Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2016

Δόθηκε σε χρήση η πρώτη παιδική χαρά για παιδιά με αναπηρίες!

Δόθηκε σε χρήση η πρώτη παιδική χαρά για παιδιά με αναπηρίες!
Στην πόλη Kenosha της Αμερικής δούλεψαν σκληρά , για το ξεχωριστό εγχείρημα, πάνω από εκατό εθελοντές  τρία χρόνια,  για να φτιάξουν μία ξεχωριστή παιδική χαρά για παιδιά με αναπηρίες, το οποίο η τοπική κοινωνία το δέχτηκε με μεγάλο ενθουσιασμό.

Η ξεχωριστή αυτή  ιδέα ανήκει στη  Tammy Conforti, μια γυναίκα με όραμα  που θεώρησε ότι θα έπρεπε να υπάρχει ένας χώρος στον οποίο παιδιά με αναπηρίες θα μπορούσαν να παίξουν άφοβα και να διασκεδάσουν με συνομήλικους τους, αφού σχεδόν όλες οι παιδικές χαρές είναι απρόσιτες ή επικίνδυνες για εκείνα.

Δόθηκε σε χρήση η πρώτη παιδική χαρά για παιδιά με αναπηρίες!


Σ” αυτή την ξεχωριστή παιδική χαρά υπάρχουν ειδικές κούνιες και το κλασικό «γύρω-γύρω όλοι» διαμορφωμένα για παιδιά σε αναπηρικό καροτσάκι, ακόμα και ειδικά ακουστικά και μουσικά παιχνίδια με δόνηση για όσα παιδιά έχουν προβλήματα ακοής.

Δόθηκε σε χρήση η πρώτη παιδική χαρά για παιδιά με αναπηρίες!

Σ' αυτή την ξεχωριστή παιδική χαρά υπάρχουν ειδικές κούνιες και το κλασικό «γύρω-γύρω όλοι» διαμορφωμένα για παιδιά σε αναπηρικό καροτσάκι, ακόμα και ειδικά ακουστικά και μουσικά παιχνίδια με δόνηση για όσα παιδιά έχουν προβλήματα ακοής.
Η παιδική χαρά της Kenosha υπενθυμίζει σε όλους  μας ότι είναι καθήκον μας να προσφέρουμε χαρά στα παιδιά με ειδικές ανάγκες και να τους  δίνουμε τη δυνατότητα να παίξουν κανονικά, όπως τα υπόλοιπα παιδιά. Εξάλλου, κανένα παιδί δεν πρέπει να μένει στο περιθώριο, λόγω της αναπηρίας του!
Σκοπός όλων πρέπει να είναι να τα εντάξουμε στην κοινωνία, και όχι να αδιαφορούμε ή να λυπόμαστε για εκείνα.
Μήπως θα έπρεπε να ακολουθήσουμε το παράδειγμα τους και στην χώρα μας;

Εκτυπώστε αυτή την σελίδα

Σας άρεσε η ανάρτηση ;Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

previoustbutton nextbutton homebutton

Πηγή: Google news

Infos

Χατζόπουλου 39, Χαλκίδα
22210 29139
an.elp.po@gmail.com

Subscribe

facebook twitter goggle-plus YouTube