Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2015

Επιστολή για άμεση εκταμίευση των αναπηρικών επιδομάτων

Επιστολή για άμεση εκταμίευση των αναπηρικών επιδομάτων
Η ΕΣΑμεΑ  απέστειλε  επείγουσα επιστολή προς τους υπουργούς Εσωτερικών και Οικονομικών, με την οποία ζητά την άμεση υπογραφή της απόφασης για την εκταμίευση  του χρηματικού ποσού που δίδεται στους Δήμους, για την παροχή των προνοιακών επιδομάτων.

Η ΕΣΑμεΑ αναφέρει μεταξύ άλλων ότι η πλειοψηφία των ατόμων με αναπηρία «βασίζουν την επιβίωσή τους αποκλειστικά στο αναπηρικό επίδομα που λαμβάνουν κάθε δίμηνο. Οποιαδήποτε καθυστέρηση για οποιοδήποτε λόγο, είτε λόγω capital  controls  είτε λόγω εκλογών, είναι αδιανόητη.
Τα επιδόματα αναπηρίας δίνονται ως το μοναδικό βοήθημα ενός κράτους που δεν προστατεύει με κανένα άλλο τρόπο ανθρώπους με βαριές αναπηρίες και χρόνιες παθήσεις, ώστε να αντιμετωπίσουν ως ένα βαθμό το πρόσθετο και μεγάλο κόστος που επιφέρει η αναπηρία τους.
Στη χώρα που η οικονομική κρίση βαθαίνει, που η ανεργία στα άτομα με αναπηρία έχει χτυπήσει κόκκινο και η κοινωνική πρόνοια έχει περιέλθει σχεδόν εξολοκλήρου στη διακριτική ευχέρεια των οικογενειών, η καθυστέρηση απόδοσης αυτών των επιδομάτων είναι αδιανόητη»

Εκτυπώστε αυτή την σελίδα

Σας άρεσε η ανάρτηση ;Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

previoustbutton nextbutton homebutton

Πηγή: Google news

Infos

Χατζόπουλου 39, Χαλκίδα
22210 29139
an.elp.po@gmail.com

Subscribe

facebook twitter goggle-plus YouTube