στις λίστες της ντροπής, όπως τις ονομάζει η ΕΣΑμεΑ, για μια γνωμάτευση.

Ο κ. Βαρδακαστάνης τόνισε επίσης την απουσία πρωτοβουλίας από την πολιτική ηγεσία ώστε να αντιμετωπιστεί μια τόσο σοβαρή υπόθεση. Τέλος έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Η Δικαιοσύνη πρέπει να ρίξει άπλετο φως σε μια κατάσταση που βασανίζει δεκάδες χιλιάδες Έλληνες και Ελληνίδες με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και τις οικογένειές τους. Το αναπηρικό κίνημα ζητά κοινωνική δικαιοσύνη»!Εκτυπώστε αυτή την σελίδα

Σας άρεσε η ανάρτηση ;Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

previoustbutton nextbutton homebutton

Πηγή: Google news

Infos

Χατζόπουλου 39, Χαλκίδα
22210 29139
an.elp.po@gmail.com

Subscribe

facebook twitter goggle-plus YouTube