Τετάρτη 30 Ιουνίου 2021

Ο Σύλλογος ολοκληρώνει τη δράση του 2020 Αναπηρία στην Κοινωνία με την Αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού

 Ο Σύλλογος " Άνθρωπος-Ελπίδα-Πολιτισμός" στο πλαίσιο της ολοκλήρωσης της  δράσης  προώθησης της προσβασιμότητας των ΑμεΑ στον πολιτισμό έτους 2020σήμερα διαδικτυακά  30.6.2021 από τις 19:00 ολοκληρώνει την "Η Αναπηρία στην Κοινωνία". 

Λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που δημιουργήθηκαν εξαιτίας των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας και της αδυναμίας του επιχορηγούμενου  φορέα μας να υλοποιήσει τις δράσεις του για τις οποίες είχε επιχορηγηθεί και σε υλοποίηση των από 7.5.2020 ανακοινώσεων της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού κυρίας Λίνας Μενδώνη, υλοποιούμε την ειλημμένη υποχρέωση μας σήμερα 30 Ιουνίου 2021 διαδικτυακά και από ώρας 19:00 με παρουσίαση των κάτωθι:

 

19:00  - 20:00 Διαδικτυακό σεμινάριο χορού που είναι σχετικό με την παράσταση την αμέσως μετά προβαλλόμενη παράσταση " Ο Μαύρος Ήφαιστος" έργο χορού.


20:00 - 21:00 Η παράσταση του έργου "Μαύρος Ήφαιστος" 

 Ο οποίος γεννήθηκε στο Freiburg όταν συναντήθηκαν ο χορογράφος  Κων/νος Μίχος και ο Αφρικανός παραπληγικός  χορευτής  Joseph Tebandeke. Λόγω των μεγάλων δυσκολιών εξ αιτίας του covid 19 η διαδικτυακή παράσταση αποφασίστηκε να δοθεί από τρία διαφορετικά μέρη του κόσμου:

Ο χορογράφος Κων/νος Μίχος θα βρίσκεται στο σπίτι του στην Αθήνα, ο μουσικός Γιάννης Δεσποτάκης [κρουστά, deep throat singing] σε ένα στούντιο ήχου στον Κολωνό και ο  Joeseph Tebandeke στην Καμπάλα της Ουγκάντας.

"Μαύρος Ήφαιστος"

Χορογραφία/σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Μίχος

Χορεύουν : Joseph Tebandeke , Κωνσταντίνος Μίχος

Μουσική: Γιάννης Δεσποτάκης

Ηχολήπτης: Νίκος Τριανταφύλου

Studio ηχοληψίας: sonic playground

Video: Βαγγέλης Παπαευαγγέλου

Το έργο είναι παραγωγή της ομάδας Λάθος Κίνηση και του Πανευβοϊκού Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων & Φίλων ΑμεΑ "Άνθρωπος - Ελπίδα - Πολιτισμός" με έδρα την Χαλκίδα, υπό την αιγίδα και την οικονομική υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Το έργο είναι εμπνευσμένο από τα Αφρικανικά, Πρωτοελληνικά και Κλασσικά εδώλια που διατρέχουν την ιστορία της τέχνης των δυο ηπείρων μέχρι την μοντέρνα τέχνη, μετασχηματίζοντας το σώμα του αναστοχαζόμενοι την απόσταση από το ιδανικό σώμα ενώ ταυτόχρονα διαβάζονται κείμενα των πολέμων στην Αφρική και την Ελλάδα.


Σύντομα βιογραφικά

Κωνσταντίνος Μίχος: είναι απόφοιτος της Κρατικής Σχολής Χορού με επιπλέον σπουδές σκηνοθεσίας, κινηματογράφου [μεταπτυχιακό στο ντοκιμαντέρ [Πανεπιστημίου Αιγαίου]. Το1988 ίδρυσε την ομάδα χορού Λάθος Κίνηση , με την οποία παρουσίασε 50 χορογραφίες στην Ελλάδα. Η δράση του είναι πλούσια  και πολυβραβευμένη . 

Ο Joseph Tebandeke γεννημένος στην Ουγκάντα, είναι χορευτής, χορογράφος,εκπαιδευτικός χορού για ανθρώπους με αναπηρία, εμψυχωτής, δημόσιος ομιλητήςκαι αθλητής. Πολυτάλαντος και με ποικίλες δραστηριότητες και με δυνατότητες να εμπνεύσει για αγωνιστικότητα τα Αμεα.

Γιάννης Δεσποτάκης γεννήθηκε στο Μαρούσι το 1983. Σπούδασε ηλεκτρική κιθάρα, ινδική τάμπλα, τύμπανα-συνέχισε ερευνώντας την μουσική μέσα από το πρίσμα της ανθρώπινης φωνής και της καρδιάς μοναδικά μουσικά όργανα με τα οποία γεννιουνται οι άνθρωποι και όπως καταγράφονται στις μουσικές παραδόσεις της Βαλκανικής, Μογγολίας, Αρκτικής Σιβηρίας , Δυτικής Αφρικής.. 

Παραμένει ένας συνεχής ερευνητής του γνήσιου ήχου των υπαρξιακών ανακαλύψεων.


22:00 - 23:00  Δαδικτυακής συζήτησης : ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΕΣ ΤΕΧΝΕΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΗΡΙΑ

Ανδρέας Κολίσογλου και Σαπουνά Στυλιανή-Μακρίνα


Σύνδεση μέσω πλατφόρμας ZOOM  

Join Zoom Meeting

https://zoom.us/j/96474058873

Χορηγοί επικοινωνίας : Hellenic Media Group




Εκτυπώστε αυτή την σελίδα

Σας άρεσε η ανάρτηση ;



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

previoustbutton nextbutton homebutton

Πηγή: Google news

Infos

Χατζόπουλου 39, Χαλκίδα
22210 29139
an.elp.po@gmail.com

Subscribe

facebook twitter goggle-plus YouTube