Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2015

Αντίσταση της ΠΟΣΓΚΑμεΑ και των φορέων-μελών της σε κάθε προσπάθεια πατροναρίσματος γονεϊκών φορέων και δομών από αδιευκρίνιστης προέλευσης, σκοπού και δράσης κύκλους

Αντίσταση της ΠΟΣΓΚΑμεΑ και των φορέων-μελών της σε κάθε προσπάθεια πατροναρίσματος γονεϊκών φορέων και δομών από αδιευκρίνιστης προέλευσης, σκοπού και δράσης κύκλους
Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Όπως γνωρίζετε, δεκαετίες τώρα, εμείς οι γονείς των Ατόμων με Βαριές και Πολλαπλές Αναπηρίες και οι οικογένειές μας συμμετέχουμε, στηρίζουμε, υποστηρίζουμε και είμαστε μπροστάρηδες στον άοκνο και διαρκή καθημερινό αγώνα που δίνει το Εθνικό Αναπηρικό Κίνημα προκειμένου να γίνει πράξη το «Τίποτα για εμάς χωρίς εμάς».

Το κίνημα στο οποίο μετέχουμε, υπό την θεσμοθετημένη ομπρέλα της τριτοβάθμιας Οργάνωσης, την ΕΣΑμεΑ, όπως πολύ καλά γνωρίζετε έχει δομή, έχει οργάνωση και θεσμοθετημένα εκπροσωπείται μέσω της ΕΣΑμεΑ, σε όλους σχεδόν τους φορείς και τους οργανισμούς της Δημόσια Διοίκησης, εκπροσωπώντας και εκφράζοντας απόλυτα τις θέσεις ολόκληρης της Αναπηρικής Οικογένειας, για την προάσπιση και την προστασία των δικαιωμάτων των παιδιών μας ΑμεΑ και των οικογένειών μας.
Σε μια Δημοκρατία προφανώς δεν λειτουργούν μόνο θεσμοθετημένοι Φορείς όπως η ΕΣΑμεΑ, οι Ομοσπονδίες-μέλη της (με μεγαλύτερη αυτών την ΠΟΣΓΚΑμεΑ), οι Σύλλογοι Αναπήρων και οι Σύλλογοι Γονέων, Κηδεμόνων και οικογενειών αυτών, αλλά σε αυτή τη Δημοκρατία μπορεί ο καθένας να εκφράζεται και ν’ αυτοπροσδιορίζεται.
Παρατηρούμε ότι σε κάποιες περιπτώσεις (ευτυχώς λίγες, γιατί ο αγώνας και η δράση του οργανωμένου Αναπηρικού Κινήματος στη Χώρα μας δεν το επέτρεψαν και δεν το επιτρέπουν πια) εμφανίζονται, ως νέοι «Μεσσίες», ως «Πάτρωνες» των παιδιών μας και των οικογενειών μας, διάφοροι κύκλοι αδιευκρίνιστης προέλευσης, σκοπού και δράσης.
Ένας από αυτούς, αυτοπαρουσιαζόμενος ως πρόεδρος μίας ΚΟΙΝΣΕΠ στον Πολύγυρο και ταυτόχρονα ως εκπρόσωπος ενός υπό σύσταση «Σωματείου» που θα διαβουλεύεται «ίσες ευκαιρίες πρόνοιας» για τα παιδιά μας ΑμεΑ (!), μόλις χθες απέστειλε έγγραφο σε Φορείς μας, προφασιζόμενος μάλιστα και πολιτική βούληση του τ. Υπουργού Υγείας, κ. Π. Κουρουμπλή, την οποία ουδέποτε ο ίδιος εξέφρασε (δηλαδή να διαβουλεύεται με μη θεσμοθετημένους φορείς και όργανα του αναπηρικού κινήματος), προσπαθώντας –μέσω του εγγράφου αυτού- να «πατρονάρει» Γονεϊκούς και Αναπηρικούς Φορείς, στη δύσκολη τούτη συγκυρία που βιώνουμε και ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, ενωμένοι, δίνουμε καθημερινές πραγματικές μάχες με το «τέρας» που λέγεται κρίση.
Απαντάμε λοιπόν ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ότι, η θεσμοθετημένη εκπροσώπησή μας στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΟΠΥΥ, γίνεται από τον Αντιπρόεδρο της ΕΣΑμεΑ, κ. Γρ. Λεοντόπουλο, ο οποίος με σθένος, μαχητικότητα και υπευθυνότητα -και έχοντας την πλήρη στήριξη της ΕΣΑμεΑ και όλων ημών των γονέων και οικογενειών των ΑμεΑ- επάξια μάχεται καθημερινά με σημαντικά αποτελέσματα.
Η συμμετοχή και η διαβούλευση με τον ΕΟΠΥΥ, αλλά και με άλλους Οργανισμούς της Δημόσιας Διοίκησης για θέματα που αφορούν στα παιδιά μας και τις οικογένειές μας, πραγματοποιείται με οργανωμένο τρόπο και από θεσμοθετημένους Φορείς εκπροσώπησης των ιδίων των Ατόμων με Αναπηρία, των ιδίων των Γονέων και των οικογενειών Ατόμων με Αναπηρία, ανιδιοτελώς και με γνώμονα αποκλειστικά και μόνο το συμφέρον των παιδιών μας ΑμεΑ, των οικογένειών μας και των Δομών που με τόσο κόπο δημιουργήσαμε και στηρίζουμε στην προσπάθεια μας να καλύψουμε την ανεπάρκεια της Πολιτείας να παρέχει στα παιδιά μας ΑμεΑ ποιοτικές υπηρεσίες πρόνοιας.

Καλούμε λοιπόν κάθε Σωματείο-μέλος της ΠΟΣΓΚΑμεΑ, κάθε μέλος της Αναπηρικής Οικογένειας να γυρίσει την πλάτη σε κάθε επίδοξο «Πάτρωνα» και σε κάθε προσπάθεια «πατροναρίσματος» του Αναπηρικού Κινήματος, κάθε Ατόμου και κάθε Οικογένειας Ατόμου με Βαριά και Πολλαπλή Αναπηρία, κάθε Γονεϊκής Δομής.
Τον τριετή αγώνα μας για υπογραφή συμβάσεων των γονεϊκών Δομών με τον ΕΟΠΥΥ στο σημείο που έχουμε καταφέρει να τον φτάσουμε μέχρι σήμερα με τη σύμβαση για τις ΣΥΔ να είναι έτοιμη προς έγκριση από το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΟΠΥΥ και τις συμβάσεις των υπόλοιπων τύπων Δομών ν’ακολουθούν για διαβούλευση με τους θεσμοθετημένους Φορείς εκπροσώπησης των ΑμεΑ (ΕΣΑμεΑ, ΠΟΣΓΚΑμεΑ, κλπ) και τον ΕΟΠΥΥ, δεν πρέπει να επιτρέψουμε να τον καπηλευτούν διάφοροι κύκλοι αδιευκρίνιστης προέλευσης και στοχοθέτησης…
Το «Τίποτα για εμάς, χωρίς εμάς» είναι τρόπος ζωής κι ας γίνει αντιληπτό απ’όλους…
Η ΠΟΣΓΚΑμεΑ με τους Φορείς μέλη της, έχουμε μάθει να μαχόμαστε για την προστασία και την προάσπιση των δικαιωμάτων των παιδιών και των οικογενειών μας, με αξιοπρέπεια, με συνέπεια, με ενότητα και αλληλεγγύη, με ομπρέλα κι αιχμή του δόρατος τον τριτοβάθμιο Φορέα εκπροσώπησης μας, την ΕΣΑμεΑ, μαζί με όλους τους Φορείς-μέλη του Αναπηρικού Κινήματος, συνεχίζουμε και θα συνεχίσουμε να δίνουμε κάθε μάχη μέχρι την τελική νίκη !!!

Εκτυπώστε αυτή την σελίδα

Σας άρεσε η ανάρτηση ;



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

previoustbutton nextbutton homebutton

Πηγή: Google news

Infos

Χατζόπουλου 39, Χαλκίδα
22210 29139
an.elp.po@gmail.com

Subscribe

facebook twitter goggle-plus YouTube