Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2014

Θερινοί Αγώνες Special Olympics Αμβέρσα 2014

Special Olympics Περιφερειακής Ενότητας Ν.Ευβοίας
Στις 9 Σεπτεμβρίου 2014 αναχώρησε στις 8:30 π.μ. με την πτήση  Α3 620 της Αεροπορικής Εταιρίας Aegean Airlines  η των Special Olympics για να συμμετάσχει στους Θερινούς  Ευρωπαϊκούς Αγώνες «ΑΜΒΕΡΣΑ 2014» συνοδεύοντας τη «Φλόγα της Ελπίδας» στο υπέροχο και γεμάτες ελπίδα ταξίδι της από τον αρχαιολογικό χώρο Μεσημβρίας - Ζώνης Εβρου, όπου έγινε η Αφή ,για τους Θερινούς Ευρωπαϊκούς Αγώνες  Special Olympics.


Θερινοί αγώνες Special Olympics Αμβέρσα 2014

 Στην  Eλληνική Aποστολή που αποτελείται από 74 μέλη συμμετέχει και ο αθλητής μας  Γιώργος Μιχαηλίδης , θα αγωνιστεί στο άθλημα του Bocce . 
Αρχηγός της Αποστολής είναι η Διευθύντρια των  Special Olympics Ελλάς, Άρτεμις Βασιλικοπούλου και Υπαρχηγός η συνεργάτης Στέλλα Ψαρρού .  

Αρχαία Ζώνη Αλεξανδρούπολης
Η Αρχαία Ζώνη  Αλεξανδρούπολης
«Η φλόγα της Ελπίδας» που άναψε στις 4 Σεπτεμβρίου στην Αρχαία Ζώνη της Αλεξανδρούπολης σηματοδότησε και τη συμβολική έναρξη των Ευρωπαϊκών Αγώνων της Αμβέρσας . Στην τελετή της Αφής παρέστησαν η Πρόεδρος των Special Olympics Ελλάς  κ. Γιάννα Δεσποτοπούλου , ο υφυπουργός Πολιτισμού & Αθλητισμού, ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης , ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Ευρωπαϊκών Αγώνων Special Olympics «Antwerp 2014» κ. Guido Kestens, η Πρόεδρος των Special Olympics Ευρώπης- Ευρασίας κ. Mary Davis. Επίσης προσωπικότητες από τον χώρο του αθλητισμού και πολιτισμού Έλληνες και ξένοι, καθώς και εκπρόσωποι διεθνών κοινωφελών ιδρυμάτων και ελληνικών και διεθνών μέσων ενημέρωσης. Την όλη εκδήλωση της Τελετής Αφής της Φλόγας βοήθησαν  στελέχη και εθελοντές των Special Olympics Ελλάς.
Την εκδήλωση παρουσίασαν  ο Αλέξης Κωστάλας  και ο αθλητής των Special Olympics Ελλάς Γιάννης Στρατηγόπουλος. Τον ρόλο των ιερειών στο χορόδραμα της Αφής της Φλόγας υποδυθήκαν αθλήτριες της Ρυθμικής Γυμναστικής των Special Olympics Ελλάς και σπουδάστριες των σχολών χορού του Φωκά Ευαγγελινού . 
Πρωθιέρεια ήταν η αθλήτρια της Ρυθμικής Γυμναστικής των S.O. Ελλάς Ηλιάνα Συμεωνίδη. Τους εθνικούς ύμνους Ελλάδας, Βελγίου και των Special Olympics απέδωσε η μπάντα της 12ης Μ/Κ Μεραρχίας Πεζικού.
Η Φλόγα μετά από την  πενθήμερη πορεία της[ 4-8 Σεπτεμβρίου επί ελληνικού εδάφους, (Κομοτηνή, Καβάλα, Θάσο, Θεσσαλονίκη έφθασε στην Αθήνα στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος  την υποδέχτηκε η ελληνική αποστολή  και όλοι αναχώρησαν για Βρυξέλλες 9 Σεπτεμβρίου  «την Ελληνική Αποστολή και τη Φλόγα υποδέχτηκαν στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών ο Πρόεδρος και τα Μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής των Αγώνων της Αμβέρσας, η Αρχηγός της Βελγικής Αστυνομίας, Βέλγοι Αθλητές και πολλοί επίσημοι…
Η Φλόγα από το αεροδρόμιο των Βρυξελλών έφθασε στο κέντρο της πόλης και στις 4 μ.μ. 
αφίχθηκε  στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και την υποδέχτηκε  ο Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, κύριο Herman Van Rompuy. Στη συνέχεια στην πλατεία Ανακτόρων την υποδέχτηκε ο Βασιλιάς Φίλιππος του Βελγίου. Και στη συνέχεια την υποδέχθηκε ο Δήμαρχος των Βρυξελλών, κύριο Yvan Mayeur.» στο Δημαρχείο της πόλεως . 
Η λαμπαδηδρομία συνεχίστηκε από τις 10 Σεπτεμβρίου  σε διάφορες πόλεις του Βελγίου και στις 13 Σεπτεμβρίου τερμάτισε  στο Στάδιο Palais 12 – Brussels Expo των Βρυξελλών για την Τελετή Έναρξης. Στις 3 μ.μ.  άναψε  ο βωμός, σηματοδοτώντας την έναρξη των Αγώνων, δίνοντας χαρά και Ελπίδα στους Αθλητές της Ευρώπης και Ευρασίας.
Η Ελληνική Αποστολή Special Olympics φιλοξενήθηκε πριν από την έναρξη των αγώνων, στο πλαίσιο του Προγράμματος "Πόλις – Αμφιτρύων" (Host Town), για 4 ημέρες στην Πόλη της Λιέγης.
Οι αθλητές της 74μελούς ελληνικής αποστολής προέρχονται από την Αθήνα, την Αλεξανδρούπολη, την Πάτρα, τη Ρόδο, την Κρήτη και την Κέρκυρα και την Εύβοια τα δε εννέα αθλήματα στα οποία συμμετέχουν είναι: Κολύμβηση, Ποδηλασία, Στίβος, Ποδόσφαιρο 7 x 7,  Τζούντο,  Μπάντμιντον,  Unified Πινγκ – Πονγκ,  Unified Μπάσκετ  και Μπότσε.
Η αγωνιστική περίοδος άρχισε σήμερα Κυριακή 14  Σεπτεμβρίου και λήγει το Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου , οπότε και θα λάβει χώρα η Τελετή Λήξης .   
Στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες συμμετέχουν 2.000 αθλητές από 58 χώρες. 1.000 προπονητές, 300 διαιτητές - κριτές, 2.500 μέλη οικογενειών, 4.000 εθελοντές και 40.000 θεατές. 

Το κίνημα των Special Olympics παγκοσμίως  δίνει την ευκαιρία σε παιδιά και νέους με διανοητική αναπηρία να ανακαλύψουν , μέσω του αθλητισμού, τις ικανότητές τους  και να αναπτυχθούν σωµατικά, διανοητικά, κοινωνικά και πνευματικά, μέσα σε περιβάλλον αξιοπρέπειας , αγάπης , ανθρωπιάς και σεβασμού . 

Θερινοί αγώνες Special Olympics Αμβέρσα 2014

Θερινοί αγώνες Special Olympics Αμβέρσα 2014

Θερινοί αγώνες Special Olympics Αμβέρσα 2014

Θερινοί αγώνες Special Olympics Αμβέρσα 2014

Θερινοί αγώνες Special Olympics Αμβέρσα 2014


Θερινοί αγώνες Special Olympics Αμβέρσα 2014

Θερινοί αγώνες Special Olympics Αμβέρσα 2014

Θερινοί αγώνες Special Olympics Αμβέρσα 2014

Θερινοί αγώνες Special Olympics Αμβέρσα 2014

Εκτυπώστε αυτή την σελίδα

Σας άρεσε η ανάρτηση ;Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

previoustbutton nextbutton homebutton

Πηγή: Google news

Infos

Χατζόπουλου 39, Χαλκίδα
22210 29139
an.elp.po@gmail.com

Subscribe

facebook twitter goggle-plus YouTube