Δευτέρα 13 Ιουλίου 2015

Πώς θα μπορούν να πληρωθούν από Δευτέρα τα άτομα με αναπηρία

Πώς θα μπορούν να πληρωθούν από Δευτέρα τα άτομα με αναπηρία
Τι προβλέπει η απόφαση που εξέδωσε το ΥΠΟΙΚ
Ένα μικρό βήμα για την σταδιακή ομαλοποίηση της λειτουργίας του τραπεζικού συστήματος προσπαθεί να κάνει η κυβέρνηση, εν αναμονή όμως μίας συμφωνίας ως την Κυριακή που θεωρείται εκ των «ουκ άνευ» για την επαναλειτουργία τους -από την ερχόμενη εβδομάδα ενδεχομένως κιόλας.
Αν οι συνθήκες το επιτρέψουν, στο υπουργείο Οικονομικών ετοιμάζουν την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που θα επιτρέψει την αύξηση των τραπεζικών εργασιών που εκτελούνται κατά την τραπεζική αργία που λήγει τυπικά την Δευτέρα τα μεσάνυχτα. Αν και αναμένεται να παραταθεί έτι περαιτέρω, δεν αποκλείεται –αν κριθούν ιδανικές συνθήκες οι συνθήκες- να ανοίξουν και τα καταστήματα, για να μπορούν να εξυπηρετούνται και θέλουν πρόσβαση στην τραπεζική θυρίδα τους.
Σε κάθε περίπτωση, το υπουργείο Οικονομικών εξέδωσε και απόφαση με την οποία ορίζεται πώς θα μπορέσουν να κάνουν αναλήψεις και τα άτομα με αναπηρίες που δυσκολεύονται να εκτελέσουν συναλλαγές από τα ΑΤΜ.
Σύμφωνα την απόφαση Τσακαλώτου, για τις περιπτώσεις αυτές προβλέπεται ότι:

  • Από την Δευτέρα και για όσο διαρκεί η τραπεζική αργία, τα άτομα με αναπηρία (άνω του 67%) θα μπορούν να παίρνουν 60 ευρώ την ημέρα από τα γκισέ αν δεν έχουν κάρτα αναλήψεων.
  • Όλοι οι δικαιούχοι επιδομάτων ΑμεΑ θα μπορούν να πάρουν 120 ευρώ μία φορά την εβδομάδα από τα γκισέ, αν δεν έχουν κάρτα αναλήψεων και χρειαστεί να την εκδώσουν τώρα. Πριν να πάνε όμως, πρέπει να προηγείται δημόσια ανακοίνωση του αρμόδιου ΟΤΑ ή προνοιακού ή ασφαλιστικού φορέα για την κατάθεση του επιδόματος στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων. Δεν εμπίπτουν όσοι δικαιούχοι είναι κάτοχοι κάρτας ανάληψης μετρητών από αυτόματες ταμειοληπτικές μηχανές (ΑΤΜ).
  • Η ανάληψη θα γίνεται μόνον από τον τραπεζικό λογαριασμό στον οποίο κατατίθεται το ειδικό επίδομα που λαμβάνουν αναλόγως της παθήσεώς τους.
Οι συναλλαγές των ΑμεΑ θα γίνονται με την επίδειξη στο προσωπικό του πιστωτικού ιδρύματος οποιουδήποτε δημοσίου εγγράφου σε ισχύ, αποδεικτικού της αναπηρίας τους, όπως, ενδεικτικά, γνωμάτευση από ΚΕΠΑ ή ανώτατη υγειονομική επιτροπή κ.λπ.

Εκτυπώστε αυτή την σελίδα

Σας άρεσε η ανάρτηση ;



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

previoustbutton nextbutton homebutton

Πηγή: Google news

Infos

Χατζόπουλου 39, Χαλκίδα
22210 29139
an.elp.po@gmail.com

Subscribe

facebook twitter goggle-plus YouTube