Κυριακή 13 Ιουνίου 2021

Παίρνει το πτυχίο της η Μαρία Νίτσα –Γίνεται η πρώτη Νηπιαγωγός με σύνδρομο Down

Η Μαρία είναι ο κατάλληλος άνθρωπος να διδάξει μικρούς και μεγάλους ότι η θέληση για γνώση και ζωή μπορεί να ξεπεράσει πολλές δυσκολίες!

Η ίδια ξεπέρασε τα όριά της και κατάφερε να πάρει πτυχίο.

O Ισπανός δάσκαλος Πάμπλο Πινέδα, ο πρώτος πτυχιούχος στην Ευρώπη με σύνδρομο Down, που επιπλέον απέκτησε bachelor στην ψυχολογία της εκπαίδευσης, αλλά και πρωταγωνιστικό ρόλο στην (βασισμένη στη ζωή του) ταινία «Υο Tambien» («Εμείς οι δύο»). 

Tον Σεπτέμβριο του To 2013 μιλώντας σε εκδήλωση στην Αθήνα είχε στείλει μήνυμα στους Έλληνες, «Nα μη βάζετε όρια στον εαυτό σας!» 

Τέσσερα χρόνια μετά, ένα κορίτσι από τη Μεσοποταμία Καστοριάς, με σύνδρομο Down και διαβήτη, απέδειξε ότι έσπασε τα προσωπικά όρια τη, αλλά και ξεπέρασε όσα εμπόδια ύψωναν η γενετική διαταραχή, οι ινσουλίνες και οι «φυσιολογικοί» κανόνες της κοινωνίας. Η Μαρία Νίτσα έβγαλε το Γενικό Γυμνάσιο και Λύκειο Μεσοποταμίας (παίρνοντας απολυτήριο με βαθμό… σχεδόν 13) και πέτυχε την εισαγωγή της στο παιδαγωγικό τμήμα Νηπιαγωγών στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. «Θέλω να μάθει ο κόσμος τι έκανα!» λέει με περηφάνια που πραγματοποίησε το όνειρο της η πρώτη φοιτήτρια στην Ελλάδα με σύνδρομο Down

Η Μαρία Νίτσα από την Μεσοποταμία, που πάσχει από σύνδρομο Down αλλά και διαβήτη, το 2017 πραγματοποίησε την εγγραφή της στο Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών Φλώρινας, όπου πέρασε, έπειτα από 12 χρόνια μελέτης.    

Πλέον ολοκλήρωσε τις σπουδές της και ετοιμάζεται σε ένα μήνα να πάρει το πτυχίο της, όπου θα γίνει και η πρώτη Νηπιαγωγός στην Ελλάδα με σύνδρομο Down.

Καλή αρχή Μαρία!!!

Πηγή : Newsitamea

Εκτυπώστε αυτή την σελίδα

Σας άρεσε η ανάρτηση ;



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

previoustbutton nextbutton homebutton

Πηγή: Google news

Infos

Χατζόπουλου 39, Χαλκίδα
22210 29139
an.elp.po@gmail.com

Subscribe

facebook twitter goggle-plus YouTube